Blog
Nomen a la carta, fideuà o rissotto?

Nomen a la carta, fideuà o rissotto?

Nomen      28/07/2021

El moment de reunir al voltant de la taula a aquells a qui més estimes hauria de ser únic (si d’alguna cosa ens ha servit la pandèmia és per prendre consciència de com n’és d’important per a la nostra salut emocional el fet de poder-nos reunir). Per això, hauríem de ser capaços de donar a aquest moment el valor que té, més enllà del fet d’alimentar-nos. I estaria bé fer-ho sempre, no només quan tenim convidats a casa, també amb la nostra bombolla familiar, amb els qui compartim la vida en el dia a dia.

És veritat que la rutina diària no ens deixa massa temps per a compartir moments de tranquil·litat amb els nostres, i que sovint ens limitem a parlar d’allò imprescindible (qui porta o qui recull els nens de les extraescolars, qui posa la rentadora, la reunió de veïns de les vuit del vespre o qui porta el cotxe a la ITV, per exemple). I, quan tenim convidats, la preparació del menjar, o de la taula, fa que qui està al davant dels fogons es perdi la meitat de la trobada amb anades i tornades a la cuina.

Dinars i soparts, moments per a compartir

A Nomen tenim la solució a ambdós problemes. Productes tan fàcils de preparar que deixen el temps necessari per a poder gaudir del “moment taula”, ja sigui amb la parella i els fills en el dia a dia o amb els amics i familiars en qualsevol dinar, sopar o celebració. Són els productes Nomen a la carta, en concret la gamma de risottos i fideuàs, dos plats estrella amb els que triomfaràs a la taula i que agraden a tothom. Fins i tot, si vols anar sobre segur, pots preparar-ne un de cada, i així els teus convidats podran escollir, com si casa teva fos un restaurant de 5 forquilles!

  • Fideuàs Nomen a la carta. Tens dos gustos a escollir: fideuà barreja de bolets i fideuà de ceps. A Nomen les elaborem principalment amb fideus, brou vegetal deshidratat i una selecció de bolets deshidratats de qualitat extra. Tu només hauràs de sofregir lleugerament els fideus en una paella gran amb una mica d’oli o de mantega, afegir mig got de vi blanc i quan s’hagi evaporat l’alcohol, afegir aigua calenta, abaixar el foc i deixar que la fideuà cogui durant 15 minuts. Passat aquest temps, apaga el foc i a gaudir! Si vols, mentre es fa la fideuà pots preparar una maionesa amb all o un allioli suau (la fideuà s’acostuma a acompanyar amb aquesta salsa) i una bona amanida per a compartir.
  • Risottos Nomen a la carta. El risotto és un altre plat que triomfa entre els paladars de la majoria. A Nomen en tenim tres varietats que t’encantaran. El risotto de ceps, el risotto de trompeta de la mort i el risotto barreja de bolets, amb rossinyols, trompetes grogues, trompetes negres, ceps i moixernons. Nomen, especialista en arròs, ha seleccionat el millor arròs extra per a aquests risottos. Un arròs rodó, perlat, mediterrani, d’alta qualitat, que absorbeix els gustos i que sempre queda al punt. La manera de preparació és la mateixa que la de les fideuàs Nomen a la carta: sofregeixes l’arròs, afegeixes primer vi blanc i després aigua i en 15 minuts estaran llestos. Si vols donar-los un toc encara més professional, afegeix-los en l’últim moment, just abans de servir, una cullerada de mantega i remena. I també una mica de formatge parmesà en pols o a llenques, que es fondrà amb la calor i li donarà un gust inigualable.

Rissotto a la carta

Quants sou? Calcula bé les quantitats

Els risottos i fideuàs de Nomen a la carta venen en paquets de 250 grams, pensats per a 2 o 3 racions. Si sou més, fes el càlcul de quants paquets necessitaràs i també multiplica les quantitats dels altres ingredients: vi blanc, aigua, mantega, parmesà… I un últim consell: escull un vi de bona qualitat, influirà i molt en el gust final del plat.

Altres consells per a què el “moment taula” sigui un èxit

Tecnologia fora

Apaga la tele, deixa els mòbils allunyats i, a ser possible, posa’ls en silenci (els missatges i les notificacions acostumen a ser molt inoportuns). Reunir-se al voltant de la taula és un bon moment per a parlar amb els nostres. Com a molt, posa una mica de música relaxant o que us agradi a tots per acompanyar el dinar o el sopar.

Propicia un bon ambient

No treguis temes de conversa “polèmics” a la taula. Segur que hi ha temes amables de què parlar, que provoquin somriures i fins i tot rialles. La taula ha de ser un moment feliç, no de discussions o empipades. Res de renys ni retrets que puguin contaminar l’àpat, res de temes espinosos com el futbol o la política, res de temes sobre els que saps que hi ha disparitat d’opinions i que poden acabar en discussió. I si algú comença una conversa en aquest sentit, sigues capaç de reconduir-la de bones maneres, canviant de tema o directament amb un “crec que no és bo parlar d’això ara” o “millor canviem de tema, si us plau”.

Tot a punt per avançat

Detalls com posar tovalloles extres al bany, o més paper higiènic, glaçons al congelador, les begudes disponibles per a què els teus convidats puguin servir-se sense haver-te d’estar demanant una cervesa o un refresc… t’alliberaran i podràs gaudir de la vetllada com els altres.

Prepara un detall per als teus convidats

Fes-los una sorpresa (pot ser una tonteria, des d’una floreta fins a una etiqueta amb el seu nom i un petit missatge o una galeta de la sort). Fins i tot, si tens nens, pots demanar-los que t’ajudin, amb un petit dibuix o missatge per a cada convidat. Es tracta de generar alegria, i de fer que els convidats se sentin estimats i mimats és una tàctica infalible per a aconseguir-ho.

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.