Coure l’arròs en el doble d’aigua, uns 600ml aproximadament, durant 12 minuts. Escórrer i refredar.
Per l’escalivada, posar les verdures rentades amb un fil d’oli i sal al forn durant 45 minuts a 180º. Deixar refredar i pelar. Tallar en tires fines, amanir amb sal i pebre. Reservar en oli d’oliva. Aromatitzar amb una mica d’all cru laminat.
Per a la salsa romesco, coure els tomàquets 30 minuts a 180º. Coure al forn els alls 20 minuts a 180º i les ametlles 10 minuts a 180º. Pelar els alls, tomàquets i ametlles, posar en el got de la túrmix i triturar. Afegir la polpa de nyora, vinagre, oli d’oliva i rectificar de sal.
Pintar la base del plat amb la salsa romesco. Disposar un quadrat d’arròs a la base, a sobre disposar l’escalivada i acabar coronant amb les fulles d’escarola amanides amb el suc de l’escalivada. Decorar amb una mica de cibulet, així com amb unes gotes de reducció de Mòdena. Acabar amb uns pinyons torrats.
Descubre toda nuestra gama de productos