Blog
Prepara el teu menú de Setmana Santa

Prepara el teu menú de Setmana Santa

Nomen      15/04/2019

Recordes quan et vam proposar 4 irresistibles receptes de bacallà per a Quaresma? Aquesta vegada et proposem diverses receptes per gaudir del teu menú de Setmana Santa. Prepara’t per llepar-te els dits!

 

5 receptes per a elaborar el teu menú de Setmana Santa

Cigrons amb espinacs

Ingredients:

  • 400 g cigrons secs
  • 350 g d’espinacs frescos
  • 2 cebes grans
  • 2 dents d’all
  • 2 tomàquets madurs rallats
  • 2 llesques de pa
  • 2 ous durs
  • 1 branca de julivert
  • Pebre roig dolç
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal
  • Pebre negre
  • Comí

Elaboració:

  1. Deixa en remull els cigrons de 12 a 24 hores prèviament per a reduir el temps de cocció del potatge.
  2. Escorre els cigrons i esbandeix-los bé.
  3. Escalfa l’aigua en una olla amb una mica de sal, oli i julivert. Quan l’aigua comenci a bullir, afegeix els cigrons i cou-los a foc lent durant 10 minuts. Si vols potenciar el sabor de les verdures pots afegir una barreja que sigui meitat de brou de verdures i l’altra meitat d’aigua.
  4. Pela i pica les cebes i l’all. Sofregeix-los en una paella amb una mica d’oli d’oliva, sal, pebre roig i comí.
  5. Quan la ceba estigui a mitja cocció, afegeix el tomàquet ratllat i deixa’l sofregir a foc lent.

6.     Escalda els espinacs.

7.     A continuació, amb el sofregit ja a punt, afegeix els espinacs i ofega’ls uns minuts.

8.     Afegeix el sofregit als cigrons i barreja bé perquè quedi tot integrat.

9.     Finalment, corregeix la sal en cas que sigui necessari i afegeix un parell d’ous durs tallats per la meitat.

Bacallà sobre crema de potatge

Ingredients:

  • 4 lloms de bacallà dessalat
  • 50 g de bolets
  • 1 dent d’all
  • 500 g de mongetes blanques cuites
  • 1 porro
  • 1 ceba
  • 100 ml llet evaporada per a cuinar
  • Oli d’oliva
  • Escates de sal
  • Pebre negre

Elaboració:

1.     Pela i pica la ceba i el porro. Ofega’ls en una paella a foc lent amb una mica d’oli i sal fins que s’escalfin.

2.     Esbandeix bé les mongetes blanques i afegeix-les a la paella amb la llet evaporada per a cuinar. Deixa-ho cuinar uns minuts perquè és fonguin els sabors. Retira-ho del foc.

3.     D’altra banda, trosseja els bolets i pica l’all. Confita’ls a foc molt baix en una olla amb oli d’oliva i una mica de pebre negre. Retira-ho del foc.

4.     Cuina els lloms de bacallà a foc molt lent fins que estiguin ben cuinats, però melosos.

5.     Amb l’ajuda d’un processador d’aliments, tritura la mescla de les mongetes blanques fins que quedi una crema fina. Pots afegir una mica d’aigua per a corregir la textura i ajudar a que quedi més fina.

6.     Finalment, serveix en un plat. Posa primer la crema de mongetes, sobre d’ella el llom de bacallà i per a acabar escampa uns quants bolets per sobre. Acaba decorant-ho amb una mica d’escates de sal.

 

Mandonguilles de quinoa, llenties i nabius

Ingredients:

Elaboració:

1.     Hidrata els nabius en una tassa amb aigua calenta.

2.     Pela i pica els alls i comença a ofegar-los.

3.     A continuació, afegeix els nabius i continua ofegant.

4.     Mentre es va escalfant, cou les llenties vermelles en una olla amb aigua i una mica de sal. En una altra olla, bull la quinoa durant uns 20 minuts.

5.     Quan la quinoa i les llenties estiguin ben cuites, retira l’excés d’aigua i afegeix-les a la paella. Integra-les amb la resta dels ingredients.

6.     Deixa temperar una mica la barreja per a no cremar-te en formar les mandonguilles. Mentrestant, posa el forn a escalfar a 200 °C.

7.     Greixa’t les mans amb una mica d’oli perquè et sigui més fàcil formar les mandonguilles. A mesura que les vas fent, enfarina-les i arrebossa-les amb ou i pa rallat.

8.     Enforna-les durant uns 20 minuts fins que quedin doradetes i serveix-les.

Bunyols de vent

Ingredients:

  • 170 ml d’aigua
  • 80 ml de llet
  • 30 g de sucre
  • 1/2 culleradeta de sal
  • 50 g de mantega
  • La ratlladura de llimona
  • 3 ous
  • 150 g de farina de blat Nomen
  • Oli de gira-sol

Elaboració:

  1. Escalfa la llet en una cassola juntament amb l’aigua, la mantega, la sal, el sucre i la ratlladura de llimona.
  2. Mentre es va escalfant, tamisa la farina.
  3. Quan la barreja comenci a bullir, afegeix la farina d’una vegada i remou perquè s’integri i no quedin grumolls.
  4. Una vegada quedi una pasta homogènia retira-la del foc. Deixa que la massa reposi uns 10 minuts.
  5. Agrega els ous i remena fins que s’integrin per complet. La massa ha de quedar amb una textura semblant a una crema pastissera. Si és necessari, afegeix una mica més d’ou batut per aconseguir la textura desitjada.
  6. En un cassó afegeix uns 4 dits d’oli i escalfa-ho per a fregir els bunyols. Pots ajudar-te amb dues culleres per a postres, una per a agafar la massa i l’altra per a empènyer-la i que caigui a l’oli.

7.     Ves donant-li la volta a mesura que es vagin daurant.

8.     A mesura que els vagis retirant de l’oli, passa’ls a un plat amb paper absorbent per a retirar l’excés d’oli.

9.     Pots deixar-los només amb una mica de sucre empolvorat o farcir-los amb alguna crema.

 

Rostes de Santa Teresa veganes

Ingredients:

Elaboració:

1.     En una olla escalfa la beguda vegetal d’arròs juntament amb la branca de canyella i l’edulcorant. Quan comenci a bullir retira-la del foc i deixa-la temperar.

2.     En una safata profunda disposa les llesques de pa i afegeix per damunt la barreja de beguda d’arròs.

3.     Just a continuació, passa-les a una reixeta perquè eliminin l’excés de líquid.

4.     Cola la beguda sobrant i afegeix-li la farina d’arròs perquè quedi una mica més espessa i faci la funció de l’ou per a arrebossar. Afegeix una mica més de llet o farina d’arròs en cas que et falti per a adaptar la consistència.

5.     Arrebossa les llesques de pa amb la mescla de llet i farina i daura-les en una paella per totes dues parts.

6.     Seca l’excés d’oli amb una mica de paper de cuina absorbent.

7.     Finalment empolvora-les amb una mica de canyella i sucre de vainilla pels dos costats.

 

Gaudeix d’aquestes delicioses receptes de Setmana Santa para acabar la Quaresma.

 

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.