Blog
5 propòsits per a un any nou perfecte

5 propòsits per a un any nou perfecte

Nomen      25/12/2017

S’acosta cap d’any i no hi ha res més tradicional que plantejar-se uns objectius que es desitgen complir. Segur que molts de vosaltres ja esteu preparant el paper i el bolígraf per fer la llista anual de propòsits per a l’any nou. Però no n’hi ha prou amb escriure’ls, cal passar a l’acció!

Avui, et donem uns consells perquè et superis i aconsegueixis tots els assoliments que et marquis, que no siguin cosa només de principi d’any, sinó que perdurin en el temps.

Primer pas, marcar-se els objetius

A l’hora de marcar-se uns objectius, és molt important que estiguin al teu abast. Què volem dir amb això? Que siguin metes assequibles i que depenguin de tu. Si et marques objectius molt difícils i gairebé impossibles és molt fàcil que et desmotivis i pot arribar a ser molt més frustrant dur-los a terme. Pots acabar perdent les ganes.

És important que siguin propòsits positius i no negatius, per exemple, dir “menjar millor” en comptes de “deixar de menjar malament”.

Visualitza-ho

No val amb pensar-ho, has de visualitzar-te a tu mateix complint els teus somnis i metes, per guanyar motivació i veure-ho al teu abast. També és molt important que donis un cop d’ull enrere, miris els objectius que et vas marcar l’any anterior, els que has complert i els que no. Què et va faltar per aconseguir-los? No permetis que et passi aquest any! Els errors ens serveixen per aprendre d’ells, canvia aquestes accions del teu dia a dia que no et van frenar.

Pren acció

Estar molt motivat és important, però la motivació serveix de poc si no la portes a l’acció. Agafa tota aquesta motivació del principi per prendre impuls i començar amb energia. El cos humà triga 21 dies a convertir una acció en un hàbit, així que quan aconsegueixis complir els teus objectius en aquests primers dies, et serà molt més fàcil mantenir-los en el temps.

Planeja

No vulguis començar i aconseguir tots els teus propòsits de cop, ves pas a pas. A mesura que vagis aconseguint alguns, els altres aniran venint sols. Serà més fàcil d’aconseguir. Si intentes fer tots els canvis de cop, és més fàcil atabalar-se i, per tant, desmotivar-se.

Tens clars els teus propòsits? Et donem alguns exemples!

1. Alimentació saludable

Moltes vegades ens proposem la meta de “menjar millor”, però… realment és un propòsit clar? Si et proposes metes tan àmplies, sense especificar, és menys probable que puguis complir-ho efectivament. Una bona idea seria escriure en un full un tipus de menú setmanal saludable amb les racions. És a dir, en comptes de dir “menjaré més fruita i verdura” dir, “menjaré entre 2-4 racions de fruites i verdures al dia”, i així, amb els altres grups d’aliments. Pots seguir les pautes de la dieta mediterrània.

2. Ser més productiu en el treball

Fer bé el nostre treball és alguna cosa que pot omplir-nos molt i fer-nos sentir més plens i realitzats. Si la teva feina et motiva, aprofita-ho i treu-li el màxim partit. Dóna tot de tu! Recorda que una bona alimentació ajuda a ser més productiu i positiu en el teu entorn laboral.

3. Bebeure més aigua durant el dia

La hidratació és un factor clau per mantenir la salut, proposat fer de l’aigua la teva beguda de referència. Tingues al teu costat sempre una ampolla per acordar-te d’anar bevent durant tot el dia i convertir-ho en un bon hàbit.

4. Mantén-te actiu

Segur que saps la importància de realitzar activitat física diària. És molt més fàcil complir-ho si busques una estona per fer exercici, que és molt important! També pots incorporar a la teva rutina una dosi d’exercici actiu: camina un tros més per arribar al treball, puja sempre per les escales en lloc de l’ascensor, etc. No permetis que el fred et pari!

5. Buscar un moment per a tu

És molt important que reservis una estona al dia per a tu, per fer el que més t’agradi o simplement per reflexionar i desconnectar. La rutina diària pot arribar a saturar-nos bastant, així que serà un moment perfecte per evadir-te, com cuidar el teu cabell i la pell.

Després d’aquests consells i idees, només ens queda desitjar-te un feliç any nou i molta força per complir amb els teus propòsits!

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *