Blog
Receptes de bowls saludables

Receptes de bowls saludables

Nomen      19/08/2019

Volem cuidar-nos! En els temps actuals volem menjar sa. No és una qüestió d’estètica, sinó de salut. Amb tant accés a la informació tenim cada vegada més clar que l’alimentació és bàsica pel nostre desenvolupament. Es per tot això que volem oferir-te receptes que siguin reals i saludables per a que la teva dieta no sigui la típica. Per el contrari, que estigui plena de variables divertides, nutritives i boníssimes.

Tot i que és cert que moltes vegades és més fàcil comprar aliments processats per les presses, amb aquestes receptes tindràs més opcions que són senzilles de preparar y molt bones.

Amb constància es poden modificar els hàbits alimentaris i adaptar-los a un estil més healthy, al final el nostre cos ens ho agrairà. La nostra salut és el més preuat que tenim, hem de cuidar-la!

 

Receptes de bowls saludables

El dinar i el sopar no tornaran a ser les mateixes! Et deixem tres opcions per a que no et cansis i gaudeixis sempre de les verdures d’una manera divertida i completament apetible.

Bowl saludable de tonyina fresca

Aquest plat és típic hawaià, però l’hem inclòs molt bé a la gastronomia espanyola per la seva senzillesa i el seu aire fresc a l’hora de gaudir-lo amb els amics.

Es prepara amb peix, verdures, salsa i sèsam. El millor d’aquest plat és que té moltes variants i sempre pots substituir ingredients per altres que siguin més agradables per tu. El pots acompanyar amb arròs o amb quinoa.

Ingredients

  • 3-4 tasses de quinoa Nomen
  • ½ quilo de tonyina fresca
  • 3 cebes tendres
  • 2 alvocats
  • 1 tassa d’edamames cuits
  • 1 tassa de cogombre pelat i llescat
  • 1 pebrot verd a rodanxes
  • ½ tassa de coriandre picat
  • 2 cullerades de sèsam

Per a la salsa de Ponzu

  • ½ tassa de salsa de soja baixa en sal
  • ¼ tassa de suc de taronja
  • 2 cullerades de suc de llimona
  • 1 cullerada de Mirin (condiment japonès) es pot substituir per vinagre d’arròs.

Preparació

Per a la salsa Ponzu

Barreja la soja amb el suc de taronja, el suc de llimona i el mirin (o vinagre). Guarda-ho fins que el teu bowl estigui preparat.

Per al Bowl

  1. En un recipient mitjà col·loca la tonyina amb les cebes tendres picades (guarda’n una mica per la decoració del plat).
  2. Afegeix una mica de la salsa de Ponzu.
  3. Cobreix el recipient i deixa’l a la nevera entre 30-60 minuts.
  4. Esbandeix la quinoa bé i bull-la en una olla amb aigua i una mica de sal durant 15 minuts. Escorre-la bé i refreda-la amb aigua freda.
  5. Una vegada s’hagi refredat escorre bé i reserva.
  6. Mentre cous la quinoa aprofita per preparar els alvocats. Si encara queda una estona per servir-los ruixa’ls amb una mica de suc de llimona perquè no s’enfosqueixin.
  7. A l’hora de servir, en un bowl col·loca la quinoa (temperatura ambient o tèbia) sobre d’això, col·loca al teu gust l’alvocat, el cogombre i els edamames ja cuits.
  8. Afegeix el pebrot i el coriandre picat. Pots decorar amb sèsam. Afegeix la resta de la salsa Ponzu. I a gaudir!

 

Bowl amb arròs integral, hummus i vegetals

És un plat que inclou els essencials per a ser saludable: proteïnes (en aquest cas vegetals), hidrats de carboni i vegetals. És molt senzill perquè només hem d’unir les porcions que s’adeqüin al teu pla d’alimentació.

Ingredients per a 2:

Preparació:

  1. Cou l’arròs en una olla amb aigua abundant i una mica de sal durant 20 minuts.
  2. Mentre es cou, prepara els vegetals. Esbandeix-los tots molt bé.
  3. Pela la pastanaga i talla-la com més t’agradi.
  4. Talla els caps florals del bròquil de manera que no quedin molt petits.
  5. En una paella amb una mica d’oli salteja el bròquil durant 2 minuts vigilant que no se’t cremi.
  6. Quan el bròquil estigui llest, retira’l i salteja la pastanaga i els cherrys amb el foc al màxim durant no més d’un minut. D’aquesta manera es marcaran però quedaran més aviat crus.
  7. Una vegada l’arròs estigui ben cuinat, retira’l del foc i escorre’l bé.
  8. Serveix l’arròs en el bowl juntament amb un parell de cullerades d’hummus i els vegetals saltejats.

Poke Bowl de Pollastre

Amb aquesta recepta tindràs el típic plat de pollastre i arròs, però afegint-li una mica més de vegetals i fent-lo més divertit perquè l’hora de servir a casa no sigui avorrit, sinó més apetible i molt més colorit, però sobretot saludable.

Ingredients:

  • 100 g de arròs Nomen de la gama Tus recetas vegetales
  • 2 quarts de pollastre sense pell.
  • 2 tomàquets madurs.
  • 1 dent d’all.
  • 2 cebes vermelles.
  • 2 pastanagues.
  • ½ pebrot vermell.
  • 2 cullerades de pasta de tomàquet.
  • 1 tassa de vi blanc.
  • Oli d’oliva verge
  • Sal, pebre, mostassa Dijon i salsa anglesa (per a carns i pollastre).

Preparació:

  1. Condimenta el pollastre amb salsa anglesa, sal, pebre y mostassa Dijon i deixa’l reposar uns 10 minuts.
  2. Barreja en una liquadora: la meitat de les verdures juntament amb el vi i la pasta de tomàquet. Deixa-ho barrejar fins que obtinguis un líquid uniforme.
  3. L’altre meitat dels vegetals neteja’ls i pela’ls bé i talla’ls a daus.
  4. En una olla col·loca una culleradeta d’oli d’oliva i cuina el pollastre fins que dauri una mica. Després afegeix el contingut de la liquadora, sal i pebre al gust. Deixa que es cuini a foc lent durant 2 hores per a que el pollastre quedi esmicolat i es barregi amb la salsa i l’arròs. Si vols servir el pollastre sencer pots optar per cuinar-lo més ràpid.
  5. Quan quedin aproximadament uns 20 minuts de cocció afegeix els vegetals tallats a daus per a que es cuinin juntament amb la resta d’ingredients.
  6. Serveix en el bowl l’arròs juntament amb el pollastre amb la salsa de verdures, pots decorar amb unes llavors de xia per sobre.

Amb aquestes receptes tindràs una mica de varietat a l’hora de pensar en dinar o sopar, són plats saludables complets que et serviran per a tota la família. Pots també trobar diferents maneres de preparar l’hummus d’acord amb els teus gustos. Recorda que menjar saludable no és avorrit!

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.