Blog

Recepta amb pasta casolana

Recordes quan t’explicàvem com fer pasta fresca casolana? Et donem unes idees per cuinar pasta fresca que t’encantaran.

3 receptes de pasta fresca casolana

Lasanya de pollastre, espinacs i formatge de cabra amb pasta d’arròs

Ingredients (per a 4 persones):

Per la pasta:

Pel farcit:

  • 400 g de pit de pollastre
  • 800 g d’espinacs frescos
  • 200 g de formatge de cabra
  • 4 cullerades d’oli d’oliva verge
  • Sal
  • Pebre negre
  • Formatge ratllat

Elaboració:

  1. Prepara la pasta fresca i talla-la en 16 quadrats més o menys iguals.
  2. Bull la pasta durant un minut. Escorre-la bé i eixuga-la amb un drap net o amb paper de cuina. Reserva-la.
  3. Pel farcit, tritura bé el pit de pollastre en cru amb la batedora. Talla els espinacs per reduir la seva mida i integra’ls amb el pollastre. També talla el formatge a bocins o a daus.
  4. Posa els ingredients del farcit en un bol. Salpebra i afegeix 2 cullerades d’oli d’oliva i barreja bé perquè quedi ben integrat.
  5. Un cop tinguis el farcit preparat, munta les 4 lasanyes. Primer posa una capa de làmina de pasta i cobreix-la amb una mica de farcit. Repeteix fins que tinguis muntada una lasanya de tres pisos. Espargeix per sobre formatge ratllat.
  6. Un cop tinguis les 4 lasanyes muntades, posa-les al forn prèviament escalfat a 180 ºC. Deixa que es cuinin durant uns 20-30 minuts.
  7. Quan les lasanyes estiguin ben cuites i el formatge gratinat, treu-les del forn i serveix-les.

 

Fetuchini de remolatxa amb alvocat, alfàbrega i anacards

Ingredients (per a 2 persones):

Per la pasta:

Per acompanyar la pasta:

  • 2 – 3 cullerades soperes d’oli picant
  • Mig alvocat
  • 10 – 15 fulles d’alfàbrega
  • Uns 10 anacards
  • Sal

Elaboració:

  1. Comença netejant la remolatxa per eliminar la sorra que pugui tenir a la superfície. Pela-la i tritura-la amb la batedora.
  2. Prepara la pasta fresca casolana amb la remolatxa. Tingues en compte que en aquest cas no s’afegeix aigua. La remolatxa conté molta aigua i es probable que necessitis més sèmola per una major consistència de la massa.
  3. Quan tinguis la massa aplanada doblega-la per poder tallar millor els fetuchini. Si has utilitzat una màquina de pasta, talla la làmina de pasta amb uns dos dits d’ample i uns 30 – 40 cm de llarg perquè siguin més fàcils d’enrotllar.
  4. Quan tinguis la pasta preparada, deixa que s’assequi mentre prepares els condiments.
  5. Talla l’alvocat a daus d’un dit més o menys, i pica amb un ganivet les fulles d’alfàbrega i els anacards per reduir una mica la seva grandària.
  6. Bull els fetuchini durant 2 minuts amb una mica de sal.
  7. Quan estiguin cuits, escorre’ls i serveix-los en un plat.
  8. Afegeix-li oli picant i la resta d’aliments per acompanyar la pasta. Barreja-ho bé.

Elaboració de l’oli picant:

L’oli picant pots comprar-ho fet o fer-lo a casa. Si el vols fer a casa, has de tenir en compte que fins que l’oli no absorbeixi els sabors i l’aroma dels condiments passaran un parell de dies. Per fer-ho, agafa un setrill buit i afegeix 3 vitets, 1 dent d’all, 1 – 2 fulles de llorer i, si t’agrada, una branqueta de farigola. A continuació, emplena el setrill amb oli verge extra i deixa infusionar.

Raviolis de bolets amb salsa de tomàquet cherry

Ingredients (per a 2 persones):

Per la pasta:

Pel farcit:

  • 200 g de bolets al gust
  • 1 ceba
  • Pebre
  • Sal
  • Oli d’oliva verge

Per la salsa:

  • 150 g de tomàquets cherry
  • Orenga
  • Sal
  • Oli d’oliva verge

Elaboració:

  1. Comença preparant el farciment, pica la ceba petita i cuina-la en una paella amb un rajolí d’oli.
  2. Mentre es va fent la ceba, renta bé els bolets i talla’ls amb un mida similar al de la ceba. Quan ho tinguis, afegeix-los a la paella juntament amb la ceba. Salpebra, barreja bé i deixa que es cuinin amb el foc al mínim i amb la tapa posada. Ves remenant per tal que no es cremin.
  3. Mentre es van coent pots començar a fer la salsa, talla els tomàquets cherry per la meitat i afegeix-los a una paella amb un rajolí d’oli. Afegeix sal i orenga i remena perquè tots els trossos s’impregnin amb els condiments.
  4. Salteja els tomàquets a foc ràpid durant uns 5 minuts i després deixa’ls tapats a foc lent. Quan comencin a estar cuits aixafa’ls amb la mateixa espàtula.
  5. Un cop tinguis el farcit preparat, reserva’l i comença a preparar la massa de la pasta mentre es tempera.
  6. Quan tinguis la làmina de pasta preparada, divideix-la en quadrats d’uns 3 dits.
  7. Separa la meitat dels quadradets de pasta i col·loca’ls pel marbre per poder farcir els raviolis.
  8. Posa una cullereta de cafè del farcit aproximadament. Tingues en compte que si en poses massa no ho podràs tancar bé i sortirà el farcit del ravioli.
  9. Quan tinguis els quadradet s amb el farciment per damunt, cobreix-los amb l’altra meitat dels quadradets i segella les vores amb les puntes d’una forquilla de manera que quedin ben tancats.
  10. A continuació, cou-los durant 3 minuts, escorre’ls i serveix-los en un plat.
  11. Finalment dóna un cop de calor als tomàquets a la paella i afegeix-los als raviolis.

 

Gaudeix d’aquestes delicioses i originals receptes de pasta casolana!

This uses the Divi tabs module, so you can style it however you want using Divi's built in design controls!Pretty nifty eh?
And of course you can add images or whatever you want here too.Tabs are nothing new, but tabs that display inside your mega menu are pretty awesome 🙂
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here