Blog
5 hàbits sostenibles fàcils d’adoptar

5 hàbits sostenibles fàcils d’adoptar

Nomen      25/11/2019

Ja que a Nomen ens hem embarcat en el projecte Nomen Earth, amb el qual busquem ser més sostenibles i posar el nostre granet d’arròs pel planeta, hem pensat convidar-te a que et sumis al nostre nou propòsit. Com? Seguint algun (o tots) els hàbits sostenibles que et proposem en la següent llista.

Cinc canvis d’hàbits que et faran ser més sostenible

La sostenibilitat consisteix a ser capaç de cobrir les necessitats presents que tenim sense necessitat de posar en risc els recursos de les futures generacions. Per això, et proposem alguns hàbits sostenibles fàcils d’adoptar i que et faran ser molt més conscient a l’hora de consumir.

Redueix les deixalles de menjar

Controlar la despesa en menjar a casa és molt més senzill del que sembla. És una bona idea començar fent un menú setmanal i, a partir d’aquest, fer una llista per no comprar més del necessari. També és interessant veure si en el teu supermercat més proper tenen una secció amb productes de data de consum preferent propera: aquests productes, encara que s’ha de consumir ràpid, acostumen a ser més econòmics i, a l’adquirir-los, evites que es malgastin. A més, sempre és útil tenir a mà alguns trucs per conservar correctament els aliments per evitar que es facin malbé.

A l’hora de cuinar controla les quantitats encara que, si et passes amb alguna preparació, recorda que molts plats es poden congelar per consumir més endavant. També pots planificar els teus menús tenint en compte que algunes preparacions les podràs aprofitar en altres, com fer canelons amb restes de la carn de la carn d’olla o aprofitar el brou de coure verdures per fer sopa ara que arriba el fred. La cuina d’aprofitament és la teva gran aliada!

Passa del plàstic

El vidre com a solució per a l’envasament i la conservació d’aliments té l’avantatge de ser un material amb un cicle de vida i reciclatge gairebé etern. Ampolles, pots i tapers de vidre són una opció més sostenible i saludable que els envasos de plàstic: no transfereix sabors als aliments, no conté elements químics que puguin passar al menjar, etc.

Dins de l’aposta per la sostenibilitat de Nomen, hem reduït un 26,5% l’ús de plàstic i cartró en els últims 4 anys i seguim treballant perquè la seva presència en els nostres productes sigui cada vegada menor.

Les plantes són les teves aliades

Tenir a casa algunes plantes de fulla verda com pothos, areques, dracenes, sansevièries, anturis o ficus ajudaran a que respiris un aire més net. Les plantes filtren substàncies de l’aire amb les seves fulles, terres i arrels, de manera que tenir-les de companyes de pis pot ser un petit truc per crear un ambient molt més sa.

Crea el teu hort urbà

Muntar un petit hort a la teva terrassa o balcó (fins i tot en una paret, en format de jardí vertical) és una activitat d’allò més interessant i ecològica per a ser sostenible. Conrea plantes que vagis a consumir amb freqüència (herbes aromàtiques i algunes hortalisses, per exemple): estalviaràs en la compra i estaràs consumint alguns productes de quilòmetre 0.

No saps per on començar? En aquest article t’expliquem les coses essencials per començar a crear el teu propi hort urbà.

Estalvia recursos a casa

Un clàssic dels hàbits sostenibles: intentar consumir menys aigua i menys electricitat a casa. Hi ha molts petits gestos per aconseguir-ho: des de assegurar-nos de posar sempre el rentaplats o la rentadora quan la càrrega està al màxim, a intentar comprar electrodomèstics amb certificació A + o superior, ja que consumeixen menys energia. També pots canviar les bombetes per alternatives LED o assegurar-te de no deixar carregadors endollats i electrodomèstics en mode repòs. Algunes solucions més creatives són posar un airejador a les aixetes per tenir la sensació que el cabal d’aigua és superior o segellar bé els finestrals, un dels llocs per on més temperatura es perd a les cases, per evitar recórrer amb tanta freqüència a la calefacció.

 

La suma de petits gestos pot marcar la diferència i, amb alguns dels consells que t’hem ofert, pots començar a ser més conscient a l’hora d’organitzar la teva llar. T’animes a adoptar aquests hàbits sostenibles en el teu dia a dia?

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *