INGREDIENTS
1 sobre de flocs de puré de patata instantani NOMEN
20ml d'oli d'oliva (2 cullerades)
100g de farina de blat NOMEN
15g de farina de blat NOMEN (1 cullerada)
EL·LABORACIÓ
Escalfar 200ml (un got) d’aigua i, quan bulli, abocar-la sobre els flocs de puré de patata. Remoure bé i afegir la farina, dos ous i el parmesà ratllat. Pastar bé i deixar reposar 5 minuts.
Tirar una mica de sèmola de blat sobre la taula de treball. Sobre ella, donar forma de cilindres llargs i fins a la massa i tallar-los en peces de mesura al gust. Reservar fins que la salsa estigui preparada.
Picar el bacon i els xampinyons, i sofregir-los amb una cullerada d’oli.
Per a la beixamel, posar un cassó amb una cullerada d’oli, una cullerada de farina i escalfar a foc suau removent constantment. Una vegada feta la mescla, afegir la llet en tandes de poca quantitat cada vegada, removent i integrant el líquid abans de tornar a afegir-ne més. Quan estigui tota la llet, bullir la salsa a foc suau uns 3 minuts, amb precaució que no s’enganxi al fons del cassó.
Afegir el bacon i els xampinyons a la beixamel i salpebrar al gust.
Escalfar aigua amb un polsim de sal i, quan arrenqui el bulliment, coure els gnocchi un minut. Escórrer-los i servir-los amb la salsa calenta.