Blog
Moments Nomen de tardor: un risotto de diumenge

Moments Nomen de tardor: un risotto de diumenge

Nomen      17/11/2021

L’arròs i el diumenge formen un duet perfecte. Un bon àpat, fàcil de preparar, amb el que embrutes l’imprescindible i que agrada a tothom. La fòrmula ideal per a un dia de festa, sobretot si no vols passar-te hores a la cuina i si no tens ganes de liar-te preparant més d’un plat. Perquè una bona recepta d’arròs és un menjar complet, saludable… i boníssim!

Un arròs caldós, una paella, un arròs a la cassola… són plats amb molta tradició que sempre triomfen a la taula. Però sens dubte, una de les receptes d’arròs més fàcils, ràpides i delicioses que pots preparar és un risotto. La cremositat d’aquest plat, que admet infinitat d’ingredients, ha fet que sigui una de les icones de la gastronomia italiana i que es cuini als cinc continents.

Receptes típiques de risotto

La paraula risotto ve de “riso”, que és arròs en italià. Com dèiem, es pot fer risotto de molts ingredients, però tots tenen aquests en comú: sempre l’arròs com a protagonista, un sofregit de ceba (i all, tot i que és opcional), una mica de vi blanc, brou, mantega i formatge parmesà. Quins són els risottos més populars? N’hi ha diversos, però aquests s’emporten el palmell:

  • Risotto alla parmigiana. El formatge parmesà es converteix en el rei d’aquest arròs i li dóna un gust únic. En realitat, seria com un risotto “en blanc”, la base per a elaborar qualsevol altre risotto afegint-hi més ingredients.
  • Risotto alla milanese. A més de formatge parmesà, aquest risotto porta safrà, una espècia que li aporta gust i un color característic.
  • Risotto ai frutti di mare. Elaborat amb mariscs com cloïsses, musclus, escopinyes, gambes, llagostins…
  • Risotto quattro formaggi. Amb una combinació de quatre formatges, com el seu nom indica, té un gust intens i és molt cremós. La recepta original italiana es prepara amb formatges italians (grana padano, gorgonzola, Bra i castelmagno), però pots fer servir altres varietats.
  • Risotto ai funghi. Amb bolets, és un plat ideal per la tardor. Tot i que la varietat més tradicional és el boletus (cep), es pot preparar amb altres tipus de bolets de temporada, com rovellons, trompetes de la mort o rossinyols, o amb bolets de cultiu que es poden comprar tot l’any, com xampinyons, gírgoles o shiitakes.
  • Risotto alla caprese. Es prepara amb tomàquet fresc, mozzarella i alfàbrega.
  • Risottos de verdures. Els més habituals són els d’espàrrecs, radicchio (xicoira típica italiana), carbassa, carbassó… Aprofita les verdures de temporada de tardor per a lluir-te amb aquest plat d’arròs.

Amb quin arròs es prepara un bon risotto? 

Has d’escollir un arròs de gra curt o mitjà i dur, amb un alt contingut en midó, que s’alliberarà al coure i donarà la cremositat característica del risotto. Les dues varietats més adequades són l’arròs arbori i el carnaroli.

Però a Nomen no volem que et facis un embolic, per això t’ho posem fàcil amb el nostre arròs especial risotto, fàcil de trobar i més fàcil encara de cuinar. És una varietat que permet que l’arròs sempre quedi homogeni, cremós i consistent. De qualitat extra, és ric en proteïnes, minerals i vitamines. En el seu conreu no es fan servir adobs ni pesticides de síntesi, per això conserva tot el gust i les qualitats d’un arròs sense tractar.

Vols alguna recepta de risotto amb l’arròs especial risotto de Nomen? No et perdis el risotto de ceps amb cruixent de parmesà, el risotto de safrà, el risotto de bimi i formatge o el risotto de carxofes amb pesto vegà.

Tens poc temps per cuinar?

Per a preparar un bon risotto, necessites entre 35 i 60 minuts de cocció. Si no tens tant de temps, no et preocupis, amb Nomen també podràs preparar un risotto deliciós en només 15 minuts.

Amb la gamma Nomen a la carta pots escollir entre tres tipus de risotto que ja estan preparats i només els has de cuinar en una paella durant un quart d’hora. Són el risotto barreja de bolets, que porta rossinyols, trompetes grogues, trompetes negres, ceps i moixernons; el risotto de ceps, uns bolets considerats com els reis del bolets i que són una de les varietats més apreciades pel seu gust, la seva textura i el seu aroma agradable, que recorda el de les avellanes; i el risotto de trompeta negra, un bolet deliciós i ric en minerals i vitamines.

A més de l’arròs de la millor qualitat, els risottos a la carta de Nomen inclouen tant els bolets com el brou deshidratats, així que tu només hauràs d’afegir una mica d’oli o de mantega, vi blanc i aigua calenta. I, al final, pots afegir-hi més mantega i formatge parmesà.

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *