Blog
Com elaborar un menú cardiosaludable

Com elaborar un menú cardiosaludable

Nomen      23/09/2019

A l’article “Tips per a una alimentació cardiosaludable ” t’expliquem alguns consells per portar una alimentació saludable pel cor. És hora de posar-los a la pràctica amb un menú cardiosaludable d’exemple! Què et sembla començar-lo una setmana?

Menú cardiosaludable

Dilluns Dimarts Dimecres Dijous Divendres
Dinar Albergínies farcides de “trigo tierno” amb verduretes

Pollastre a la planxa amb espècies.

Plàtan.

Amanida caprese.

Arròs integral Nomen a la cubana.

Pera.

Amanida verda.

Gambes amb allets amb arròs a la llimona

Poma.

Tomàquet amb tonyina condimentada.

Pasta amb pisto de verdures.

Taronja amb nous i canyella.

 

Amanida de canonges, cuscús, gerds i mix de fruits secs

Llobarro al forn amb un toc de llimona.

Kiwi.

Sopar Espinacs amb cigrons, panses i pinyons.

Truita de carbassó i ceba.

Iogurt natural.

Crema de carbassa.

Daurada amb verdures i guarnició de Arrozísimo

Meló.

Alvocat farcit.

Pollastre al forn amb verdures brasejades.

Pomelo.

Got de gaspatxo.

Bibimbup

Raïm.

Timbal de verdures.

6 Niguiris de salmó

Iogurt natural.

 

Receptes para tu menú cardiosaludable

Espinacs amb cigrons, panses y pinyons

Ingredients:

  • 200 g d’espinacs frescs
  • 150 g de cigrons cuits
  • 20 g de panses
  • 20 g de pinyons
  • Oli d’oliva verge
  • Sal

Elaboració:

  1. Abans de començar posa les panses en remull mentre prepares la resta.
  2. Neteja els espinacs amb aigua i escorre’ls bé.
  3. En una paella daura una mica els pinyons. Quan estiguin daurats retira’ls i reserva’ls.
  4. A la mateixa paella afegeix una mica d’oli d’oliva i salteja els cigrons durant 5 minuts.
  5. Mentre salteges els cigrons, escorre les panses i afegeix-les a la paella.
  6. Finalment afegeix els espinacs i una mica de sal al gust. Cuina-les fins que hagin reduït el seu volum.

Amanida caprese

Ingredients:

  • Tomàquet
  • Mozzarella
  • Fulles d’alfàbrega fresca
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal

Elaboració:

  1. Neteja les fulles d’alfàbrega i escorre-les bé per a que no es quedin pansides.
  2. Neteja bé els tomàquets i talla’ls a rodanxes.
  3. Escorre la mozzarella i talla-la a rodanxes.
  4. En un plat munta l’amanida, ves intercanviant rodanxes de tomàquet, mozzarella i alfàbrega.
  5. Finalment amaneix amb oli d’oliva verge extra i sal.

Alvocat farcit

Ingredients:

  • 1 alvocat
  • 1 pastanaga
  • 1 ceba mitjana
  • ½ pebrot vermell
  • 2 cullerades de formatge fresc cremós
  • Sal
  • Pebre negra
  • Cebollí per decorar

Elaboració:

  1. Neteja i pela les verdures i pica-les.
  2. Divideix l’alvocat i desossa’l, amb una cullera retira part de la carn de l’alvocat fins deixar una grossor de aproximadament 1 dit.
  3. En un bol afegeix la polpa de l’alvocat que hagis retirat i tritura-la amb l’ajuda d’una forquilla.
  4. Afegeix el formatge fresc cremós a l’alvocat i barreja-ho tot bé.
  5. Una vegada la barreja sigui més o menys homogènia afegeix les verdures picades i integra-les amb la crema.
  6. Farceix les meitats de l’alvocat amb la barreja.
  7. Finalment pica una mica de cebollí i afegeix-lo per sobre per decorar.

Timbal de verdures

Ingredients:

  • ½ carbassó
  • ½ albergínia
  • 2 tomàquets mitjans
  • Fulles d’alfàbrega
  • Oli d’oliva verge
  • Sal
  • Pebre

Elaboració:

  1. Neteja bé les verdures i les fulles d’alfàbrega.
  2. Escorre bé l’alfàbrega perquè no quedi pansida.
  3. Talla els vegetals a rodanxes fines.
  4. En una paella amb una mica d’oli posa les rodanxes de vegetals sense que arribin a cuinar-se del tot.
  5. En una safata de vidre de forn munta el timbal alternant capes de verdures i alfàbrega
  6. Finalment, forneja el timbal durant uns 20 minuts a 180º amb el forn preescalfat.
  7. Una vegada estigui cuinat, retira el timbal i serveix-lo en un plat.

Gaudeix del teu menú cardiosaludable!

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *