Blog
Cuida el teu cos amb l’arribada del sol

Cuida el teu cos amb l’arribada del sol

Nomen      26/06/2017

Amb l’arribada de les bones temperatures solem passar més hores exposats als raigs solars. Aquests exerceixen efectes beneficiosos per a la salut, com, per exemple, la seva capacitat de promoure la síntesi de vitamina D al cos. Així i tot, hem de tenir cura de no prendre massa sol a les hores més fortes, ja que també pot danyar la nostra pell. Per això, en els dies d’estiu cobra especial importància que vetllem per la nostra pell i la mantinguem hidratada, com? Cuida el teu cos: aquí t’expliquem com!

La pell

La pell és la carcassa de l’ésser humà, és a dir, la primera barrera de defensa, de manera que mantenir-la en bon estat ens ajuda a protegir-nos. Generalment, tenim present la importància de cuidar la nostra pell des de fora hidratant amb cremes o usant protector solar, però sovint ens oblidem que també és important cuidar-la per dins, ja que una bona salut es veu reflectida en la brillantor i el color d’aquesta. Com puc cuidar la meva pell per dins, per notar-ho per fora? Uns bons hàbits d’alimentació i hidratació són factors que ens ajudaran a cuidar la nostra pell i el nostre cos en els dies d’estiu.

Alimentació:

Segueix una alimentació variada i equilibrada que aporti tots els nutrients que el cos necessita per funcionar. Com? Incloent tot tipus d’aliments, escollint fruites i verdures de temporada, cereals integrals, làctics, fruits secs, així com carns, peixos, ous o llegums. A més, si augmentes el consum de fruites i verdures, estaràs incrementant el consum d’alguns nutrients, com els que tenen funció antioxidant, que contribuiran a lluir una pell més bonica.

Hidratació:

Mantenir una bona hidratació és fonamental durant tot l’any, però a l’estiu cobra especial importància pel fet que perdem més líquids a través de la suor, entre d’altres aspectes. Podem hidratar-nos, a més de amb aigua, mitjançant liquats vegetals, sucs naturals, infusions fredes o fins i tot vins. Anar bevent al llarg del dia t’ajudarà a mantenir-te hidratat durant els dies més assolellats. A més, si esculls fruites de temporada, a l’estiu solen ser riques en aigua, de manera que contribuiries a augmentar la quantitat de líquid que prens al llarg del dia.

Però la pell no és l’únic òrgan que hem de seguir cuidant a l’estiu, amb l’arribada de les vacances hem de seguir mimant el nostre cos i la nostra salut amb bons hàbits de vida.

Activitat física

Aprofita els dies de sol per fer plans actius amb els teus amics o família: planeja una excursió a la muntanya, surt a passejar o aprofita per jugar a pales a la platja, nedar, etc. Procura mantenir-te actiu, hi ha moltes opcions per no deixar de banda l’exercici físic durant les vacances o els dies de molta calor!

Desconnectar

Les vacances són un moment perfecte per relaxar-nos i gaudir dels nostres. Anar a la platja i compartir temps amb els teus, desconnecta donant-te un bany al mar o a la piscina o tombant-te a llegir sota l’ombra d’un arbre són només algunes idees per desconnectar en els dies de sol.

Descansar

Quan arriben les bones temperatures, els dies són més llargs i ve més de gust sopar o quedar per prendre alguna cosa a la nit amb els amics, per la qual cosa és fàcil que ens fiquem al llit més tard i dormim menys hores. Recorda que la nit és el nostre moment reparador, així que procura mantenir les 8 hores diàries recomanades per a un bon descans.

Aquest estiu mima’t i cuida el teu cos. Mantingues uns hàbits saludables i recorda cuidar la teva pell, ja que és el reflex de la teva salut. Gaudeix dels dies de sol plena d’energia i vitalitat!

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.