Blog
Moments Nomen – El pla perfecte: Un bon arròs amb els teus

Moments Nomen – El pla perfecte: Un bon arròs amb els teus

Nomen      30/06/2021

Quines ganes tenim de compartir bons moments amb la nostra gent! Com hem trobat a faltar els últims mesos quedar, veure’ns, estar junts! A Nomen estem convençuts que són aquests petits moments els que ens fan feliços i no se’ns ocorre cap pla millor per al cap de setmana que compartir un deliciós arròs amb els teus familiars o els teus amics.

Els moments Nomen. I és que volem que, gràcies a Nomen, gaudeixis d’aquestes estonetes de felicitat que suposen compartir un dinar o un sopar, gaudir preparant-lo, pujant a les teves xarxes socials fotos dels millors instants o d’aquell plat que has preparat amb tanta il·lusió per als teus… Són moments que formaran part de la teva vida i que recordaràs amb afecte durant molts anys. T’apuntes a viure moments Nomen?

Un arròs d’estiu, quina gran idea!

Et proposem un pla rodó: organitzar un dinar o un sopar amb una bona recepta d’arròs per a compartir. Ha arribat l’estiu i, tot i que l’arròs és un aliment perfecte per a qualsevol època de l’any, és veritat que les paelles i els arrossos caldosos fan bona parella amb el bon temps.

Quants sereu?

Una de les grans virtuts de les paelles i els arrossos caldosos és que són fàcilment adaptables al número de comensals. Només has d’escollir un recipient del tamany adequat i fer el càlcul proporcional d’ingredients. Però, al final, trigaràs pràcticament el mateix en fer-la tant si cuines per a 2 com si ho fas per a 6.

Per exemple, si la recepta que vols seguir està pensada per a 4 persones i en sou 7, pots doblar les quantitats dels ingredients. I si en sereu 2, fer-ne la meitat. El consell és fer un càlcul fàcil, o sigui fer-ne el doble o la meitat i pensar sempre que és millor que en sobri que no quedar-se curt de menjar. Per si algú vol repetir o per a tenir un tupper ja fet per a endur-te a la feina qualsevol dia de la setmana.

Pel que fa als recipients, si vols fer una paella, necessitaràs una paellera i que el seu tamany s’adapti al nombre de racions d’arròs que has de preparar. L’habitual és: 40 cm de diàmetre per a 4-6 persones; 55 cm de diàmetre per a 8-10 persones i 65 cm de diàmetre per a 12-15 comensals. Pensa que la capa d’arròs ha de ser fineta per tal que es cogui com cal. En cas que facis servir una cassola o una paella, tingues en compte la quantitat d’arròs que has de cuinar i escull el seu tamany en conseqüència.

On cuinaràs l’arròs?

– Si ets dels afortunats que tenen un espai exterior, amb una barbacoa de llenya, anima’t a preparar una bona paella de marisc, o una de pollastre. O fes la teva pròpia versió, combinant diferents aliments del mar (cloïsses, calamar, sípia, musclos, gambes, escamarlans…) i de la terra (pollastre, conill, salsitxa, costella de porc…). No t’oblidis de cuinar amb el millor arròs per a fer paelles, l’arròs bomba. Si no tens barbacoa de llenya pots utilitzar un difusor de gas dels que es connecten a una bombona, és important que tingui el mateix tamany que el diàmetre de la paellera per tal que aquesta rebi la calor de manera uniforme i l’arròs es cogui per igual per totes bandes. Hi ha cremadors que tenen dos focs, així que s’adapten a dues mides de paellera diferents.

– No tens pati ni jardí? No t’amoïnis. A qualsevol cuina es pot preparar un arròs deliciós perfecte per a compartir. Si sou dos, pots preparar també una paella (la majoria de plaques de cocció tenen un foc gran i hi ha paelleres petites). Si sou més, un arròs caldós a la cassola farà que els teus convidats es llepin els dits. Necessites idees? Aquí en tens algunes: arròs caldós amb gambes, arròs caldós amb llagostins i calamars o arròs caldós amb bacallà. Per suposat, pots fer les teves pròpies receptes, i substituir els peixos i mariscs per carns o fer un arròs caldós només amb verdures de temporada. El més important: escull bé l’arròs. Per a un arròs caldós, l’arròs bomba ideal caldosos de Nomen és la clau de l’èxit.

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *