Risotto de safrà

Categoria: Risotto
Risotto de safrà
60 minuts
Segon plat
Per a 4 persones
Dificultat alta

INGREDIENTS

4 tasses d'Arròs Arborio Especial Risotto Nomen
Oli d'oliva
3 cebes de Figueres
Sal
3 brins de safrà
PEL CALDO DE VERDURES
Vi blanc
6 pastanagues
100 g de formatge parmesà
3 naps
60 g de mantega
3 xirivies

EL·LABORACIÓ

N_2017.03_recetas_risotto_ingredientes_microWEB

Preparem el caldo de verdures:

1. Pelem les pastanagues, els naps i les xirivies i les tallem a rodanxes.

2. En una olla posem les verdures, les cobrim amb aigua i coem durant 40 minuts.

Pel risotto de safrà:

1. Tallem les cebes a daus molt petits i les sofregim amb oli d’oliva i una mica de sal durant 25 minuts. Salem lleugerament.

2. Afegim un rajolí de vi blanc a la ceba i deixem evaporar l’alcohol.

3. Afegim el safrà i coem durant un parell de minuts.

4. Afegim l’arròs i cuinem tot junt durant un parell de minuts.

N_2017.03_recetas_risotto_intermedio_microWEB

5. Anem afegint el caldo de les verdures i anem barrejant amb moviments circulars i suaus tota l’estona per tal de que quedi un arròs cremós. Cal coure l’arròs fins que quedi el gra cuit (uns 15-16 minuts aproximadament).

6. Un cop l’arròs estigui al punt, el retirem del foc: hi afegim el parmesà ratllat i la mantega i ho barregem tot bé.

7. Deixem reposar el risotto de safrà un parell de minuts i ja el podrem servir.

N_2017.03_recetas_risotto_cenital_microWEB

Comparteix-ho!