Blog
Receptes equilibrades sense gluten

Receptes equilibrades sense gluten

Nomen      28/09/2018

Has sentit parlar del gluten? Segur que recordes el nostre article “Tot sobre el gluten“, en ell et vam explicar què és el gluten, en quin tipus d’aliments el pots trobar, quin tipus de malalties pot causar i qui hauria de seguir una dieta sense gluten.

Avui et portem algunes delicioses receptes sense gluten per ampliar la teva alimentació si no ho pots prendre o per tenir idees originals per sorprendre aquells convidats intolerants. Assegura’t que tots els aliments siguin sense gluten, sobretot en el cas dels envasats o en conserva, ja que poden contenir additius o condiments que tinguin gluten o estiguin contaminats.

3 receptes sense gluten

Risotto de bolets i espàrrecs verds

Ingredients:

  • 75g d’arròs arborio especial risotto Nomen
  • 75g de bolets
  • 80 g d’espàrrecs verds
  • 20g de parmesà en pols
  • Mitja ceba
  • Mig gra d’all
  • 200 ml de brou de verdures
  • 50ml de vi blanc
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • Pebre

 

Elaboració:

  1. Per començar, renta bé els vegetals i pica a trossos ben petits l’all i la ceba, talla en quatre parts els espàrrecs i els bolets a làmines.
  2. Prepara una paella amb una cullerada d’oli d’oliva, quan estigui calent afegeix la ceba i l’all, i daura’ls a foc ràpid mentre vas remenant perquè no se’t cremin.
  3. Un cop estiguin una mica daurats (sense que arribi a cremar), baixa el foc i afegeix un parell de cullerades soperes del brou de verdures, deixa la paella tapada perquè la ceba i l’all es vagin cuinant i ves remenant perquè no s’enganxi.
  4. Quan vegis que la ceba comença a estar tendra afegeix els espàrrecs i remou.
  5. Passats uns 10 minuts, després d’afegir els espàrrecs, afegeix els bolets i el vi blanc i remou perquè quedi tot ben integrat.
  6. Deixa que els bolets es comencin a coure amb els altres vegetals amb la paella tapada durant uns 15 minuts aproximadament.
  7. Quan hagi passat aquest temps, afegeix l’arròs, salpebra, remou i deixa-ho un parell de minuts amb la tapa.
  8. A continuació, ves afegint a poc a poc el brou de verdures a mesura que l’arròs el vagi absorbint i remou perquè no es quedi enganxat i adquireixi una textura cremosa.
  9. Quan l’arròs hagi absorbit gairebé tot el brou apaga el foc, afegeix el parmesà en pols, remou i deixa reposar uns minuts.
  10. Finalment serveix teu deliciós risotto en un plat.

 

Blat tendre amb bledes, espinacs i nabius

Ingredients:

  • 75g de blat tendre Nomen
  • 3 fulles de bledes amb tija vermella
  • 50g d’espinacs frescos
  • 10g de nabius deshidratats
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • Pimenta

 

Elaboració:

  1. Escalfa en una olla dues parts d’aigua per una de blat tendre amb una mica de sal i afegeix el blat tendre quan l’aigua comenci a bullir. Mentre el blat tendre es va coent, prepara els vegetals.
  2. Renta bé les fulles de bledes i espinacs i trosseja’ls.
  3. Posa a escalfar una cullerada d’oli d’oliva en una paella i salta les fulles fins que estiguin al dente.
  4. Quan el blat tendre estigui cuit, però una mica al dente, retira-ho del foc i s’escorre bé l’aigua.
  5. Afegeix el blat tendre i els nabius a la paella amb els vegetals i salta un parell de minuts tots els aliments junts perquè quedin integrats.
  6. Abans de retirar salpebra els aliments i barreja bé.
  7. Finalment serveix en un plat, si t’agrada pots amanir la preparació amb un raig de llimona.

 

Arròs amb beguda vegetal i vainilla

Ingredients (per a 4 persones):

  • 200g d’arròs de cultiu ecològic Nomen
  • 1L de beguda d’avellanes
  • 2 brots de canyella
  • La pell d’una llimona
  • 2 culleradetes d’essència de vainilla
  • Una mica de sal.

 

Elaboració:

  1. Posa la beguda d’avellanes a escalfar a foc ràpid en una olla al costat de la pell de la llimona, les branquetes de canyella i una mica de sal.
  2. Mentre s’escalfa, s’esbandeix bé l’arròs sota l’aixeta fins que quedi ben net.
  3. Quan la beguda d’avellanes arrenqui el bull afegeix l’arròs i l’essència de vainilla i baixa el foc al mínim.
  4. Ves remenant l’arròs perquè no s’enganxi a l’olla ni quedi endurit fins que hagi absorbit gairebé tota la beguda vegetal, recorda que ha de quedar una mica de líquid perquè quedi al punt.
  5. Quan tinguis l’arròs al punt retira-ho del foc i serveix-lo en quatre recipients de fang tradicionals i deixa que es temperin a temperatura ambient durant uns 30 minuts.
  6. Un cop l’arròs s’hagi refredat una mica a temperatura ambient, fica-ho a la nevera durant unes 2 hores com a mínim per a prendre-ho ben fred.

 

Què et semblen aquestes originals preparacions? Si et sents inspirat pots animar-te i fer les teves pròpies variacions d’aquests plats.

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *