Et ve de gust cuinar un guisat diferent? Un plat amb un toc exòtic però amb ingredients tradicionals? No et perdis la recepta d’avui, un arròs salvatge a la cassola amb pollastre i bolets, un plat que combina els gustos de sempre amb un arròs diferent i molt especial, l’arròs salvatge.
I és que l’arròs salvatge és una de les varietats d’arròs més exòtiques. Té un gra llarg i de color negre, amb una textura lleugerament cruixent i molt fàcil de preparar. El més habitual és utilitzar-lo com a acompanyament de carns i peixos, o en amanides, però avui el cuinarem d’una manera diferent: a la cassola.
Ingredients per a la cassola d’arròs salvatge amb pollastre i bolets
4 persones
- 250 grams de pollastre desossat i tallat a trossos
- 100 grams de bolets deshidratats
- 5 xampinyons
- ½ pebrot vermell
- 250 grams d’arròs salvatge Nomen
- 150 grams d’arròs llarg Nomen
- 600 mililitres de brou de pollastre
- 100 grams de tomàquet triturat
- 1 porro
- 2 dents d’all
- ½ copeta de vi ranci
- 1 fulla de llorer
- Oli d’oliva
- Sal
- Pebre
Elaboració de la cassola d’arròs salvatge amb pollastre i bolets
Hidrata els bolets. Posa un bol amb aigua temperada i submergeix els bolets deshidratats. Espera uns 10 minuts i després, retira els bolets (escorre’ls una mica amb les mans perquè deixin anar l’aigua sobrant). Cola l’aigua dels bolets i reserva-la.
Prepara els vegetals. Retira les llavors i les parts blanques de l’interior del pebrot i talla la polpa a daus. Neteja i trosseja els xampinyons. Pela i pica l’all, neteja el porro i pica’l també (només la part blanca).
Fes el sofregit. Posa una cassola al foc amb un fons d’oli i sofregeix primer l’all, un parell de minuts. Afegeix el porro i el pebrot i sofregeix-los durant 5 minuts, fins que estiguin tendres.
Afegeix el pollastre. Afegeix la fulla de llorer i el pollastre salpebrat. Sofregeix-lo per tots els costats i, quan comenci a estar daurat, afegeix els bolets hidratats i els xampinyons. Remena una mica i continua sofregint uns 5 minuts.
Incorpora el tomàquet. Ara, afegeix a la cassola el tomàquet i també el vi ranci. Remena perquè s’integrin i cuina 10 minuts més, perquè l’alcohol s’evapori. Barreja l’aigua dels bolets amb el brou i posa’l a escalfar en un pot. És possible que no utilitzis tot el brou.
Afegeix l’arròs. Posa els arrossos a la cassola i remena perquè es barregin bé amb la resta d’ingredients. Cobreix amb el brou calent i cou uns 20 minuts, fins que l’arròs estigui al punt. Apaga el foc i deixa reposar l’arròs uns 5 minuts abans de servir-lo.
Més idees per al teu arròs a la cassola amb pollastre i bolets
- Pots afegir més verdures a la cassola, com pebrot verd, carxofes, pèsols, mongetes tendres a trossos… Afegeix-les al sofregit abans d’incorporar el pollastre i cuina-les fins que estiguin ben tendres.
- Aquest arròs pots cuinar-lo amb brou de pollastre, de verdures o amb aigua amb una pastilla de brou concentrat.
- En comptes de pollastre, pots emprar altres carns per a aquesta cassola d’arròs. Per exemple, conill, gall d’indi o xai.
Més receptes amb arròs salvatge
Si vols saber com incorporar l’arròs salvatge als teus dinars i sopars, no et perdis aquestes altres receptes.
Saltat de xipirons amb arròs salvatge
Arròs salvatge amb bolets i gambes
Hamburgueses d’arròs salvatge
Mandonguilles d’arròs salvatge amb salsa de iogurt
Descubre toda nuestra gama de productos