Blog
Fideuà a la carta

Nomen a la carta, fideuà o rissotto?

El moment de reunir al voltant de la taula a aquells a qui més estimes hauria de ser únic (si d’alguna cosa ens ha servit la pandèmia és per prendre consciència de com n’és d’important per a la nostra salut emocional el fet de poder-nos reunir). Per això, hauríem de ser capaços de donar a aquest moment el valor que té, més enllà del fet d’alimentar-nos. I estaria bé fer-ho sempre, no només quan tenim convidats a casa, també amb la nostra bombolla familiar, amb els qui compartim la vida en el dia a dia.

És veritat que la rutina diària no ens deixa massa temps per a compartir moments de tranquil·litat amb els nostres, i que sovint ens limitem a parlar d’allò imprescindible (qui porta o qui recull els nens de les extraescolars, qui posa la rentadora, la reunió de veïns de les vuit del vespre o qui porta el cotxe a la ITV, per exemple). I, quan tenim convidats, la preparació del menjar, o de la taula, fa que qui està al davant dels fogons es perdi la meitat de la trobada amb anades i tornades a la cuina.

Dinars i soparts, moments per a compartir

A Nomen tenim la solució a ambdós problemes. Productes tan fàcils de preparar que deixen el temps necessari per a poder gaudir del “moment taula”, ja sigui amb la parella i els fills en el dia a dia o amb els amics i familiars en qualsevol dinar, sopar o celebració. Són els productes Nomen a la carta, en concret la gamma de risottos i fideuàs, dos plats estrella amb els que triomfaràs a la taula i que agraden a tothom. Fins i tot, si vols anar sobre segur, pots preparar-ne un de cada, i així els teus convidats podran escollir, com si casa teva fos un restaurant de 5 forquilles!

  • Fideuàs Nomen a la carta. Tens dos gustos a escollir: fideuà barreja de bolets i fideuà de ceps. A Nomen les elaborem principalment amb fideus, brou vegetal deshidratat i una selecció de bolets deshidratats de qualitat extra. Tu només hauràs de sofregir lleugerament els fideus en una paella gran amb una mica d’oli o de mantega, afegir mig got de vi blanc i quan s’hagi evaporat l’alcohol, afegir aigua calenta, abaixar el foc i deixar que la fideuà cogui durant 15 minuts. Passat aquest temps, apaga el foc i a gaudir! Si vols, mentre es fa la fideuà pots preparar una maionesa amb all o un allioli suau (la fideuà s’acostuma a acompanyar amb aquesta salsa) i una bona amanida per a compartir.
  • Risottos Nomen a la carta. El risotto és un altre plat que triomfa entre els paladars de la majoria. A Nomen en tenim tres varietats que t’encantaran. El risotto de ceps, el risotto de trompeta de la mort i el risotto barreja de bolets, amb rossinyols, trompetes grogues, trompetes negres, ceps i moixernons. Nomen, especialista en arròs, ha seleccionat el millor arròs extra per a aquests risottos. Un arròs rodó, perlat, mediterrani, d’alta qualitat, que absorbeix els gustos i que sempre queda al punt. La manera de preparació és la mateixa que la de les fideuàs Nomen a la carta: sofregeixes l’arròs, afegeixes primer vi blanc i després aigua i en 15 minuts estaran llestos. Si vols donar-los un toc encara més professional, afegeix-los en l’últim moment, just abans de servir, una cullerada de mantega i remena. I també una mica de formatge parmesà en pols o a llenques, que es fondrà amb la calor i li donarà un gust inigualable.

Rissotto a la carta

Quants sou? Calcula bé les quantitats

Els risottos i fideuàs de Nomen a la carta venen en paquets de 250 grams, pensats per a 2 o 3 racions. Si sou més, fes el càlcul de quants paquets necessitaràs i també multiplica les quantitats dels altres ingredients: vi blanc, aigua, mantega, parmesà… I un últim consell: escull un vi de bona qualitat, influirà i molt en el gust final del plat.

Altres consells per a què el “moment taula” sigui un èxit

Tecnologia fora

Apaga la tele, deixa els mòbils allunyats i, a ser possible, posa’ls en silenci (els missatges i les notificacions acostumen a ser molt inoportuns). Reunir-se al voltant de la taula és un bon moment per a parlar amb els nostres. Com a molt, posa una mica de música relaxant o que us agradi a tots per acompanyar el dinar o el sopar.

Propicia un bon ambient

No treguis temes de conversa “polèmics” a la taula. Segur que hi ha temes amables de què parlar, que provoquin somriures i fins i tot rialles. La taula ha de ser un moment feliç, no de discussions o empipades. Res de renys ni retrets que puguin contaminar l’àpat, res de temes espinosos com el futbol o la política, res de temes sobre els que saps que hi ha disparitat d’opinions i que poden acabar en discussió. I si algú comença una conversa en aquest sentit, sigues capaç de reconduir-la de bones maneres, canviant de tema o directament amb un “crec que no és bo parlar d’això ara” o “millor canviem de tema, si us plau”.

Tot a punt per avançat

Detalls com posar tovalloles extres al bany, o més paper higiènic, glaçons al congelador, les begudes disponibles per a què els teus convidats puguin servir-se sense haver-te d’estar demanant una cervesa o un refresc… t’alliberaran i podràs gaudir de la vetllada com els altres.

Prepara un detall per als teus convidats

Fes-los una sorpresa (pot ser una tonteria, des d’una floreta fins a una etiqueta amb el seu nom i un petit missatge o una galeta de la sort). Fins i tot, si tens nens, pots demanar-los que t’ajudin, amb un petit dibuix o missatge per a cada convidat. Es tracta de generar alegria, i de fer que els convidats se sentin estimats i mimats és una tàctica infalible per a aconseguir-ho.

This uses the Divi tabs module, so you can style it however you want using Divi's built in design controls!Pretty nifty eh?
And of course you can add images or whatever you want here too.Tabs are nothing new, but tabs that display inside your mega menu are pretty awesome 🙂
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here