Blog
Receptes de tardor amb verdures i fruites

Receptes de tardor amb verdures i fruites

Nomen      28/10/2019

Ja saps com introduir els aliments de tardor a la teva alimentació? Els aliments de tardor tenen moltes propietats nutricionals, pots descobrir-les a l’article “Obre el teu rebost als aliments de tardor“. Avui et proposem un parell de receptes de tardor una mica més elaborades amb alguns dels aliments típics d’aquesta temporada. Gaudeix-ne!

2 receptes de tardor amb vegetals

Raviolis de mascarpone, pera i castanya amb salsa de bolets

ingredients:

Per a la pasta:

Per al farciment:

  • 150 g mascarpone
  • 100 g pera
  • 50 g castanyes crues

Per a la salsa:

  • 400 g de bolets variats
  • 100 g ceba
  • 20 g de mantega
  • 100 g brou de verdures
  • Sal
  • Pebre negre

Elaboració:

Prepara la salsa:

  1. Comença preparant la salsa, pela la ceba i talla-la a tires.
  2. En un pot afegeix la mantega i sofregeix una mica la ceba.
  3. Mentre es cuina, neteja bé els bolets i talla a trossets. Afegeix-les a l’olla al costat de la ceba, salpebra i salteja 10 minuts.
  4. Passats els 10 minuts, afegeix el brou de verdures i deixa que acabin de cuinar els bolets. Quan estiguin ben cuinats, apaga el foc i reserva.

La massa de la pasta:

  1. Prepara la pasta dels raviolis com et vam explicar en l’article “Com fer pasta casolana fresca“.

Prepara el farcit:

  1. Posa aigua escalfar en una olla.
  2. Mentre arrenca el bull, fes-li un petit tall a cada castanya.
  3. Quan l’aigua comenci a bullir, afegeix les castanyes i la pera i deixa que es cuinin durant 20 minuts. Després, retira-la del foc i para la cocció amb aigua freda.
  4. D’una banda, pela les castanyes i pica-les. De l’altra, pela la pera i talla-la a dauets petits.
  5. En un bol, afegeix les castanyes, la pera i el mascarpone. Barreja bé fins que estigui tot integrat. Reserva a la nevera.

Prepara els raviolis:

  1. Treu la pasta de la nevera i estira amb el corró o amb l’ajuda d’una màquina per estirar pasta.
  2. Quan tinguis la pasta ben estirada, divideix-la en dues parts més o menys iguals.
  3. Reparteix dosi de mitja cullerada de postres de farcit per una de les làmines de pasta per formar els raviolis.
  4. Pinta amb ou batut al voltant del farcit perquè la pasta no s’obri. Col·loca la segona làmina de pasta damunt i assegura’t que no queda aire a l’interior. Finalment, talla’ls amb la forma que més t’agradi.

Acaba el plat:

  1. Porta a ebullició els ingredients de la salsa abans de triturar-la bé durant dos minuts.
  2. Mentre s’escalfa la salsa posa a bullir aigua per coure els raviolis. El temps de cocció d’aquests dependrà de la seva grandària. Encara que el normal és que es facin mínim uns 4 o 5 minuts perquè es cogui la sèmola. Finalment, serveix la pasta al costat de la salsa de bolets. Pots afegir un rajolí d’oli de tòfona negra per decorar i aportar aroma

Risotto de carabassa i nous

Ingredients:

Elaboració:

  1. Talla la carabassa a dauets i cuina al vapor fins que quedi completament cuita.
  2. Trosseja una mica les nous.
  3. Un cop la carabassa estigui ben cuinada retira-la del vapor. Reserva ¼ dels daus de carbassa i la resta xafa’ls amb una forquilla i uneix-los al brou.
  4. Prepara una paella amb una mica d’oli i salteja una mica l’arròs.
  5. A continuació, afegeix el brou barrejat amb la carabassa i un llorer i remou durant uns 20 minuts aproximadament.
  6. Condimentar amb sal, pebre i nou moscada.
  7. Quan quedin uns minuts afegeix el parmesà en pols i barreja bé perquè quedi integrat.
  8. Després, retira la paella del foc, afegeix les nous trossejades i la carabassa i remou una mica.
  9. Deixa reposar un parell de minuts i serveix el risotto de carabassa.

 

Gaudeix de les teves receptes de tardor quan vulguis i menja de temporada per aprofitar tot el sabor i les propietats que ens aporten les fruites i verdures d’aquesta estació!

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *