T’agrada el menjar japonès? Ets més de nigiris o de makis? Sigui quina sigui la teva resposta, si vols aprendre a preparar a casa aquests deliciosos mossos típics de la gastronomia nipona, el primer pas que has de tenir en compte és tant el tipus d’arròs com la cocció i la preparació més adient per a que et surtin bé. Després vindrà el farcit (en el cas dels makis) o el peix (en el cas dels nigiris), però aquesta és una segona fase. Avui veurem la primera: la preparació de l’arròs.
Preparar arròs per a sushi no és difícil, però sí més laboriós que coure un arròs blanc. Però és imprescindible fer-ho bé per a aconseguir tant la textura com el gust que ha de tenir. Som-hi:
Si t’animes a preparar sushi a casa, aprofita per a crear un menú 100% japonés. T’ho recomanem perquè a més de ser plats molt gustosos, t’ho passaràs bé preparant-los (fins i tot pot participar-hi tota la família, serà divertit).
Per començar, si no t’agrada el peix cru, no hi ha problema. Hi ha moltes varietats de sushi que no porten peix cru i sempre pots provar amb ingredients personalitzats, per exemple substituint el peix d’uns makis per pollastre arrebossat. I pots preparar delícies com aquestes: