Recordes quan et vam proposar 4 irresistibles receptes de bacallà per a Quaresma? Aquesta vegada et proposem diverses receptes per gaudir del teu menú de Setmana Santa. Prepara’t per llepar-te els dits!
Ingredients:
Elaboració:
6. Escalda els espinacs.
7. A continuació, amb el sofregit ja a punt, afegeix els espinacs i ofega’ls uns minuts.
8. Afegeix el sofregit als cigrons i barreja bé perquè quedi tot integrat.
9. Finalment, corregeix la sal en cas que sigui necessari i afegeix un parell d’ous durs tallats per la meitat.
Ingredients:
Elaboració:
1. Pela i pica la ceba i el porro. Ofega’ls en una paella a foc lent amb una mica d’oli i sal fins que s’escalfin.
2. Esbandeix bé les mongetes blanques i afegeix-les a la paella amb la llet evaporada per a cuinar. Deixa-ho cuinar uns minuts perquè és fonguin els sabors. Retira-ho del foc.
3. D’altra banda, trosseja els bolets i pica l’all. Confita’ls a foc molt baix en una olla amb oli d’oliva i una mica de pebre negre. Retira-ho del foc.
4. Cuina els lloms de bacallà a foc molt lent fins que estiguin ben cuinats, però melosos.
5. Amb l’ajuda d’un processador d’aliments, tritura la mescla de les mongetes blanques fins que quedi una crema fina. Pots afegir una mica d’aigua per a corregir la textura i ajudar a que quedi més fina.
6. Finalment, serveix en un plat. Posa primer la crema de mongetes, sobre d’ella el llom de bacallà i per a acabar escampa uns quants bolets per sobre. Acaba decorant-ho amb una mica d’escates de sal.
Ingredients:
Elaboració:
1. Hidrata els nabius en una tassa amb aigua calenta.
2. Pela i pica els alls i comença a ofegar-los.
3. A continuació, afegeix els nabius i continua ofegant.
4. Mentre es va escalfant, cou les llenties vermelles en una olla amb aigua i una mica de sal. En una altra olla, bull la quinoa durant uns 20 minuts.
5. Quan la quinoa i les llenties estiguin ben cuites, retira l’excés d’aigua i afegeix-les a la paella. Integra-les amb la resta dels ingredients.
6. Deixa temperar una mica la barreja per a no cremar-te en formar les mandonguilles. Mentrestant, posa el forn a escalfar a 200 °C.
7. Greixa’t les mans amb una mica d’oli perquè et sigui més fàcil formar les mandonguilles. A mesura que les vas fent, enfarina-les i arrebossa-les amb ou i pa rallat.
8. Enforna-les durant uns 20 minuts fins que quedin doradetes i serveix-les.
Ingredients:
Elaboració:
7. Ves donant-li la volta a mesura que es vagin daurant.
8. A mesura que els vagis retirant de l’oli, passa’ls a un plat amb paper absorbent per a retirar l’excés d’oli.
9. Pots deixar-los només amb una mica de sucre empolvorat o farcir-los amb alguna crema.
Ingredients:
Elaboració:
1. En una olla escalfa la beguda vegetal d’arròs juntament amb la branca de canyella i l’edulcorant. Quan comenci a bullir retira-la del foc i deixa-la temperar.
2. En una safata profunda disposa les llesques de pa i afegeix per damunt la barreja de beguda d’arròs.
3. Just a continuació, passa-les a una reixeta perquè eliminin l’excés de líquid.
4. Cola la beguda sobrant i afegeix-li la farina d’arròs perquè quedi una mica més espessa i faci la funció de l’ou per a arrebossar. Afegeix una mica més de llet o farina d’arròs en cas que et falti per a adaptar la consistència.
5. Arrebossa les llesques de pa amb la mescla de llet i farina i daura-les en una paella per totes dues parts.
6. Seca l’excés d’oli amb una mica de paper de cuina absorbent.
7. Finalment empolvora-les amb una mica de canyella i sucre de vainilla pels dos costats.
Gaudeix d’aquestes delicioses receptes de Setmana Santa para acabar la Quaresma.