Blog
Menús y recetas infantiles para las vacaciones | Nomen

Menús i receptes infantils per a les vacances

Arriben les vacances escolars, i a vegades sembla que els nens es descontrolen una mica, sobretot en el cas de l’alimentació. És per això pel que et portem un exemple de menú per a una setmana amb receptes saludables perquè els nens de la família mengin saludable i agafin energia per a aprofitar al màxim les seves vacances.

Menú infantil per a les vacances

  Dilluns Dimarts Dimecres Dijous Divendres
Dinar Macarrons amb samfaina de verdures.
Medallons de lluç a la planxa amb amanida verda.
Picotes
Mandonguilles d’arròs salvatge amb salsa de iogurt amb verduretes al forn.

Cake exprés d’albercoc en bol

Pota de conill al forn amb guarnició de pastanagues i blat tendre.
Got de gaspatxo.
Meló.
Espaguetis al pesto.
Filet de pollastre amb rodanxes de carabassó i albergínia a la planxa.
Prunes.
Amanida verda.

Paella de marisc.

Rodanxa de síndria.

Sopar Hamburguesa de llenties, ceba i pastanaga amb rodanxa de tomàquet, mozzarella i pa integral.

Gelat de caqui amb crocant de garrofa.

Mongeta tendra, pastanaga i coliflor.
Cuscús amb pollastre al curri.
Figues.
Salmó a la planxa amb puré de patates i
tomàquet amanit.
Iogurt amb préssec.

 

Vichyssoise.
Quinoa amb verduretes i salsa de soia.
Nectarina.
Pizza de pernil i formatge amb base de coliflor.

Gelat de fruita natural.

 

Receptes infantils per a les vacances

T’expliquem algunes de les receptes del menú per a ajudar-te a simplificar el procés.

Hamburguesa de llenties, ceba i pastanaga

Ingredients: 500 g de llenties cuites, 4 pastanagues, 1 ceba, pebre roig picant, all en pols, orenga, oli d’oliva verge, sal.

Elaboració: Pela la ceba i pica-la el més petita que puguis. Ofega-la en una paella amb una mica d’oli i sal. Pela i ratlla les pastanagues. Quan la ceba comenci a escalfar-se, afegeix les pastanagues ratllades i ves removent perquè no es cremin. Pots afegir una mica de brou de verdures perquè no es cremin i quedin sucoses. Afegeix a les verdures una mica de pebre negre, pebre roig i all en pols al gust. Mentre es cuinen les verdures, esbandeix bé les llenties i tritura-les amb un processador d’aliments.

Una vegada les verdures estiguin ben cuinades afegeix a les llenties triturades una miqueta d’orenga. Barreja bé fins que quedi una pasta homogènia. Finalment, fes forma d’hamburgueses a la massa, i passa-les per una paella amb una mica d’oli perquè quedin dorades.

Gaspatxo

Ingredients: 500 g de tomàquets madurs, ½ pebrot verd, ½ cogombre, ½ ceba tendra, 1 dent d’all, 1 llesca de pa blanc, oli d’oliva verge extra, vinagre, sal.

Elaboració: Neteja els vegetals i pela els tomàquets i el cogombre. Assegura’t de treure totes les llavors dels pebrots. Pica els vegetals i reserva’ls en un bol. Talla l’all per la meitat i retira el cor. Afegeix als vegetals oli, vinagre i sal al gust i barreja perquè l’amaniment arribi a tots els trossets. Deixa macerar durant uns 30 minuts. Remulla una mica la llesca de pa i afegeix-la als vegetals.

Amb l’ajuda d’un processador d’aliments tritura els vegetals fins que quedi una textura fina i homogènia. En cas que sigui necessari modifica la textura amb una mica d’aigua. Guarda-ho a la nevera fins a consumir.

Vichyssoise

Ingredients: 6 porros, 3 patates, 1 ceba, 150 ml de llet o beguda vegetal, 400 ml de brou de verdures, 50 g de mantega, 1 branqueta de julivert, sal.

Elaboració: Neteja els porros, talla les tiges verdes i les arrels i trosseja’ls. Pela la ceba i pica-la. Neteja, pela i trosseja les patates. Posa a escalfar una cassola i afegeix la mantega. Un cop la mantega es desfaci, afegeix la ceba picada, amaneix-la i estova-la a foc lent fins que comenci a daurar-se sense que es cremi. Seguidament, afegeix el porro i continua estovant.

Passats uns 5 minuts, afegeix les patates, integra-les amb les verdures i afegeix el brou vegetal. Deixa que es cuinin durant uns 40 minuts fins que la patata quedi completament cuita. Retira l’olla del foc i tritura bé amb un processador d’aliments fins que quedi una textura fina. Deixa reposar uns 30 minuts fora de la nevera i a continuació deixa que es refredin a la nevera durant unes 4 hores en un recipient hermètic. Deixa la crema a la nevera fins l’hora de servir.

Quinoa amb verduretes i salsa de soia

Ingredients: 60 g de quinoa, 500 ml brou de verdures, ½ tomàquet, ½ carbassó, ½ ceba, ½ albergínia, oli d’oliva verge, salsa de soia.

Elaboració: En una olla posa a bullir el caldo de verdures. Mentrestant, neteja bé els vegetals i esbandeix la quinoa. Una cop comenci a bullir afegeix la quinoa i cuina-la durant uns 20 minuts fins que estigui completament cuita i hagi absorbit tot el brou. Mentre es cuina la quinoa, prepara les verdures.

Pela i pica la ceba. En una paella, amb un rajolí d’oli, ofega la ceba. Mentre es cuina, talla a daus petits el tomàquet, el carbassó i l’albergínia. Quan la ceba comenci a estar feta, afegeix el tomàquet i cuina’l durant uns 10 minuts amb la tapa posada. A continuació, afegeix el carbassó i l’albergínia, barreja-ho amb la resta de verdures i deixa que es facin bé. Quan estiguin ben cuinades, afegeix un rajolí de salsa de soia al gust i salteja amb el foc al màxim les verdures perquè agafin el sabor de la salsa. Finalment, afegeix la quinoa a la paella amb les verdures, barreja-ho bé i serveix.

Pizza amb base de coliflor

Ingredients: ½ coliflor, 1 ou, 100 g mozzarella ratllada, salsa de tomàquet, pernil cuit, olives, tomàquets cherry, orenga.

Elaboració: Neteja la coliflor, talla els caps florals i tritura’ls bé. Cuina la coliflor triturada en una paella amb una mica d’oli durant uns 10 minuts. Un cop la coliflor estigui feta, retira-la de la paella i deixa que es refredi una mica. Afegeix-li un ou batut, una mica de sal i 30g de mozzarella ratllada. Barreja bé fins que quedi una massa formada.

Protegeix la safata amb paper de forn i disposa la massa en forma de base de pizza. Forneja la base durant uns 15 o 20 minuts. A continuació afegeix els ingredients de la pizza; la salsa de tomàquet, la mozzarella i la resta de condiments al gust. No afegeixis massa toppings ja que la base no els aguantarà. Torna a fornejar la pizza fins que el formatge quedi gratinat i serveix-la.

 

Amb aquestes receptes segur que els més petits gaudiràn de les vacances!

This uses the Divi tabs module, so you can style it however you want using Divi's built in design controls!Pretty nifty eh?
And of course you can add images or whatever you want here too.Tabs are nothing new, but tabs that display inside your mega menu are pretty awesome 🙂
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here