En una paella o cassola baixa posem una mica d’oli d’oliva i la ceba picada i la posem al foc.
Deixem que la ceba es torni transparent i afegim l’arròs. Removem bé perquè l’arròs no es cremi i afegim el vi ‘albariño’. Deixem que s’evapori l’alcohol i afegim el fumet de peix (si no tenim podem usar aigua).
Deixem coure a foc mitjà. Si ens queda molt espès anem afegint més fumet i, de tant en tant, movem la paellera perquè l’arròs es deixi anar: mai remoure l’arròs.
Passats 15 minuts afegim la salsa de tomàquet, els grans de pebre, els llagostins i els calamars. Provem de sal i rectifiquem.
Anem movent la cassola perquè els mariscs es cuinin i el tomàquet es reparteixi bé per tota la superfície. Deixem cuinar uns 5 minuts més.
Retirem del foc i deixem reposar 2 minuts abans de servir. Servir ben calent i ràpid.
Recepta de Ramon Belmar (València), 3ª Més Votada #ChefNomen2016 (Juliol).