Blog

Cassola d’arròs salvatge amb pollastre i bolets

Et ve de gust cuinar un guisat diferent? Un plat amb un toc exòtic però amb ingredients tradicionals? No et perdis la recepta d’avui, un arròs salvatge a la cassola amb pollastre i bolets, un plat que combina els gustos de sempre amb un arròs diferent i molt especial, l’arròs salvatge.

I és que l’arròs salvatge és una de les varietats d’arròs més exòtiques. Té un gra llarg i de color negre, amb una textura lleugerament cruixent i molt fàcil de preparar. El més habitual és utilitzar-lo com a acompanyament de carns i peixos, o en amanides, però avui el cuinarem d’una manera diferent: a la cassola.

Ingredients per a la cassola d’arròs salvatge amb pollastre i bolets

4 persones

  • 250 grams de pollastre desossat i tallat a trossos
  • 100 grams de bolets deshidratats
  • 5 xampinyons
  • ½ pebrot vermell
  • 250 grams d’arròs salvatge Nomen
  • 150 grams d’arròs llarg Nomen
  • 600 mililitres de brou de pollastre
  • 100 grams de tomàquet triturat
  • 1 porro
  • 2 dents d’all
  • ½ copeta de vi ranci
  • 1 fulla de llorer
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • Pebre

Elaboració de la cassola d’arròs salvatge amb pollastre i bolets

Hidrata els bolets. Posa un bol amb aigua temperada i submergeix els bolets deshidratats. Espera uns 10 minuts i després, retira els bolets (escorre’ls una mica amb les mans perquè deixin anar l’aigua sobrant). Cola l’aigua dels bolets i reserva-la.

Prepara els vegetals. Retira les llavors i les parts blanques de l’interior del pebrot i talla la polpa a daus. Neteja i trosseja els xampinyons. Pela i pica l’all, neteja el porro i pica’l també (només la part blanca).

Fes el sofregit. Posa una cassola al foc amb un fons d’oli i sofregeix primer l’all, un parell de minuts. Afegeix el porro i el pebrot i sofregeix-los durant 5 minuts, fins que estiguin tendres.

Afegeix el pollastre. Afegeix la fulla de llorer i el pollastre salpebrat. Sofregeix-lo per tots els costats i, quan comenci a estar daurat, afegeix els bolets hidratats i els xampinyons. Remena una mica i continua sofregint uns 5 minuts.

Incorpora el tomàquet. Ara, afegeix a la cassola el tomàquet i també el vi ranci. Remena perquè s’integrin i cuina 10 minuts més, perquè l’alcohol s’evapori. Barreja l’aigua dels bolets amb el brou i posa’l a escalfar en un pot. És possible que no utilitzis tot el brou.

Afegeix l’arròs. Posa els arrossos a la cassola i remena perquè es barregin bé amb la resta d’ingredients. Cobreix amb el brou calent i cou uns 20 minuts, fins que l’arròs estigui al punt. Apaga el foc i deixa reposar l’arròs uns 5 minuts abans de servir-lo.

Més idees per al teu arròs a la cassola amb pollastre i bolets

  • Pots afegir més verdures a la cassola, com pebrot verd, carxofes, pèsols, mongetes tendres a trossos… Afegeix-les al sofregit abans d’incorporar el pollastre i cuina-les fins que estiguin ben tendres.
  • Aquest arròs pots cuinar-lo amb brou de pollastre, de verdures o amb aigua amb una pastilla de brou concentrat.
  • En comptes de pollastre, pots emprar altres carns per a aquesta cassola d’arròs. Per exemple, conill, gall d’indi o xai.

Més receptes amb arròs salvatge

Si vols saber com incorporar l’arròs salvatge als teus dinars i sopars, no et perdis aquestes altres receptes.
Saltat de xipirons amb arròs salvatge
Arròs salvatge amb bolets i gambes
Hamburgueses d’arròs salvatge
Mandonguilles d’arròs salvatge amb salsa de iogurt

This uses the Divi tabs module, so you can style it however you want using Divi's built in design controls!Pretty nifty eh?
And of course you can add images or whatever you want here too.Tabs are nothing new, but tabs that display inside your mega menu are pretty awesome 🙂
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here