El moment de reunir al voltant de la taula a aquells a qui més estimes hauria de ser únic (si d’alguna cosa ens ha servit la pandèmia és per prendre consciència de com n’és d’important per a la nostra salut emocional el fet de poder-nos reunir). Per això, hauríem de ser capaços de donar a aquest moment el valor que té, més enllà del fet d’alimentar-nos. I estaria bé fer-ho sempre, no només quan tenim convidats a casa, també amb la nostra bombolla familiar, amb els qui compartim la vida en el dia a dia.
És veritat que la rutina diària no ens deixa massa temps per a compartir moments de tranquil·litat amb els nostres, i que sovint ens limitem a parlar d’allò imprescindible (qui porta o qui recull els nens de les extraescolars, qui posa la rentadora, la reunió de veïns de les vuit del vespre o qui porta el cotxe a la ITV, per exemple). I, quan tenim convidats, la preparació del menjar, o de la taula, fa que qui està al davant dels fogons es perdi la meitat de la trobada amb anades i tornades a la cuina.
A Nomen tenim la solució a ambdós problemes. Productes tan fàcils de preparar que deixen el temps necessari per a poder gaudir del “moment taula”, ja sigui amb la parella i els fills en el dia a dia o amb els amics i familiars en qualsevol dinar, sopar o celebració. Són els productes Nomen a la carta, en concret la gamma de risottos i fideuàs, dos plats estrella amb els que triomfaràs a la taula i que agraden a tothom. Fins i tot, si vols anar sobre segur, pots preparar-ne un de cada, i així els teus convidats podran escollir, com si casa teva fos un restaurant de 5 forquilles!
Els risottos i fideuàs de Nomen a la carta venen en paquets de 250 grams, pensats per a 2 o 3 racions. Si sou més, fes el càlcul de quants paquets necessitaràs i també multiplica les quantitats dels altres ingredients: vi blanc, aigua, mantega, parmesà… I un últim consell: escull un vi de bona qualitat, influirà i molt en el gust final del plat.
Apaga la tele, deixa els mòbils allunyats i, a ser possible, posa’ls en silenci (els missatges i les notificacions acostumen a ser molt inoportuns). Reunir-se al voltant de la taula és un bon moment per a parlar amb els nostres. Com a molt, posa una mica de música relaxant o que us agradi a tots per acompanyar el dinar o el sopar.
No treguis temes de conversa “polèmics” a la taula. Segur que hi ha temes amables de què parlar, que provoquin somriures i fins i tot rialles. La taula ha de ser un moment feliç, no de discussions o empipades. Res de renys ni retrets que puguin contaminar l’àpat, res de temes espinosos com el futbol o la política, res de temes sobre els que saps que hi ha disparitat d’opinions i que poden acabar en discussió. I si algú comença una conversa en aquest sentit, sigues capaç de reconduir-la de bones maneres, canviant de tema o directament amb un “crec que no és bo parlar d’això ara” o “millor canviem de tema, si us plau”.
Detalls com posar tovalloles extres al bany, o més paper higiènic, glaçons al congelador, les begudes disponibles per a què els teus convidats puguin servir-se sense haver-te d’estar demanant una cervesa o un refresc… t’alliberaran i podràs gaudir de la vetllada com els altres.
Fes-los una sorpresa (pot ser una tonteria, des d’una floreta fins a una etiqueta amb el seu nom i un petit missatge o una galeta de la sort). Fins i tot, si tens nens, pots demanar-los que t’ajudin, amb un petit dibuix o missatge per a cada convidat. Es tracta de generar alegria, i de fer que els convidats se sentin estimats i mimats és una tàctica infalible per a aconseguir-ho.