Arròs amb marisc

Categoria: Paella
20 minuts
Primer plat
Per a 4 persones
Dificultat baixa

Ingredients

Arròs bomba nomen 320grs (80grs per ració)
2L de salsa de galera
8 llagostins
12 unitats de calamarsó
8 unitats de sípia petita
2 calamars tallats en anelles
1/2 quilo de musclos
100grs de pèsols verds frescos i desgranats
4 o 6 cullerades soperes de sofregit de tomàquet

El·laboració

Elaboracions de l’arròs amb marisc

Elaboració del sofregit

Ingredients:

1 quilo de ceba tallada a juliana

2 quilos de tomàquet pera madur

1/2 caps d’all

1 branqueta de farigola

Posem en una cassola el mig cap d’all pelat i laminat, un cop daurats afegim la ceba a juliana, la farigola i anem fregint a foc no gaire fort fins que queda ben caramel·litzada, mentre es va coent la ceba, netegem els tomàquets, els traiem el pedicle, els fem una creu a la part superior i els disposem en una safata.

Un cop tots els tomàquets preparats, els escaldem durant un minut depenent del madurs que estan, transcorregut el temps els pelem, els tallem a quarts i els traiem els cors reservant només la polpa del tomàquet.

Un cop tinguem tot el tomàquet net i la ceba ben caramel·litzada ho ajuntem i seguim cuinant fins que el tomàquet quedi ben caramel·litzat vigilant constantment per evitar que se’ns enganxi. Quan ja estigui tot ben cuinat, rectifiquem de sal i sucre, ho triturem bé i ho passem per un colador de malla no molt fi, el reservem i ho deixem refredar a la nevera.

 

Elaboració de la salsa de galera

Aquesta recepta és vàlida per a qualsevol tipus de marisc!

Ingredients:

1 quilo de galeres

1/2 quilo de ceba a juliana

1 bulb de fonoll

1 quilo de tomàquet madur

8 dents d’all

100 ml de brandi

100 ml de vi blanc

3 o 4L d’aigua

En una cassola gran sofregim en abundant oli els alls gebrats en beina, un cop daurats afegim la ceba i el fonoll tallat a juliana, sofregim i quan estigui ben daurat afegim el brandi i el vi blanc, quan s’hagi evaporat l’alcohol afegim els tomàquets tallats en 8 i cuinem bé fins que caramel·litzi bé.

D’altra banda, tallem les galeres en trossos petits i els disposem en una safata de forn amb oli i el coem a 180 ºC durant uns 20/30 minuts fins que quedi ben daurat, però sense estar cremat.

Ajuntem en una olla alta amb bona capacitat l’aigua, la bresa, les galeres i el greix de les safates de torrar les galeres i que arrenqui el bull des fred, quant comença a bullir deixem 25 minuts d’ebullició i 30 minuts de repòs sense foc, transcorregut el temps colem pel xinès fi i reduïm.

Preparació de l’arròs amb marisc

En una paella posem un raig d’oli d’oliva, o marquem els llagostins volta i volta sense passar-los de cocció i els retirem en un plat. En la mateixa paella, i amb el suc que han deixat anar els llagostins afegirem les sípies petites, els calamars i les anelles de calamar. Ofegarem una mica i afegim el sofregit de tomàquet i tot seguit el vi blanc.

Un cop evaporat l’alcohol nacarem l’arròs bomba Nomen. Transcorregut 1 minut, afegirem la salsa de galera calenta i deixarem bullir a foc fort durant 5 minuts. Afegirem els pèsols verds i després baixarem a foc mitjà durant 10 minuts més. 2 minuts abans d’acabar la cocció afegirem els llagostins que tenim marcats i els musclos que prèviament hem obert al vapor deixant-los amb una sola closca. Transcorregut el temps, deixarem reposar de 3 a 5 minuts i servirem.

This uses the Divi tabs module, so you can style it however you want using Divi's built in design controls!Pretty nifty eh?
And of course you can add images or whatever you want here too.Tabs are nothing new, but tabs that display inside your mega menu are pretty awesome 🙂
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here