Blog
Menús i receptes infantils per a les vacances

Menús i receptes infantils per a les vacances

Nomen      21/06/2019

Arriben les vacances escolars, i a vegades sembla que els nens es descontrolen una mica, sobretot en el cas de l’alimentació. És per això pel que et portem un exemple de menú per a una setmana amb receptes saludables perquè els nens de la família mengin saludable i agafin energia per a aprofitar al màxim les seves vacances.

Menú infantil per a les vacances

  Dilluns Dimarts Dimecres Dijous Divendres
Dinar Macarrons amb samfaina de verdures.
Medallons de lluç a la planxa amb amanida verda.
Picotes
Mandonguilles d’arròs salvatge amb salsa de iogurt amb verduretes al forn.

Cake exprés d’albercoc en bol

Pota de conill al forn amb guarnició de pastanagues i blat tendre.
Got de gaspatxo.
Meló.
Espaguetis al pesto.
Filet de pollastre amb rodanxes de carabassó i albergínia a la planxa.
Prunes.
Amanida verda.

Paella de marisc.

Rodanxa de síndria.

Sopar Hamburguesa de llenties, ceba i pastanaga amb rodanxa de tomàquet, mozzarella i pa integral.

Gelat de caqui amb crocant de garrofa.

Mongeta tendra, pastanaga i coliflor.
Cuscús amb pollastre al curri.
Figues.
Salmó a la planxa amb puré de patates i
tomàquet amanit.
Iogurt amb préssec.

 

Vichyssoise.
Quinoa amb verduretes i salsa de soia.
Nectarina.
Pizza de pernil i formatge amb base de coliflor.

Gelat de fruita natural.

 

Receptes infantils per a les vacances

T’expliquem algunes de les receptes del menú per a ajudar-te a simplificar el procés.

Hamburguesa de llenties, ceba i pastanaga

Ingredients: 500 g de llenties cuites, 4 pastanagues, 1 ceba, pebre roig picant, all en pols, orenga, oli d’oliva verge, sal.

Elaboració: Pela la ceba i pica-la el més petita que puguis. Ofega-la en una paella amb una mica d’oli i sal. Pela i ratlla les pastanagues. Quan la ceba comenci a escalfar-se, afegeix les pastanagues ratllades i ves removent perquè no es cremin. Pots afegir una mica de brou de verdures perquè no es cremin i quedin sucoses. Afegeix a les verdures una mica de pebre negre, pebre roig i all en pols al gust. Mentre es cuinen les verdures, esbandeix bé les llenties i tritura-les amb un processador d’aliments.

Una vegada les verdures estiguin ben cuinades afegeix a les llenties triturades una miqueta d’orenga. Barreja bé fins que quedi una pasta homogènia. Finalment, fes forma d’hamburgueses a la massa, i passa-les per una paella amb una mica d’oli perquè quedin dorades.

Gaspatxo

Ingredients: 500 g de tomàquets madurs, ½ pebrot verd, ½ cogombre, ½ ceba tendra, 1 dent d’all, 1 llesca de pa blanc, oli d’oliva verge extra, vinagre, sal.

Elaboració: Neteja els vegetals i pela els tomàquets i el cogombre. Assegura’t de treure totes les llavors dels pebrots. Pica els vegetals i reserva’ls en un bol. Talla l’all per la meitat i retira el cor. Afegeix als vegetals oli, vinagre i sal al gust i barreja perquè l’amaniment arribi a tots els trossets. Deixa macerar durant uns 30 minuts. Remulla una mica la llesca de pa i afegeix-la als vegetals.

Amb l’ajuda d’un processador d’aliments tritura els vegetals fins que quedi una textura fina i homogènia. En cas que sigui necessari modifica la textura amb una mica d’aigua. Guarda-ho a la nevera fins a consumir.

Vichyssoise

Ingredients: 6 porros, 3 patates, 1 ceba, 150 ml de llet o beguda vegetal, 400 ml de brou de verdures, 50 g de mantega, 1 branqueta de julivert, sal.

Elaboració: Neteja els porros, talla les tiges verdes i les arrels i trosseja’ls. Pela la ceba i pica-la. Neteja, pela i trosseja les patates. Posa a escalfar una cassola i afegeix la mantega. Un cop la mantega es desfaci, afegeix la ceba picada, amaneix-la i estova-la a foc lent fins que comenci a daurar-se sense que es cremi. Seguidament, afegeix el porro i continua estovant.

Passats uns 5 minuts, afegeix les patates, integra-les amb les verdures i afegeix el brou vegetal. Deixa que es cuinin durant uns 40 minuts fins que la patata quedi completament cuita. Retira l’olla del foc i tritura bé amb un processador d’aliments fins que quedi una textura fina. Deixa reposar uns 30 minuts fora de la nevera i a continuació deixa que es refredin a la nevera durant unes 4 hores en un recipient hermètic. Deixa la crema a la nevera fins l’hora de servir.

Quinoa amb verduretes i salsa de soia

Ingredients: 60 g de quinoa, 500 ml brou de verdures, ½ tomàquet, ½ carbassó, ½ ceba, ½ albergínia, oli d’oliva verge, salsa de soia.

Elaboració: En una olla posa a bullir el caldo de verdures. Mentrestant, neteja bé els vegetals i esbandeix la quinoa. Una cop comenci a bullir afegeix la quinoa i cuina-la durant uns 20 minuts fins que estigui completament cuita i hagi absorbit tot el brou. Mentre es cuina la quinoa, prepara les verdures.

Pela i pica la ceba. En una paella, amb un rajolí d’oli, ofega la ceba. Mentre es cuina, talla a daus petits el tomàquet, el carbassó i l’albergínia. Quan la ceba comenci a estar feta, afegeix el tomàquet i cuina’l durant uns 10 minuts amb la tapa posada. A continuació, afegeix el carbassó i l’albergínia, barreja-ho amb la resta de verdures i deixa que es facin bé. Quan estiguin ben cuinades, afegeix un rajolí de salsa de soia al gust i salteja amb el foc al màxim les verdures perquè agafin el sabor de la salsa. Finalment, afegeix la quinoa a la paella amb les verdures, barreja-ho bé i serveix.

Pizza amb base de coliflor

Ingredients: ½ coliflor, 1 ou, 100 g mozzarella ratllada, salsa de tomàquet, pernil cuit, olives, tomàquets cherry, orenga.

Elaboració: Neteja la coliflor, talla els caps florals i tritura’ls bé. Cuina la coliflor triturada en una paella amb una mica d’oli durant uns 10 minuts. Un cop la coliflor estigui feta, retira-la de la paella i deixa que es refredi una mica. Afegeix-li un ou batut, una mica de sal i 30g de mozzarella ratllada. Barreja bé fins que quedi una massa formada.

Protegeix la safata amb paper de forn i disposa la massa en forma de base de pizza. Forneja la base durant uns 15 o 20 minuts. A continuació afegeix els ingredients de la pizza; la salsa de tomàquet, la mozzarella i la resta de condiments al gust. No afegeixis massa toppings ja que la base no els aguantarà. Torna a fornejar la pizza fins que el formatge quedi gratinat i serveix-la.

 

Amb aquestes receptes segur que els més petits gaudiràn de les vacances!

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *