Blog
Receptes d'estiu amb arròs

7 plats d’estiu amb el millor arròs

Platja, piscina, passejades pel bosc, visites culturals a la ciutat… Estàs de vacances? Gaudeix-les! Tenim un planning que t’ajudarà a no haver d’estar pensant a diari què prepares per menjar. Són receptes fàcils de preparar i per a totes et donem la opció ràpida per si tens poc temps (o poques ganes) de cuinar. A Nomen pensem per tu i el nostre objectiu és fer-te la vida una mica més fàcil.

7 plats, de dilluns a diumenge

Et proposem un repte. Segueix aquesta planificació i prepara els plats d’arròs que hem pensat per a cada dia de la setmana. Arròs cada dia?, pensaràs… És clar que sí! És que l’arròs es pot preparr de tantes maneres diferents i acompanyar-lo amb ingredients tan diversos que no tindràs la sensació de repetir en cap moment. A més, les 7 receptes són molt completes i poden funcionar perfectament com a plats únics. Comencem?

1. DILLUNS. Amanida d’arròs amb alvocat, ou dur, tonyina i llagostins

Què tal si comences la setmana amb una amanida refrescant? La que et proposem porta arròs, alvocat tallat a làmines o daus, ou dur, tonyina en oli esqueixada (si vols pujar una mica el nivell, fes servir bonítol en oli) i llagostins cuits. Pots afegir-li més ingredients, com pastanaga ratllada, tomàquet cherry, blat de moro, cogombre, ceba, olives, anxoves, tàperes… Tu decideixes! Quedarà deliciosa amanida amb oli d’oliva i sal, però també hi pots posar una mica de maionesa, millor si és casolana. El millor és que pots tenir-la preparada amb antelació i treure-la de la nevera 5 minuts abans de menjar, per a què no estigui massa freda.

Amb quin arròs? Per a aquesta amanida et recomanem que utilitzis un arròs de gra llarg, per exemple el nostre arròs llarg o la nostra gamma Arrozísimo, arròs vaporitzat molt fàcil de cuinar perquè ni es passa ni s’enganxa. L’Arrozísimo ràpid, a més, només necessita 8 minuts de cocció. Més o menys, el mateix temps que trigaràs en coure els ous i els llagostins, tot i que aquests últims pots comprar-los ja cuits, així només els hauràs de pelar.

Arròs basmati amb pollastre al curry

2. DIMARTS. Arròs basmati amb pollastre al curry

Tot un clàssic que enamora als amants dels gustos exòtics. Necessitaràs pits de pollastre (nets de pell i ossos), tallats a trossos de mossegada, ceba i pebrot per a fer un sofregit, brou de pollastre, una o dues cullerades de curry en pols i, per suposat, l’arròs. Marca el pollastre amb el sofregit, afegeix l’arròs basmati net (esbandit amb aigua) i després cobreix-lo amb el brou calent, al què hauràs afegit el curry. Deixa’l coure uns 10 minuts i ja estarà a punt per menjar.

Amb quin arròs? Per a aquest plat t’aconsellem que facis servir arròs basmati. Per què? Perquè és la varietat que utilitzen al país d’origen de la recepta, i perquè el seu lleuger gust a fruit sec combina molt bé amb la potència del curry. Si vols anar més ràpid, pots utilitzar vasets d’arròs basmati Nomen, que només necessiten 1 minut de microones per estar al punt. Barreja’l al final amb el pollastre i la salsa de curry i serveix.

3. DIMECRES. Arròs a la cubana amb ou ferrat i plàtan

Un bàsic del receptari espanyol que mai passa de moda perquè està deliciós. I perquè agrada tant a grans com a petits, oi que sí? A més de l’arròs, en aquest plat és essencial la salsa de tomàquet, i és casolana millor, tot i que avui en dia pots comprar salses de tomàquet de gran qualitat que s’elaboren de manera artesanal. Per a completar el plat, unes rodanxes de plàtan mascle fregides (o de plàtan canari no massa madur) i un ou ferrat.

Amb quin arròs? Per a aquest plat pots emprar arròs rodó, que necessita uns 16 minuts de cocció. El seu procés de producció tradicional i acurat aconsegueix que tingui una cocció homogènia, evita que els grans alliberin el midó abans de temps i que l’arròs es desfagi.

Arroz basmati con pollo al curry

4. DIJOUS. Arròs negre de Nomen

No, no et proposarem que et passis mig matí a la cuina. Perquè cuinar un arròs negre amb Nomen és molt, molt senzill. El nostre arròs negre ve preparat amb els ingredients necessaris i sense conservants: un deliciós brou de peix, marisc i verdures, tinta de calamar i l’arròs per afegir. A l’envàs hi trobaràs una llauna de brou de 600 grams, una bossa d’arròs extra de 280 grams (pensada per a 3 o 4 racions) i una bosseta de tinta, l’ingredient que tenyeix de negre aquest clàssic plat d’arròs. Si vols completar el teu arròs negre amb una mica de peix o marisc, li pots afegir uns trossets de sípia o calamar saltats o unes gambes senceres o pelades també passades per la paella. En només 15 minuts ho tindràs a punt, sí, sí, has llegit bé, en només 15 minuts. Ah, sí! Mentre l’arròs es cou, prepara una maionesa amb all batent en el got de la batedora 1 ou, un all picat, una mica de sal, un rajolinet de suc de llimona i oli d’oliva suau (l’oli d’oliva verge és massa intens). És el complement perfecte per al teu arròs negre.

Amb quin arròs? En aquest cas, més que una varietat d’arròs en concret, fes servir un producte preparat de Nomen, l’arròs negre, que com et diem porta tot el necessari per cuinar-lo.

5. DIVENDRES. Saltat d’arròs amb carbassó, albergínia, ceba i vedella.

L’arròs ha estat sempre un acompanyant perfecte per a la carn de vedella, per exemple en el tradicional fricandó, un guisat de vedella amb salsa que s’acostuma a acompanyar amb arròs blanc per després barrejar-lo amb la salsa. Donem un gir a aquest plat i el fem més lleuger i estiuenc, saltant-lo enlloc de guisar-lo.

Es tracta de tallar totes les hortalisses a daus petits i saltar-les en una paella o un wok, amb un bon raig d’oli d’oliva (primer fes la ceba, que necessita més temps de cocció, i quan estigui transparent, afegeix el carbassó i l’albergínia). Mentre, cou l’arròs amb brou de pollastre, per a que quedi més gustós, i salta la vedella tallada a tires. Al final, barreja tots els ingredients en el wok, salta’ls uns minuts i serveix tot junt. Un toc de salsa de soja al final li donarà un aire oriental a aquest plat.

Amb quin arròs? Per a aquest saltat t’aconsellem el nostre arròs bomba Nomen, perquè absorbeix fins el doble de líquid que l’arròs de gra llarg, però sense tornar-se enganxós com en el cas de l’arròs de gra curt. Té la peculiaritat d’abombar-se durant la cocció, el que significa que duplica el seu volum però no s’obre ni es trenca. Una opció més ràpida consisteix a fer servir els vasets d’arròs rodó de Nomen, que estàn a punt en només 1 minut al microones, per a estalviar-te la cocció de l’arròs.

6. DISSABTE. Poké bowl amb arròs salvatge, salmó marinat i verdures.

Per a aquest dissabte, un plat d’origen hawaià versionat a la mediterrània. Et proposem un poké bowl, una amanida típica d’aquesta illa paradisíaca a base de peix cru, vegetals i arròs o quinoa. La gràcia d’aquest plat és que, a més de ser molt lleuger i de contenir tots els grups de nutrients necessaris d’un àpat, és visualment molt bonic, perquè els ingredients es distribueixen en franges en un bol. De cocció només en necessita l’arròs. Altres ingredients del teu poké bowl poden ser: cogombre o raves a rodanxes, pastanaga ratllada, tomàquet a trossos, làmines d’alvocat i, si t’agrada barrejar fruites amb les teves amanides, uns daus de mango o de préssec.

Amb quin arròs? Aquesta vegada t’aconsellem el nostre arròs salvatge Nomen, un arròs llarg de color negre, cruixent i exòtic. Necessita uns 30-40 minuts de cocció, el mateix temps en el que pots marinar el salmó fresc amb salsa de soja i una culleradeta d’oli de sèsam. T’agrada el plat però vols fer-lo ràpid? Utilitza el nostre arròs Thai, de gra fi, delicat i aromàtic, que només necessita 9 minuts de cocció! I fes servir salmó fumat enlloc de fresc, també quedarà molt bo.

7. DIUMENGE. Paella de Nomen

Tot i que a molts restaurants el dia de la paella és el dijous, la veritat és que una bona paella és el plat perfecte per al diumenge. Que li preguntin als valencians… Però és diumenge, és agost… de veritat et ve de gust passar-te hores a la cuina per a preparar-la? No cal! A Nomen tenim una paella preparada que queda molt gustosa i no conté conservants ni colorants artificials, amb la que fer una paella és cosa d’un quart d’hora, més uns altres 5 minuts de repòs. Inclou tot allò que necessites: un deliciós boru de peix i mariscs (82%), tomàquet, ceba, oli d’oliva, oli de girasol, sal, all, espècies i l’arròs per afegir-hi, per a 3 o 4 persones. Si en sou més, amb fer-ne 2 paquets (o els que et facin falta), ho tens solucionat. Si vols completar-la, afegeix-li, 5 minuts abans d’acabar la cocció, uns musclos o unes cloïsses oberts al vapor, unes gambes o llagostins prèviament saltats. Prefereixes afegir-li una mica de carn? Sofregeix uns trossos de pollastre o de conill i afegeix-los a l’arròs 8-10 minuts abans que acabi de coure’s, seguint les instruccions de l’envoltori.

Amb quin arròs? Per a preparar una paella en tan poc temps, utilitza la paella preparada de Nomen. Veuràs com queda de bona.

This uses the Divi tabs module, so you can style it however you want using Divi's built in design controls!Pretty nifty eh?
And of course you can add images or whatever you want here too.Tabs are nothing new, but tabs that display inside your mega menu are pretty awesome 🙂
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here