Blog
10 receptes ràpides amb la Gamma Qualitat 1 Minut d’arròs Nomen

10 receptes ràpides amb la Gamma Qualitat 1 Minut d’arròs Nomen

Nomen      20/04/2022

Tenir la gamma Qualitat 1 Minut al rebost sempre és una bona idea. Perquè pots preparar plats ràpids, saludables i nutritius en pocs minuts, tant freds com calents. Un comodí que et pot solucionar el primer plat o el sopar, un dia que arribis tard a casa o que no tinguis temps per a passar massa estona a la cuina.

Hi ha 4 varietats de Qualitat 1 Minut d’arròs Nomen: basmati, rodó, ecològic i integral. Qualsevol d’ells va bé per a preparar les receptes que et proposem avui. I, si ho prefereixes, recorda que hi ha dues varietats més de Qualitat 1 Minut Nomen: arròs integral amb quinoa i arròs integral amb verdures i llavors.

Plats freds amb la gamma Qualitat 1 Minut d’arròs Nomen

Amanida d’arròs amb cigrons

Amb un pot de cigrons en conserva, un parell de vasos Qualitat 1 Minut d’arròs de la varietat que més t’agradi i tomàquet, ceba, raves (o les crudités que tinguis a la nevera) pots preparar una amanida molt completa i amb tots els nutrients necessaris per a un àpat. Amaneix-la amb una vinagreta especial, per exemple de mel i mostassa, vinagre de Mòdena i panses o un oli d’alfàbrega.

Timbal de tartar de salmó

Pots preparar-lo amb salmó cru, marinat uns minuts amb salsa de soja i unes gotetes d’oli de sèsam, o amb salmó fumat, també quedarà molt bo. Cuina el vas Qualitat 1 Minut d’arròs al microones i, mentrestant, talla el salmó a trossets petits. Amaneix l’arròs amb oli i sal i munta el timbal amb un motlle rodó d’emplatar. Fes una primera capa d’arròs, una altra de salmó i una altra d’alvocat tallat a trossets o aixafat amb una forquilla. Espolsa al damunt granet d’ametlla i llavors de sèsam.

Alvocats farcits d’amanida d’arròs

Primer fes l’amanida: cuina l’arròs al microones i espera que es refredi (o renta’l amb aigua freda per a reduir la temperatura, el necessites fred). Després, barreja’l amb canonges o brots tendres, pebrot tallat a daus, pastanaga també a daus, ceba fregida, ou dur, palets de cranc i una mica de maionesa. Talla els alvocats per la meitat, enretira’ls l’os i treu-ne la polpa amb una cullera. Talla-la a trossos i barreja-la amb el farcit. Serveix l’amanida dins les meitats d’alvocat com a recipient.

Rotllets de paper d’arròs amb arròs i verdures

El paper d’arròs és una massa molt fina i lleugera que només s’ha d’humitejar una mica perquè sigui mal·leable, sense necessitat de bullir-la. Com a farcit, pots fer servir espàrrecs verds, bastonets de pastanaga, bastonets de carbassó, brots de soja o altres germinats… Una vegada tinguis les hortalisses tallades, salta-les uns minuts a la paella o en un wok, no cal que estiguin molt cuites, només al dente. Posa una mica de farcit en un extrem del paper d’arròs, enrotlla i serveix.

Amanida de ruca amb figues i feta

El millor és preparar aquesta amanida amb figues fresques al punt de maduració, però si no és temporada de figues, pots fer-la amb altres fruites com fresons, pera, poma… El més interessant d’aquesta amanida és el contrast de gustos entre la dolçor de la fruita, el toc lleugerament picant de la ruca, el punt salat del formatge feta i l’acidesa de l’amaniment de llima. Es prepara amb Qualitat 1 minut d’arròs basmati.

Plats calents amb la gamma Qualitat 1 Minut d’arròs Nomen

Arròs amb tomàquet i ou

La versió exprés de l’arròs a la cubana, per a la qual la única cosa que hauràs de cuinar és l’ou ferrat. Per a aquest plat, l’arròs ideal és el rodó, però amb les altres varietats de Qualitat 1 Minut d’arròs Nomen també el pots fer. Una vegada tinguis l’arròs cuinat, barreja’l amb un parell de cullerades de salsa de tomàquet, posa-li l’ou ferrat al damunt i gaudeix.

Arròs amb llenties

Una barreja molt saborosa plena de nutrients i propietats beneficioses per a la salut. Si tens unes llenties guisades, serà una bona manera d’aprofitar-ne les sobres. I si no, amb un pot de llenties en conserva també podràs fer aquest plat. Amaneix-lo amb un bon raig d’oli d’oliva i, si t’agrada, posa-li una mica de pebre vermell dolç o picant. Uns dauets de pernil serrà o un ou dur picat també li queden molt bé.

Saltat d’arròs amb llagostins

Els llagostins (o les gambes) són mariscs que necessiten molt poca cocció. En aquesta recepta, el que et donarà més feina serà pelar-los, després volta i volta a la paella perquè amb el saltat posterior ja s’acabaran de cuinar. També pots afegir al saltat una ceba tallada a plomes, uns pèsols, uns pebrots del Piquillo a trossos…

Curri d’arròs basmati amb poma i ceba

Per a preparar aquest curri d’arròs basmati amb panses i sèsam no hauràs d’encendre el foc. Perquè la ceba i la poma, tallades a daus petits, juntament amb les panses, es cuinen al microones, igual que l’arròs. Després es barregen els quatre ingredients, s’amaneixen amb un rajolí d’oli d’oliva i es decoren amb cibulet picat i llavors de sèsam. Fàcil i deliciós.

Timbal d’arròs amb remenat i espaguetis de carbassó

Per a tallar el carbassó en forma d’espaguetis, necessitaràs un espirulitzador, un estri que permet tallar qualsevol hortalissa en tires llargues i fines. Si no en tens a casa, també pots tallar el carbassó en llenques finíssimes amb una mandolina i després, amb un ganivet, tallar aquestes llenques en tires estretes. Salta els espaguetis de carbassó en una paella amb una mica d’oli, reserva’ls i fes el remenat d’ous i formatge de cabra. Munta el timbal amb una base d’arròs, una capa de remenat i els espaguetis al damunt.

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *