Preparem el caldo de verdures:
1. Pelem les pastanagues, els naps i les xirivies i les tallem a rodanxes.
2. En una olla posem les verdures, les cobrim amb aigua i coem durant 40 minuts.
Pel risotto de safrà:
1. Tallem les cebes a daus molt petits i les sofregim amb oli d’oliva i una mica de sal durant 25 minuts. Salem lleugerament.
2. Afegim un rajolí de vi blanc a la ceba i deixem evaporar l’alcohol.
3. Afegim el safrà i coem durant un parell de minuts.
4. Afegim l’arròs i cuinem tot junt durant un parell de minuts.
5. Anem afegint el caldo de les verdures i anem barrejant amb moviments circulars i suaus tota l’estona per tal de que quedi un arròs cremós. Cal coure l’arròs fins que quedi el gra cuit (uns 15-16 minuts aproximadament).
6. Un cop l’arròs estigui al punt, el retirem del foc: hi afegim el parmesà ratllat i la mantega i ho barregem tot bé.
7. Deixem reposar el risotto de safrà un parell de minuts i ja el podrem servir.