Golombki

Categoria: Altres
Golombki
35 minuts
Segon plat
Per a 4 persones
Dificultat mitjana

INGREDIENTS

1 col de cabdell
PER AL FARCIT:
2 gots de tomàquet triturat
2 Vasets d'Arròs Rodó Nomen
1 polsim de comí
1 tomàquet
1 cullerada sopera d'oli
Julivert picat
Sal i pebre
200 g. de carn picada
Suc d'1 llimona
Bitxo (opcional)

EL·LABORACIÓ

Aquest plat típic de Polònia consisteix en fulles de col de cabdell amb un farciment d’arròs i carn picada banyats en una salsa de tomàquet.

Per preparar-ho, traiem les parts gruixudes de la col de cabdell i la rentem. Tallem les fulles i les coem en aigua bullint amb una mica de sal i una mica de comí mòlt (perquè no facin olor) durant 2 minuts. Les escorrem.

Per fer el farciment de les cols de cabdell, barregem l’arròs, el julivert picat, la carn picada, el tomàquet picat, una mica de sal i pebre i, si es vol un toc picant, el bitxo picat, fins que els ingredients es reparteixin uniformement.

Tallem les fulles en trossos per emplenar amb una petita quantitat de la mescla del farciment. Enrotllem la fulla en forma cilíndrica i les col·loquem en una olla.

Afegim el tomàquet triturat, un got d’aigua, l’oli, sal i el suc de llimona. Deixem que cogui i mantenim la cocció a foc lent durant, aproximadament, 10 minuts.

Servim les cols de cabdell farcides de carn calentes en una font i els podem acompanyar d’una salsa de iogurt i menta.

Recepta de MagdaLena Szczotka (Sevilla), Selecció del Jurat #ChefNomen2016 (Juliol).

Comparteix-ho!