Blog
Què menjar quan no tens temps per cuinar

Què menjar quan no tens temps per cuinar

Nomen      26/05/2021

Imagines poder escollir a casa què menjaràs avui com si estiguessis en un restaurant? Seria un regal per als que no tenen massa temps per a posar-se a cuinar, oi?

I si et diguéssim que tampoc no és impossible? Doncs t’hauríem d’explicar quin n´és el secret, i això és el que farem. Et donarem opcions per a que menjar bé sense dedicar massa temps a la cuina siguin dues coses totalment compatibles.

Què cuinar si no tens temps?

Amanides variades

Aquí es tracta d’obrir una bossa del teu enciam preferit, dels que venen ja rentats i a punt per a consumir, i afegir-li els ingredients que més t’agradin, des d’hortalisses com tomàquet, pebrot, pastanaga, cogombre… fins a conserves com espàrrecs, blat de moro, cogombrets, olives, anxoves… També hi pots afegir daus de formatge o boles de mozzarella (els venen ja preparats i tallats), palets de surimi, ou dur… El que vulguis! I si tens unes restes de pollastre al forn o a l’ast, per exemple, trosseja-les i afegeix-les també. I per suposat, una mica d’arròs bullit, les amanides d’arròs són un plat únic ideal que a més sempre ve de gust quan comença a fer bo.

Sopes i cremes

Al mercat hi ha molt bones opcions de cremes de verdures, bolets i hortalisses ja a punt per menjar. Només has d’obrir l’ampolla o el bric, calentar i menjar. També pots preparar la teva pròpia sopa ràpida, amb un brou envasat i una sèmola d’arròs, o una sopa amb sèmola de verdures. No trigaràs més de 10 minuts en preparar-les.

Arrossos i quinoa

Sabies que hi ha arrossos que només necessiten 5 minuts de cocció? Per exemple, l’arròs ràpid de Nomen, que està precuit i a més ve en pràctiques bossetes individuals. I si 5 minuts encara et semblen massa temps, pots utilitzar els gotets d’arròs, que només necessiten 1 minut de microones per a poder-los menjar. Tens moltes varietats: arròs rodó, arròs basmati, arròs integral, arròs integral amb verdures i llavors i arròs integral amb quinoa. Pots amanir-los amb una mica d’oli d’oliva i sal, afegir-los una salsa de tomàquet o de formatges… i ja tens un entrant o un sopar perfectes. I súper ràpid!

Risottos i fideuà

De veritat, pots preparar un risotto o una fideuà en només 15 minuts. Com? Amb els risottos i fideuàs de Nomen a la carta. Alta cuina mediterrània en un obrir i tancar d’ulls, sense preparacions prèvies i sense gairebé embrutar la cuina (que netejar també et treu temps). Gaudiràs com si estiguessis en el millor restaurant italià i no et cobraran.

Cuscús

El cuscús és un ingredient molt versàtil que et pot treure un problema del damunt a l’hora de preparar el dinar. Només necessita 5 minuts d’hidratació, en aigua o brou bullint, i el pots acompanyar amb verdures saltades (fes-les mentre es cou el cuscús) però també crues (ceba, pastanaga, carbassó…). Afegeix-li uns fruits secs i menja’l com a entrant o com a acompanyament per a una carn o un peix a la planxa.

Receptes fàcils i sanes

Carns i peixos

Què es triga en preparar uns filets de pollastre a la planxa? Poquíssim. El mateix que per fer un peix a la planxa o a la graella. I si tens una planxa elèctrica de les que es poden portar a la taula, pots anar-los cuinant mentre menges el primer plat. Més ràpid, impossible. D’opcions en tens moltes: llom de porc, pollastre, vedella, salsitxes, pinxos, xai, tot tipus de peixos com salmó, llobarro, orada, rap, tonyina, emperador…

Ous i truites

Una bona truita a la francesa és un sopar perfecte i es prepara en un tres i no res. Que no tens massa pràctica en donar-li la forma? Doncs fes un remenat. Pots enriquir-lo amb formatges, pernil cuit o pernil serrà, tonyina, sobrassada, pebrot escalivat… La llista és llarga, només han de ser ingredients que no necessitin cap mena de cocció prèvia, per a no sumar minuts de preparació. Si el que et ve de gust és una truita de patates, prova a fer-la amb patates xips (deixa-les uns minuts dins l’ou batut per a què es rehidratin una mica) i també pots afegir una mica de ceba fregida.

Entrepans i sandvitxos

Obres el pa, el farceixes amb ingredients i a menjar! És veritat que no pots abusar d’aquest tipus de dinars o sopars, però per a sortir del pas un dia són una bona solució. A més, també hi ha entrepans saludables: no només d’embotits viu l’home. Pots posar-li fulles d’enciam, tomàquet a rodanxes, salmó fumat, alvocat a llenques, una resta de pollastre o vedella desmigats…

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *