1. Parteix les albergínies per la meitat i fes-hi uns talls en forma de malla. Ruixa-les amb una mica d’oli d’oliva verge i una culleradeta d’orenga sec. Fica-les al forn a 200° fins que s’estovin (aprox. 30-40 minuts). Deixa que refredin una mica i després buida-les i reserva la seva carn i la seva pell per separat.
2. Cou el blat tendre en abundant aigua bullint amb sal, o si prefereixes un resultat més saborós fes-ho amb brou. Bull durant 10 minuts. Escorre i reserva en un bol.
3. Trosseja petitó les verdures (tomàquet, pebrot, pastanaga, ceba) i sofregeix en una paella juntament amb la carn de les albergínies rostides.
4. Quan estigui tot ben escalfat, condimenta amb una mica de sal, l’alfàbrega picada i el comí i afegeix el vi blanc. Deixa que redueixi a foc mitjà durant uns 10 minuts i ja estarà llest.
5. Barreja el sofregit de verdura amb el blat tendre i omple les teves albergínies.
6. Són ideals per prendre temperades o fins i tot fredes ara a l’estiu. Però si t’agraden calents, també pots gratinar-les al forn amb beixamel i/o formatge. No t’oblidis d’adornar-les amb unes fulles d’alfàbrega abans de treure-les a la taula. Bon Profit!!!
Recepta de Paz Palomo Sánchez (Fuenlabrada), Segon Premi Selecció del Jurat #ChefNomen2016 (Agost).