Blog
L’aposta per aconseguir la sostenibilitat

L’aposta per aconseguir la sostenibilitat

Nomen      13/10/2019

Volem comentar-te el nostre programa destinat al medi ambient. Ja saps que ens preocupem per oferir-te els millors productes i amb la major qualitat, però segurament no coneixes el nostre programa de sostenibilitat per fer del nostre món un lloc millor. Volem que sàpigues que Nomen es preocupa per la petjada ecològica. Per a això, t’expliquem totes les mesures que hem dut a terme per reduir la nostra contaminació.

El programa de sostenibilitat de Nomen

Tot l’equip ha construït una marca arrossera molt lligada al cultiu sostenible, i amb la consciència posada en el medi ambient. Per disminuir el nostre impacte ambiental, hem posat en marxa diverses mesures pensades per a conservar i preservar el nostre entorn.

L’arròs ecològic Nomen

Tenim l’arròs blanc i l’arròs integral. Els nostres dos arrossos ecològics són rics en proteïnes, minerals i vitamines. Tots dos s’han conreat seguint els mètodes naturals, i per no fer malbé el medi ambient, no s’han utilitzat pesticides de síntesi ni adobs. El resultat, són dos arrossos amb un gust natural, autèntic. Això sí, els trobaràs envasats al buit en plàstic. Per què en plàstic i no amb un altre material? Perquè són arrossos conreats amb mètodes naturals i sense pesticides, la millor manera de conservar-los és al buit. I el material ideal per a aquesta tècnica és el plàstic. D’aquesta manera, garantim que no hi hagi insectació quan adquireixes el teu arròs de cultiu ecològic.

Reducció del diòxid de carboni

Realitzem moltes accions per reduir les emissions de diòxid de carboni. Aquest gas contaminant és el principal responsable del canvi climàtic. Des de Nomen ens sumem des de fa anys a crear mesures per lluitar contra aquestes emissions.

Fins ara, hem aconseguit reduir un 57,3% de les emissions de CO2 en els últims quatre anys. Com saps, les emissions de diòxid de carboni provenen dels combustibles fòssils (carbó, gas natural, petroli), del consum d’electricitat i del transport de mercaderies.

Curosos amb l’electricitat

A Nomen hem emprès diverses accions per reduir el consum d’electricitat. Primer, sabem que les bombetes fluorescents contaminen més, duren menys i aporten menys llum. Per això, hem canviat totes les bombetes a il·luminació LED.

Un cop acabada la jornada laboral a la planta que tenim al Delta de l’Ebre, s’apaguen els llums interiors i deixem els exteriors. Per reduir la il·luminació nocturna hem baixat la intensitat i la quantitat.

Una altra mesura és la renovació de la maquinària antiga per una altra nova més eficient i que consumeixi menys electricitat. D’aquesta manera, consumim menys i som més productius. Sense oblidar-nos del canvi més important que hem fet. I és que hem apostat des de fa dos anys per utilitzar energia 100% d’origen renovable.

Evitem el malbaratament d’aigua

Oi que l’aigua és el nostre recurs més valuós? Doncs nosaltres ho sabem bé, per això, com el nostre arròs necessita l’aigua per ser conreat, hem realitzat millores industrials per aprofitar fins a l’última gota d’aigua que necessitem i no malbaratar. I hem aconseguit reduir un 37% el consum hidràulic!

L’envàs dels nostres productes

I com arriba el producte al consumidor? Hem estudiat això durant centenars d’hores! Una de les nostres decisions és eliminar el doble envàs, això sí, sense deixar de banda que el producte arribi en les millors condicions. Si en alguns productes no hem pogut eliminar aquest doble envàs, hem decidit reduir el gruix i la dimensió tant de plàstic com de cartó.

Una altra de les nostres mesures més estudiades és substituir les caixes de cartó per fil retràctil. Amb aquestes accions, s’ha aconseguit una reducció del 26,5% en l’ús de plàstic i cartó en els últims 4 anys.

Toca reinventar l’envàs de l’arròs llarg

Seguint amb el nostre ferm compromís de realitzar mesures que ajudin a la sostenibilitat, Nomen ha emprès una nova acció: canviar l’envàs de l’arròs llarg! Fa poc que hem pres la decisió de canviar el plàstic per paper, ja que és un material molt més fàcil de reciclar! A partir d’ara, trobaràs el nostre Arròs Llarg envasat en paper 100% reciclable. Amb aquest canvi, contribuïm a ser més sostenibles i respectuosos amb el medi ambient. De nosaltres, per a tu i per al planeta. Del plàstic s’ha passat al paper perquè és un material molt més fàcil de reciclar. Per tant, a partir d’ara, l’arròs llarg Nomen es converteix en una aposta més pel medi ambient.

A Nomen estem compromesos amb la sostenibilitat i amb el medi ambient. Per això, hem posat diverses accions en marxa per ser més respectuosos amb la natura. Aviat podràs saber més sobre Nomen Earth, un nou producte de la terra i per la terra!

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *