Blog
Receptes amb amarant, introdueix-lo a la teva dieta!

Receptes amb amarant, introdueix-lo a la teva dieta!

Nomen      28/01/2019

Saps què és l’amarant? L’amarant és un pseudocereal ric en midó i proteïnes d’alta qualitat. Com ja et vam explicar en l’article Coneixes els pseudocereals?, a la cuina es pot utilitzar com la quinoa o l’arròs. Et proposem 3 receptes amb amarant perquè innovis a la cuina.

3 receptes per cuinar amb amarant

Alvocats farcits d’amarant

Ingredients:

  • 2 alvocats
  • 4 cullerades soperes plenes d’amarant
  • 1 tomàquet
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal de l’Himàlaia Nomen
  • Pebre negra mòlta

Preparació:

  1. Deixa en remull l’amarant al menys unes 12 hores i posteriorment posa’l a bullir amb aigua abundant durant uns 30 minuts fins que estigui ben cuinat.
  2. Un cop l’amarant estigui cuit, retira’l del foc, escorre’l i esbandeix-lo bé. Reserva’l en un bol.
  3. Renta bé el tomàquet i talla’l en daus petits. Reserva’l en un bol.
  4. Divideix els alvocats en dues meitats més o menys iguals i treu els pinyols.
  5. A continuació, buida part de la polpa de les meitats, sense que es trenqui la pell.
  6. Talla la polpa de l’alvocat que hagis retirat a trossets petits, de mida similar als trossos de tomàquet.
  7. Afegeix el tomàquet, l’amarant i l’alvocat en un bol i barreja-ho fins que els 3 ingredients quedin integrats.
  8. Assaona el farcit amb la sal de l‘Himàlaia Nomen i pebre negra, i barreja fins que els condiments es vagin integrant.
  9. Farceix les meitats de l’alvocat amb el farcit i serveix-los en un plat amb un rajolí d’oli d’oliva verge extra per sobre.

 

Mandonguilles d’amarant i quinoa

Ingredients:

  • 150 g de quinoa
  • 150 g d’amarant
  • 5 g julivert fresc
  • 1 all
  • 1 ou
  • 1 ceba blanca
  • 100 g d’espinacs frescos
  • 3 cullerades soperes de pa ratllat
  • Oli d’oliva verge
  • Sal
  • Pebre negra

Preparació:

  1. Deixa en remull la quinoa i l’amarant durant unes 12 hores. Passat aquest temps, esbandeix bé els pseudocereals i posa’ls a bullir amb aigua abundant.
  2. Cuina’ls durant uns 30 minut fins que estiguin ben cuits, després retira’ls del foc, escorre bé l’aigua i reserva’ls en un bol.
  3. Aprofita el temps de cocció per bullir els espinacs, que tardaran uns 5 minuts en coure. Un cop cuits, escorre’ls i reserva’ls.
  4. Mentre cous la resta d’aliments pela la ceba i l’all, i reserva’ls.
  5. Afegeix al vas de la batedora els pseudocereals, la ceba, l’all i els espinacs, i tritura els ingredients.
  6. A continuació, afegeix l’ou, el pa ratllat i el julivert a la barreja. Salpebra al gust. Tritura-ho fins que quedi una pasta homogènia.
  7. Un cop tinguis la massa a punt, retira-la de la batedora i fes boles de mida mitjana. Reserva-les en una safata fins que hagis de cuinar-les.
  8. Un cop estiguin preparades totes les mandonguilles, escalfa una mica d’oli en una paella i marca les mandonguilles per tota la superfície.
  9. Serveix-les amb la salsa que més t’agradi.

 

Pastís d’amarant amb nous

Ingredients:

  • 100 g de farina de blat integral Nomen
  • 500 g d’amarant
  • 200 ml llet semidesnatada
  • 200 g nabius
  • 100 ml oli d’oliva verge
  • 45 g de sucre
  • 50 g de nous
  • 5 ous
  • 1 sobre de llevat en pols (15 g)
  • 2 culleradetes d’essència de vainilla
  • 1 pessic de sal
  • Oli d’oliva

Preparació:

  1. Posa en remull l’amarant durant unes 12 hores, passat aquest temps, escorre’l i esbandeix-lo bé.
  2. Posa a escalfar el forn a màxima temperatura mentre prepares la massa.
  3. Tritura a màxima potència l’amarant amb 150 g de nabius a la batedora fins que quedi una pasta homogènia.
  4. Afegeix la resta dels ingredients a la batedora excepte l’oli, les nous i els 5 g de nabius restants.
  5. Bat bé els ingredients fins que quedi una massa homogènia.
  6. Engreixa un motllo del tipus “plum cake” amb oli d’oliva i posa-hi la massa. Afegeix per sobre els nabius i les nous.
  7. Posa la massa al forn durant uns 40 minuts a 180 ºC, comprova que la massa està totalment cuita punxant-la amb un escuradents.
  8. Un cop llesta, apaga el forn i deixa que es temperi a dins amb la porta mig oberta.
  9. Finalment, quan estigui temperat desemmotlla’l. I a punt per servir!

 

Què et semblen aquestes receptes? Anima’t a introduir aquest pseudocereal en la teva alimentació.

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *