Blog
Aquest estiu no deixis de moure’t!

Aquest estiu no deixis de moure’t!

Nomen      14/08/2017

Com bé saps, l’exercici físic és un hàbit de salut bàsic, que aporta diferents beneficis al cos. A l’estiu, sobretot durant les vacances, és fàcil deixar de banda l’activitat física i invertir més temps en descansar, però sabies que en aquesta època de l’any s’obre un gran ventall d’activitats per a mantenir-nos més actius? En l’article d’avui t’expliquem algunes idees, no deixis de llegir!

1. Al mar o a la muntanya

Una excursió amb bici, pujar una muntanya o un passeig per la platja, sortir a córrer, un partit de pàdel o de tennis, etc. Practicar exercici físic a l’aire lliure es pot fer en qualsevol lloc, només cal trobar una activitat que t’agradi. Tingues en compte, per això, que sortir a córrer a les tres de la tarda d’un dia d’estiu no és la millor opció. Llavors, quan faig esport en els dies de calor? Si vas a practicar activitat física lluny de l’aigua, et recomanem fer-ho en les hores de menys sol o en aquelles en què el sol no és tan intens, com a última hora de la tarda.

2. A la sorra

Quan anem a la platja, gaudim estirant-nos a la tovallola i descansant, però què em dius d’un partit de pales? És un moment perfecte per fer activitat física entre rialles amb amics! A més de les pales, es poden muntar partits de vòlei, de futbol, ​​etc. Només necessites una pilota, amics i ganes de jugar! I si fa molta calor, sempre podeu fer un descans i donar-vos una capbussada, o jugar a pilota al mar. ¿Sona bé, veritat?

3. A l’aigua

Ja sigui a la piscina, a la platja o en un llac, l’aigua es converteix en el nostre major aliat durant els mesos d’estiu. I no només això! Sinó que, a més, hi ha una gran varietat d’esports aquàtics! Nedar, bussejar o fer snorkel per als amants del fons marí, classes de surf o windsurf per als més actius i kitesurf o ràfting per als més aventurers són només algunes idees. I què em dius d’una escapada a pedals o en caiacs amb la família o amics?

Alguns aspectes a tenir en compte per practicar esport a l’estiu

Roba

A més del que és obvi, és a dir, escollir la indumentària i el calçat adequat per a cada tipus d’esport, es recomana escollir roba de colors clars i teles dissenyades perquè la pell transpiri correctament i la tela s’assequi ràpid, d’aquesta manera, el sol i la calor afecten una mica menys al teu rendiment.

Protecció

No oblidis protegir la teva pell! Encara que no estiguem estirats en una tovallola prenent el sol, quan fem esport a l’aire lliure estem exposats als raigs solars. Per això, és important no oblidar posar-nos crema solar, una gorra o unes ulleres de sol.

Hidratació

Si bé la hidratació és important durant tot l’any, a l’estiu cobra un paper principal. Per què? L’augment de les temperatures provoca un augment de la pèrdua de líquids, especialment a través de la suor. Per això, a l’estiu no hem d’oblidar hidratar-nos correctament per mantenir el nostre rendiment al màxim.

Alimentació

Tota activitat física hauria d’anar d’acord a una bona alimentació. Es recomana mantenir una alimentació variada i equilibrada, escollint aliments de temporada sempre que es pugui, per exemple, les fruites que, en general, a l’estiu tenen més quantitat d’aigua (com el meló o la síndria), fet que contribueix a una major hidratació.

Aquest estiu no deixis de moure’t, aprofita per compartir temps d’activitat física i esport amb els teus éssers estimats i gaudeix de l’exercici físic entre rialles!

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *