Blog
Consells per preparar arròs basmati

10 consells per preparar el millor arròs basmati

L’arròs basmati és una de les varietats preferida per a molts. Té moltíssimes aplicacions culinàries i és especialment adequat per a preparar amanides, guarnicions, receptes exòtiques i saltats.

Per això, el basmati és un dels arrossos preferits de l’estiu, quan venen de gust receptes fresques I ràpides, com les amanides i els saltats. I també plats únics que incloguin tot el necessari I no t’obliguin a cuinar dues receptes cada dia (per exemple, amb una carn o un peix a la planxa o a la parrilla I un saltat o una amanida d’arròs com a acompanyament, el dinar està solucionat).

A Nomen tenim un arròs basmati d’altíssima qualitat, cultivat als valls de l’Himàlaia. Segons els experts, és un dels arrossos més selectes i exquisits del món, i destaca per la seva blancor excepcional.

8 qualitats que fan que l’arròs basmati sigui únic

 1. És aromàtic. Quan es cou, desprèn un delicat aroma a nou.
 2. És molt gustós. El seu gust subtil a fruit sec és una característica que li dona personalitat.
 3. És fàcil de cuinar. Només cal coure’l en aigua salada, això sí, el temps adequat.
 4. No es passa. És un arròs de gra llarg i fi i després de cuinar-lo queda esponjós.
 5. Sempre queda solt. Si es cuina el temps indicat i seguint les indicacions adequades, no acostuma a empastar-se.
 6. És ràpid de preparar. El temps de cocció indicat de l’arròs basmati Nomen és de 10 minuts.
 7. És ric en proteïnes, minerals i vitamines.
 8. Té un índex glucèmic inferior al d’altres grans i arrossos, per això és recomable per a diabètics.

10 consells per a cuinar amb arròs basmati

 1. La quantitat adequada al número de comensals. És veritat que depèn de molts factors. Hi ha persones que mengen més, d’altres que mengen menys, els nens i les persones grans acostumen a tenir-ne prou amb menys quantitat… Però, a grans trets, la quantitat d’arròs en cru per a una ració és de 100 grams d’arròs basmati, si és l’ingredient principal de la recepta. Si, en canvi, faràs l’arròs basmati com a acompanyament, compta amb uns 50 grams per persona.
 2. El rentat previ. L’arròs basmati té una gran quantitat de midó. Si no el rentéssim abans de coure’l, el midó faria que els grans quedessin enganxats entre ells. Per això és important, per a què l’arròs basmati quedi solt, rentar-lo abans. Posa’l en un colador i passa’l sota l’aixeta d’aigua diverses vegades, fins que l’aigua surti neta. I recorda reciclar l’aigua del rentat, pots fer-la servir, per exemple, per a regar les plantes.
 3. El remullat en fred. Per a què els grans no tinguin tendència a trencar-se durant la cocció, es recomana deixar l’arròs basmati a remull d’aigua freda una estona abans de cuinar-lo (entre 30 minuts i 2 hores). Després, pots fer servir aquesta mateixa aigua per a bullir-lo.
 4. La cocció. L’arròs basmati, per la seva forma llarga i fina, necessita menys temps de cocció que altres varietats d’arròs. L’arròs basmati Nomen, en concret, en té prou amb només 10 minuts de cocció a foc lent, per això és un comodí perfecte per a preparar receptes ràpides.
 5. La quantitat d’aigua. Per a coure bé l’arròs basmati, la recomanació és fer servir el doble d’aigua que d’arròs i afegir-lo quan l’aigua ja estigui bullint. Per a evitar possibles transmissions de gustos de l’aigua de l’aixeta (en algunes zones, per exemple, té un fort gust a cloro), l’ideal és emprar aigua mineral embotellada.
 6. Sal i oli. En posar el cassó amb aigua al foc, hi has d’afegir un grapat de sal i també algun greix, ja sigui oli de girasol o d’oliva suau o una mica de mantega. No és recomanable utilitzar oli d’oliva verge o verge extra perquè són massa potents i podrien emmascarar el gust de l’arròs basmati.
 7. Tapat o no. Aquí hi ha diversitat d’opinions, tot i que és cert que si tapes el cassó de cocció evites que es dispersi el vapor d’aigua i els aromes de l’arròs queden més concentrats.
 8. Parar la cocció. Un cop passats els 10 minuts de cocció, escorre l’arròs i refresca’l amb aigua freda per a detenir la calor. Aquest pas és molt pràctic i penses fer servir l’arròs en fred, en una amanida per exemple. També pots posar-lo en una capa fina, dins una safata de parets altes, i remoure’l una mica per a refredar-lo.
 9. Amanit. Per sí sol, l’arròs basmati ja és molt gustós, però sempre pots amanir-lo amb espècies com a pebre, pebre vermell, comí, all o ceba en pols… També pots donar-li molt de gust amb herbes aromàtiques, per exemple orenga, alfàbrega, romaní, herbes provençals…
 10. Conservació. Un cop cuit, l’arròs basmati aguanta en bon estat a la nevera 4-5 dies. Això sí, ha d’estar dins un recipient tancant. Tingues-ho en compte si necessites arròs cuit durant la setmana, pots coure’n més quantitat i després conservar-lo fins el moment d’utilitzar-lo a les teves receptes.

Si vols idees de receptes per a cuinar amb arròs basmati Nomen, aquí te’n deixem algunes.

També trobaràs receptes exòtiques amb arròs basmati al nostre article 3 receptes exòtiques per a sorprendre. Tens arròs al curry amb gambes, maqluba o paella àrat i arròs fregit Yangzhou.

This uses the Divi tabs module, so you can style it however you want using Divi's built in design controls!Pretty nifty eh?
And of course you can add images or whatever you want here too.Tabs are nothing new, but tabs that display inside your mega menu are pretty awesome 🙂
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here