A l’article “Tips per a una alimentació cardiosaludable ” t’expliquem alguns consells per portar una alimentació saludable pel cor. És hora de posar-los a la pràctica amb un menú cardiosaludable d’exemple! Què et sembla començar-lo una setmana?
Menú cardiosaludable
Dilluns | Dimarts | Dimecres | Dijous | Divendres | |
Dinar | Albergínies farcides de “trigo tierno” amb verduretes
Pollastre a la planxa amb espècies. Plàtan. |
Amanida caprese.
Arròs integral Nomen a la cubana. Pera. |
Amanida verda.
Gambes amb allets amb arròs a la llimona Poma. |
Tomàquet amb tonyina condimentada.
Pasta amb pisto de verdures. Taronja amb nous i canyella.
|
Amanida de canonges, cuscús, gerds i mix de fruits secs
Llobarro al forn amb un toc de llimona. Kiwi. |
Sopar | Espinacs amb cigrons, panses i pinyons.
Truita de carbassó i ceba. Iogurt natural. |
Crema de carbassa.
Daurada amb verdures i guarnició de Arrozísimo Meló. |
Alvocat farcit.
Pollastre al forn amb verdures brasejades. Pomelo. |
Got de gaspatxo.
Raïm. |
Timbal de verdures.
Iogurt natural. |
Receptes para tu menú cardiosaludable
Espinacs amb cigrons, panses y pinyons
Ingredients:
- 200 g d’espinacs frescs
- 150 g de cigrons cuits
- 20 g de panses
- 20 g de pinyons
- Oli d’oliva verge
- Sal
Elaboració:
- Abans de començar posa les panses en remull mentre prepares la resta.
- Neteja els espinacs amb aigua i escorre’ls bé.
- En una paella daura una mica els pinyons. Quan estiguin daurats retira’ls i reserva’ls.
- A la mateixa paella afegeix una mica d’oli d’oliva i salteja els cigrons durant 5 minuts.
- Mentre salteges els cigrons, escorre les panses i afegeix-les a la paella.
- Finalment afegeix els espinacs i una mica de sal al gust. Cuina-les fins que hagin reduït el seu volum.
Amanida caprese
Ingredients:
- Tomàquet
- Mozzarella
- Fulles d’alfàbrega fresca
- Oli d’oliva verge extra
- Sal
Elaboració:
- Neteja les fulles d’alfàbrega i escorre-les bé per a que no es quedin pansides.
- Neteja bé els tomàquets i talla’ls a rodanxes.
- Escorre la mozzarella i talla-la a rodanxes.
- En un plat munta l’amanida, ves intercanviant rodanxes de tomàquet, mozzarella i alfàbrega.
- Finalment amaneix amb oli d’oliva verge extra i sal.
Alvocat farcit
Ingredients:
- 1 alvocat
- 1 pastanaga
- 1 ceba mitjana
- ½ pebrot vermell
- 2 cullerades de formatge fresc cremós
- Sal
- Pebre negra
- Cebollí per decorar
Elaboració:
- Neteja i pela les verdures i pica-les.
- Divideix l’alvocat i desossa’l, amb una cullera retira part de la carn de l’alvocat fins deixar una grossor de aproximadament 1 dit.
- En un bol afegeix la polpa de l’alvocat que hagis retirat i tritura-la amb l’ajuda d’una forquilla.
- Afegeix el formatge fresc cremós a l’alvocat i barreja-ho tot bé.
- Una vegada la barreja sigui més o menys homogènia afegeix les verdures picades i integra-les amb la crema.
- Farceix les meitats de l’alvocat amb la barreja.
- Finalment pica una mica de cebollí i afegeix-lo per sobre per decorar.
Timbal de verdures
Ingredients:
- ½ carbassó
- ½ albergínia
- 2 tomàquets mitjans
- Fulles d’alfàbrega
- Oli d’oliva verge
- Sal
- Pebre
Elaboració:
- Neteja bé les verdures i les fulles d’alfàbrega.
- Escorre bé l’alfàbrega perquè no quedi pansida.
- Talla els vegetals a rodanxes fines.
- En una paella amb una mica d’oli posa les rodanxes de vegetals sense que arribin a cuinar-se del tot.
- En una safata de vidre de forn munta el timbal alternant capes de verdures i alfàbrega
- Finalment, forneja el timbal durant uns 20 minuts a 180º amb el forn preescalfat.
- Una vegada estigui cuinat, retira el timbal i serveix-lo en un plat.
Gaudeix del teu menú cardiosaludable!
Descubre toda nuestra gama de productos