Arròs d’ànec i carxofes

Categoria: Paella
40 minuts
Primer plat
Per a 4 persones
Dificultat mitjana

Ingredients

Arròs bomba nomen 320 g (80 g per ració)
1 quart del darrere d'ànec
1 quart del darrere de pollastre
4 o 6 carxofes tornejades
6 cullerades soperes de sofregit de tomàquet
4 grans d'all ben picat
100 ml de brandi
2 L de brou d'aus
Oli d'oliva verge extra
Sal

El·laboració

T’atreveixes amb aquesta recepta d’arròs d’ànec i carxofes? La xef amb una Estrella Michelin Fran López ens Compta els secrets perquè quedi perfecte! 🥘🤤

Elaboracions de l’arròs d’ànec i carxofes

Per el sofregit de tomàquet:

Ingredients:

1 quilos de ceba a juliana

2 quilos de tomàquet pera madur

1/2 caps d’all

1 branqueta de farigola

Posem en una cassola el mig cap d’all pelat i laminat, un cop daurats afegim la ceba a juliana, la farigola i anem fregint a foc no gaire fort fins que queda ben caramel·litzada, mentre es va coent la ceba, netegem els tomàquets els traiem el pedicle, els fem una creu a la part superior i els disposem en una safata. Un cop tots els tomàquets preparats els escaldem durant uns minuts depenent del madurs que estan, transcorregut el temps els pelem els tallem a quarts i els traiem els cors reservant només la polpa del tomàquet. Un cop tinguem tot el tomàquet net i la ceba ben caramel·litzada ho ajuntem i seguim cuinant fins que el tomàquet quedi ben caramel·litzat vigilant constantment per evitar que se’ns enganxi. Quan ja estigui tot ben cuinat, rectifiquem de sal i sucre, ho triturem bé i ho passem per un colador de malla no molt fi, el reservem i ho deixem refredar a la nevera.

Per el brou d’aus:

Ingredients:

1 carcassa de pollastre

-1 carcassa de d’ànec

-2 pastanagues pelades

-2 cebes

-1 porro

-1 branqueta d’api

-6 boletes de pebre en gra

En una olla gran posem la carcassa de pollastre i la carcassa d’ànec que podem aconseguir a la carnisseria de confiança, afegim totes les verdures prèviament netes i pelades al costat de les boletes de pebre en gra, cobrim d’aigua freda i ho posem al foc. Una cop arrenqui el bull ho deixem a foc lent durant 4 hores. Transcorregut el temps retirem del foc, ho colem per un colador xinès i reservem.

Per la elaboració de l’arròs d’ànec i carxofes

En una paella posem un bon raig d’oli d’oliva verge extra, un cop calent marquem les cuixes d’aus prèviament tallats i salpebrats, quan estigui la carn ben daurada hi afegim les carxofes tornejades i tallades a quarts, ofeguem bé, tot seguit afegim l’all ben picat un cop daurat afegim el sofregit de tomàquet i el brou d’aus i deixem bullir durant una hora aproximadament aprofitant per rectificar de sal i afegir més brou d’aus a l’anar reduint-se. Transcorregut el temps i amb el brou ja rectificat afegirem l’arròs procurant que el brou estigui bullint ben fort per afavorir la seva cocció, deixarem bullir a foc fort durant 5 minuts i baixarem a foc mitjà durant 10 minuts més. Un cop acabi de bullir els últims 10 minuts vigilant que no se’ns enganxi pararem el foc i ho deixarem reposar de 3 a 5 minuts abans de servir-lo.

This uses the Divi tabs module, so you can style it however you want using Divi's built in design controls!Pretty nifty eh?
And of course you can add images or whatever you want here too.Tabs are nothing new, but tabs that display inside your mega menu are pretty awesome 🙂
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here