Blog
Recepta amb pasta casolana

Recepta amb pasta casolana

Nomen      18/03/2019

Recordes quan t’explicàvem com fer pasta fresca casolana? Et donem unes idees per cuinar pasta fresca que t’encantaran.

3 receptes de pasta fresca casolana

Lasanya de pollastre, espinacs i formatge de cabra amb pasta d’arròs

Ingredients (per a 4 persones):

Per la pasta:

Pel farcit:

  • 400 g de pit de pollastre
  • 800 g d’espinacs frescos
  • 200 g de formatge de cabra
  • 4 cullerades d’oli d’oliva verge
  • Sal
  • Pebre negre
  • Formatge ratllat

Elaboració:

  1. Prepara la pasta fresca i talla-la en 16 quadrats més o menys iguals.
  2. Bull la pasta durant un minut. Escorre-la bé i eixuga-la amb un drap net o amb paper de cuina. Reserva-la.
  3. Pel farcit, tritura bé el pit de pollastre en cru amb la batedora. Talla els espinacs per reduir la seva mida i integra’ls amb el pollastre. També talla el formatge a bocins o a daus.
  4. Posa els ingredients del farcit en un bol. Salpebra i afegeix 2 cullerades d’oli d’oliva i barreja bé perquè quedi ben integrat.
  5. Un cop tinguis el farcit preparat, munta les 4 lasanyes. Primer posa una capa de làmina de pasta i cobreix-la amb una mica de farcit. Repeteix fins que tinguis muntada una lasanya de tres pisos. Espargeix per sobre formatge ratllat.
  6. Un cop tinguis les 4 lasanyes muntades, posa-les al forn prèviament escalfat a 180 ºC. Deixa que es cuinin durant uns 20-30 minuts.
  7. Quan les lasanyes estiguin ben cuites i el formatge gratinat, treu-les del forn i serveix-les.

 

Fetuchini de remolatxa amb alvocat, alfàbrega i anacards

Ingredients (per a 2 persones):

Per la pasta:

Per acompanyar la pasta:

  • 2 – 3 cullerades soperes d’oli picant
  • Mig alvocat
  • 10 – 15 fulles d’alfàbrega
  • Uns 10 anacards
  • Sal

Elaboració:

  1. Comença netejant la remolatxa per eliminar la sorra que pugui tenir a la superfície. Pela-la i tritura-la amb la batedora.
  2. Prepara la pasta fresca casolana amb la remolatxa. Tingues en compte que en aquest cas no s’afegeix aigua. La remolatxa conté molta aigua i es probable que necessitis més sèmola per una major consistència de la massa.
  3. Quan tinguis la massa aplanada doblega-la per poder tallar millor els fetuchini. Si has utilitzat una màquina de pasta, talla la làmina de pasta amb uns dos dits d’ample i uns 30 – 40 cm de llarg perquè siguin més fàcils d’enrotllar.
  4. Quan tinguis la pasta preparada, deixa que s’assequi mentre prepares els condiments.
  5. Talla l’alvocat a daus d’un dit més o menys, i pica amb un ganivet les fulles d’alfàbrega i els anacards per reduir una mica la seva grandària.
  6. Bull els fetuchini durant 2 minuts amb una mica de sal.
  7. Quan estiguin cuits, escorre’ls i serveix-los en un plat.
  8. Afegeix-li oli picant i la resta d’aliments per acompanyar la pasta. Barreja-ho bé.

Elaboració de l’oli picant:

L’oli picant pots comprar-ho fet o fer-lo a casa. Si el vols fer a casa, has de tenir en compte que fins que l’oli no absorbeixi els sabors i l’aroma dels condiments passaran un parell de dies. Per fer-ho, agafa un setrill buit i afegeix 3 vitets, 1 dent d’all, 1 – 2 fulles de llorer i, si t’agrada, una branqueta de farigola. A continuació, emplena el setrill amb oli verge extra i deixa infusionar.

Raviolis de bolets amb salsa de tomàquet cherry

Ingredients (per a 2 persones):

Per la pasta:

Pel farcit:

  • 200 g de bolets al gust
  • 1 ceba
  • Pebre
  • Sal
  • Oli d’oliva verge

Per la salsa:

  • 150 g de tomàquets cherry
  • Orenga
  • Sal
  • Oli d’oliva verge

Elaboració:

  1. Comença preparant el farciment, pica la ceba petita i cuina-la en una paella amb un rajolí d’oli.
  2. Mentre es va fent la ceba, renta bé els bolets i talla’ls amb un mida similar al de la ceba. Quan ho tinguis, afegeix-los a la paella juntament amb la ceba. Salpebra, barreja bé i deixa que es cuinin amb el foc al mínim i amb la tapa posada. Ves remenant per tal que no es cremin.
  3. Mentre es van coent pots començar a fer la salsa, talla els tomàquets cherry per la meitat i afegeix-los a una paella amb un rajolí d’oli. Afegeix sal i orenga i remena perquè tots els trossos s’impregnin amb els condiments.
  4. Salteja els tomàquets a foc ràpid durant uns 5 minuts i després deixa’ls tapats a foc lent. Quan comencin a estar cuits aixafa’ls amb la mateixa espàtula.
  5. Un cop tinguis el farcit preparat, reserva’l i comença a preparar la massa de la pasta mentre es tempera.
  6. Quan tinguis la làmina de pasta preparada, divideix-la en quadrats d’uns 3 dits.
  7. Separa la meitat dels quadradets de pasta i col·loca’ls pel marbre per poder farcir els raviolis.
  8. Posa una cullereta de cafè del farcit aproximadament. Tingues en compte que si en poses massa no ho podràs tancar bé i sortirà el farcit del ravioli.
  9. Quan tinguis els quadradet s amb el farciment per damunt, cobreix-los amb l’altra meitat dels quadradets i segella les vores amb les puntes d’una forquilla de manera que quedin ben tancats.
  10. A continuació, cou-los durant 3 minuts, escorre’ls i serveix-los en un plat.
  11. Finalment dóna un cop de calor als tomàquets a la paella i afegeix-los als raviolis.

 

Gaudeix d’aquestes delicioses i originals receptes de pasta casolana!

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *