1. Netegem l’arròs amb aigua freda fins que l’aigua surti transparent (unes 4-5 vegades).
2. En l’arrossera per a microones col·loquem l’arròs net juntament amb l’aigua i coem a màxima potència durant 14 minuts.
3. Passat aquest temps deixem reposar l’arròs 5 minuts abans de destapar-lo. Mentrestant, barregem el vinagre d’arròs amb el sucre.
4. Estenem l’arròs en una safata el més gran possible i hi posem l’arròs juntament amb el condiment del vinagre. Barregem bé, amb moviments suaus per tal de refredar l’arròs, i, alhora, barrejar-lo bé amb el condiment.
5. Tallem mitja fulla d’alga nori a trossets ben petits.
6. Tallem el salmó fumat a trossets molt petits.
7. En un bol barregem l’alga nori amb la ceba, la maonesa, la tonyina i el salmó.
8. Afegim l’arròs i barregem tot molt bé.
9. Disposem la barreja en els motlles per a oniguiris i pressionem amb cura per tal de que es formin bé.
10. Arrebossem els oniguiris amb una mica de sèsam torrat i servim.