Blog
Receptes de postres sense gluten

Receptes de postres sense gluten

Nomen      20/05/2019

Saps què és el gluten? El gluten és una proteïna que poden contenir alguns cereals. Aquesta proteïna és la que aporta elasticitat als cereals i als seus productes derivats. D’altra banda, el gluten pot proporcionar reaccions adverses a persones susceptibles, com les persones celíaques o amb sensibilitat al gluten no celíaca. Si vols saber més sobre el gluten, revisa l’article Tot sobre el gluten.

Saps quan es celebra el dia del celíac? El 27 de maig és el dia nacional del celíac a Espanya. En canvi, el Dia Mundial del Celíac és el 5 de maig. Habitualment, les associacions de celíacs i altres agrupacions relacionades amb aquest trastorn gastrointestinal celebren esdeveniments o realitzen activitats per a ajudar a suportar la malaltia, però sobretot el seu tractament.

En aquest article et proposem 3 receptes de postres sense gluten saludables perquè puguis gaudir d’una dieta apta per a celíacs o amb sensibilitat al gluten. Entre aquestes trobaràs un sorbet de papaia, mango, beguda vegetal i canyella, un coc especiat de préssec i gingebre i una crema de xocolata i plàtan.

 

3 receptes de postres sense gluten

Al moment d’elaborar aquestes receptes, assegura’t que tots els ingredients que utilitzis estiguin certificats com a aliments sense gluten.

Sorbet de papaia, mango, beguda vegetal i canyella

Ingredients:

Si no és temporada de mango i papaia pots utilitzar 200-300 g de cada varietat de fruita congelada.

Elaboració:

  1. Pela, desossa i trosseja les fruites.
  2. Amb una batedora tritura el mango i la papaia al costat de la beguda vegetal i la canyella fins que quedi una massa fina i homogènia.
  3. Congela la massa en motlles per a glaçons com a mínim durant 4 hores.
  4. Passat aquest temps, desemmotlla-ho i torna-ho a triturar bé fins que quedi una textura de sorbet.
  5. Serveix en bols, pots acompanyar-ho amb un mix de fruita seca trossejada.

Coc especiat de préssec i gingebre

Ingredients:

  • 3 préssecs naturals o 6 meitats en conserva al natural
  • 3 ous
  • 50 g de sucre
  • 170 g d’anacards crus
  • 40 g de Farina d’arròs Nomen
  • 30 g de llevat químic
  • 100 g de gingebre confitat
  • Canyella en pols
  • Nou moscada
  • Sucre glaç
  • 1 cullerada sopera d’oli d’oliva

 

Elaboració:

1. Preescalfa el forn a uns 200 °C.

2. Munta els ous amb l’ajuda d’unes varetes elèctriques juntament amb el sucre.

3. Una vegada hagi augmentat el seu volum, tritura bé els anacards al costat de la farina d’arròs i agrega els ous.

4. Pica el gingebre confitat i agrega’l a la mescla al costat del llevat químic, la canyella i la nou moscada i integra-ho tot bé.

5. Greixa un motlle de vidre amb oli d’oliva i empolvora amb una mica de sucre glaç.

6. En el cas dels préssecs naturals, pela’ls, trosseja’ls i reparteix els trossos homogenis per la base del motlle. Si són en conserva, escorre’ls bé i agrega les meitats directament a la base amb la part interior tocant el vidre.

7. A continuació, agrega la massa del coc i enforna’l uns 15 minuts a 170 °C.

8. Una vegada estigui ben cuinat, deixa-ho reposar dins del forn fins que estigui temperat.

9. Finalment dona-li la volta per desemmotllar-lo, de manera que els préssecs quedin a la part superior.

 

Crema de xocolata i plàtan

Ingredients:

  • 1 plàtan madur
  • 30 g de cacau en pols desgreixat sense sucre
  • 50g de xocolata negra per postres
  • 40 g de dàtils sense os
  • 50 g d’avellanes torrades
  • 75 g d’oli de coco
  • 40 ml Beguda d’arròs amb cacau Nomen
  • Essència de vainilla
  • Avellanes per decorar (poder ser crues o lleugerament torrades)

Elaboració:

  1. Posa els dàtils en remull durant uns 10 minuts amb aigua tèbia.
  2. Fon la xocolata al microones o al bany maria juntament amb de l’oli de coco. Una vegada fos, bat-ho bé juntament amb l’essència de vainilla.
  3. Amb l’ajuda d’un processador d’aliments, tritura els dàtils, el plàtan, la meitat de les avellanes torrades, el cacau en pols i la beguda d’arròs fins a tenir una textura més o menys homogènia.
  4. A continuació, afegeix la xocolata fosa amb l’oli de coco i continua triturant fins a aconseguir una textura completament homogènia. Pots regular la consistència amb beguda d’arròs.
  5. Deixa reposar la crema en el frigorífic al voltant d’una hora.
  6. Just abans de servir, trosseja una mica les avellanes restants.
  7. Reparteix la crema en bols i escampa una o dues cullerades d’avellanes trossejades.

 

En la nostra web trobaràs més receptes equilibrades sense gluten. ¡Gaudeix d’una dieta equilibrada sense gluten!

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *