Onigiris

Categoria: Menjar asiàtic i oriental
Onigiris
40 minuts
Primer plat
Per a 4 persones
Dificultat mitjana

INGREDIENTS

240 g d'Arròs Especial per Sushi Nomen
50 ml de vinagre d’arròs
400 ml d’aigua
15 g de sucre
1 fulla d’alga nori
2 cullerades soperes de ceba cruixent
2 cullerades soperes de maionesa
2 llaunes de tonyina
2 làmines de salmó fumat
1 cullerada sopera de sèsam torrat

EL·LABORACIÓ


1. Netegem l’arròs amb aigua freda fins que l’aigua surti transparent (unes 4-5 vegades).

2. En l’arrossera per a microones col·loquem l’arròs net juntament amb l’aigua i coem a màxima potència durant 14 minuts.

3. Passat aquest temps deixem reposar l’arròs 5 minuts abans de destapar-lo. Mentrestant, barregem el vinagre d’arròs amb el sucre.

4. Estenem l’arròs en una safata el més gran possible i hi posem l’arròs juntament amb el condiment del vinagre. Barregem bé, amb moviments suaus per tal de refredar l’arròs, i, alhora, barrejar-lo bé amb el condiment.

5. Tallem mitja fulla d’alga nori a trossets ben petits.

6. Tallem el salmó fumat a trossets molt petits.

7. En un bol barregem l’alga nori amb la ceba, la maonesa, la tonyina i el salmó.

8. Afegim l’arròs i barregem tot molt bé.

9. Disposem la barreja en els motlles per a oniguiris i pressionem amb cura per tal de que es formin bé.

10. Arrebossem els oniguiris amb una mica de sèsam torrat i servim.

Comparteix-ho!