Blog
Cuina fàcil per a solters

Cuina fàcil per a solters

Nomen      11/11/2020

Hi ha moltes persones que viuen soles. I la cuina, de vegades, suposa un repte per a elles. “Per què m’he de posar a cuinar per mí sol” o “em faig un entrepà i ja està”, acostumen a ser frases recurrents dels solters. I és que, ja sigui per les quantitats, per l’enrenou que suposa entrar a la cuina i embrutar-la o per falta de coneixements culinaris, molts solters sobreviuen a base d’entrepans i de tapes del bar del costat de casa. El dia 11 de novembre és el DIA DEL SOLTER, així que trenquem una llança a favor de tots els qui s’enfronten a la cuina en solitari, i ajudar-los a gaudir tant cuinant com menjant.

Com adaptar la majoria de receptes?

És veritat. Busquis on busquis, ja sigui en revistes de cuina, webs de receptes, blogs… totes les receptes són sempre per a 4 o més comensals. Però poder disposar de la mateixa recepta adaptada per a 1 sola persona és més fàcil del que sembla. Només cal dividir les quantitats de cada ingredient entre el nombre de comensals pel qual està explicada la recepta. Si la divisió dona decimals, caldrà arrodonir la quantitat, a l’alça o a la baixa segons quin sigui l’ingredient (per exemple, si és sal, millor a la baixa, sempre ets a temps d’afegir-n’hi una mica més).

D’aquesta manera podràs gaudir de qualsevol plat que et vingui de gust, només per a tu. Sense anar més lluny, per què no et prepares una bona paella aquest diumenge? De carn, de peix, de verdures… fora mandra! Posa’t el devantal i anima’t, veuràs que és molt més fàcil del que sembla. Això sí, primer pren nota dels consells que et donem en l’article “Trucs per a una paella perfecta”.

El repte de fer la compra

Hi ha molts aliments que es venen en paquets grans, d’1 kg, d’1 litre… I quan vius sol, aquestes quantitats acostumen a ser excessives, ja no només perquè trigues molt en consumir-les (i això pot donar com a conseqüència que hagis de tirar menjar que es caduca), sino també perquè necessites molt d’espai d’emmaguetzematge. I els solters no acostumen a tenir una cuina gran ni una gran despensa.

Solució? Comprar paquets més petits (per exemple, paquets de ½ kg, ampolles de ½ litre) si n’hi ha o comprar a granel en quantitats més reduïdes els aliments frescos com carns, peixos, verdures o fruites.

També pots comprar peces grans de carn o de peix (que et sortiran més econòmiques que si compres només raccions), consumir-ne una part un dia i congelar la resta per a tenir reserves i no haver d’anar a comprar tant sovint. Per exemple: et ve de gust un pollastre a la lima amb arròs. Doncs compres un pollastre sencer a la carniceria, demanes que te’l tallin a quarts i que te’n netegin els pits. Cuines els dos pits de pollastre seguint la recepta i la resta (les cuixes i les ales) la congeles en paquets individuals. Amb els ossos i les restes del pollastre pots preparar un brou casolà perfecte per després coure arròs, cuscús o quinoa… I aquest brou, a més, també els pots congelar en petites porcions (fins i tot aprofitant la glaçonera). Com veus, hi ha solucions per tot, només cal tenir una bona planificació.

Batch cooking, una opció molt pràctica

Una altra solució és cuinar més quantitat i així tenir menjar preparat per a un altre dia. El que vindria a ser una adaptació del batch cooking per a solters. Posem per exemple que et ve de gust un guisat de carn. Però et fa mandra posar la cuina potes amunt per un sol àpat. Doncs prepara un guisat per a 4 persones i el que no et mengis, ho pots guardar per un altre dia, ja sigui congelant-ho, envasant-ho al buit o simplement guardant-ho a la nevera, segons el plat i els ingredients que porti podràs fer una cosa o una altra. Tens tota la informació que necessites en aquest article sobre el batch cooking.

Deixa que t’ajudin

Al mercat existeixen molts productes pensats per a persones que tenen poc temps –o poques ganes– de cuinar però no volen renunciar a una alimentació saludable i plena de sabor. I per a solters, també. Des de cremes de tot tipus (verdures, bolets, sopes…) que venen en tetrabricks individuals de racció fins a gotets individuals d’arròs, com els de Nomen, que venen en packs de 2 gotets de 125 grams, perfectes per a raccions individuals.

Si el problema no és tant de quantitats com de temps o de ganes de cuinar, pots optar pels plats precuinats, que necessiten molt poc temps per estar llestos i, en ser semipreparats, són molt fàcils de cuinar. Bons exemples en són la paella, la fideuà i l’arròs negre de Nomen. Sí, són receptes per a 3-4 comensals, però un cop fetes pots guardar-les a la nevera un parell de dies i ja tens tupper per un altre dia.

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *