Blog
Receptes que són la bomba per Nadal

Receptes que són la bomba per Nadal

Nomen      09/12/2020

Si ets fan de l’arròs i estàs buscant idees pels teus menús de festa, has trobat el post ideal. Perquè està ple de propostes perfectes per als aperitius, els entrants i els segons, que inclouen l’arròs com a ingredient bàsic o com a acompanyament.

Perquè, qui ha dit que l’arròs no es mereix un lloc a la teva taula de Nadal? Està clar que no serviràs un arròs blanc, però hi ha moltes receptes d’arròs que tenen tot el necessari per a ser considerades gourmet. I és que l’arròs és tan versàtil que combina amb carns, peixos, mariscs, espècies, verdures, formatges… fins i tot amb xocolata o amb preparacions dolces!

Concretament, avui et proposem receptes que s’elaboren amb arròs bomba, una varietat d’arròs de gra curt i arrodonit que absorbeix molt bé els gustos dels aliments amb els que es cuina, en especial el brou de cocció, per això dona com a resultat plats molt gustosos. A més, no es passa i sempre queda solt, així que el podràs tenir preparat sense patir per si es passa abans que arribi el moment de servir-lo.

Aperitius de Nadal amb arròs bomba

Arancini

Són unes croquetes d’arròs típiques italianes, en concret sicilianes, farcides amb salsa carbonara o ragú de bou o de vedella, amb un cor de formatge mozzarella i un toc de safrà que dona un característic color groguenc a l’arròs. Aquestes boles d’arròs s’arrebossen amb ou i farina de galeta i es fregeixen, i s’han de menjar calentes, amb el formatge ben fos al seu interior. Si t’agrada la recepta, pots provar a farcir els arancini amb altres ingredients. I si aquesta recepta et sembla massa elaborada, proba amb aquestes boletes d’arròs, més fàcils de preparar.

Arancini

Rotllets de massa filo amb arròs

Aquest és un aperitiu cruixent que no deixa indiferent ningú. A més, el pots preparar fregit o al forn. La idea és farcir les làmines de pasta filo amb un saltat d’arròs al teu gust, una mica de parmesà i enrotllar-les per després fregir-les o enfornar-les. Com fer el saltat d’arròs? Doncs amb els ingredients que més t’agradin, des de verdures fins a carn picada, gambes, bolets, bacallà… Tens moltíssimes opcions!

Entrants de Nadal amb arròs bomba

Arròs cremós de ceps i llagostins

Pots presentar-lo en forma de timbal, per a que sigui més festiu i també per limitar una mica les quantitats, pensa que l’arròs és un plat que omple, i aquest és només l’entrant! Es prepara d’una manera molt semblant al risotto (tot i que no ho és, perquè està fet amb arròs bomba), remenant l’arròs a mida que li vas afegint el brou, amb el seu toc de vi i de formatge parmesà. Com a segons ingredients, ceps i llagostins que li donaran el punt gourmet, tot i que, per suposat, pots escollir altres ingredients si aquests no t’agraden. Mira aquestes altres receptes d’arròs cremós: arròs cremós amb gambes, calamars i algues o arròs cremós amb pèsols.

Arroz con ceps y mariscos

Arròs caldós amb mariscs

Ja saps que si vols preparar un arròs caldós, l’arròs bomba és el teu arròs. I un deliciós arròs caldós amb mariscs és l’entrant perfecte per a un dinar de Nadal o també com a plat únic per un sopar especial. Ves amb compte amb les quantitats, la idea seria posar raccions tipus “platets”, per exemple servides en bols de petit tamany. Per a que sigui més fàcil de menjar, presenta els mariscs ja pelats, segur que els teus convidats t’ho agrairàn. Fixa’t en aquestes delicioses receptes d’arròs caldós amb gambes o amb galeres. O prepara un arròs caldós de peix, com aquest de bacallà, o un vegetarià com aquest de castanyes i farigola. 

Segons de Nadal amb arròs bomba

Peix sobre niu d’arròs mariner

Escull el peix que més t’agradi –rap, turbot, llobarro, llenguado, besug, corvall…– i prepara’l a la planxa, en papillote o al forn. Serveix-lo sobre una bona base d’arròs mariner, tipus paella, amb sepia o calamar, gambes o llagostins, carxofa, cloïsses o musclos, preparat amb un bon fumet de peix que li donarà tota la potència que necessita. Pots seguir aquesta recepta d’arròs amb marisc, però pela el marisc abans d’emplatar. Aquesta és una recepta perfecta si vols fer un únic plat després de l’aperitiu, perquè és molt completa. Per a que quedi més bonic, utilitza un aro o motlle d’emplatar per a posar l’arròs. Al seu damunt, col.loca el peix acabat de fer (no et passis amb la cocció o quedarà sec) i decora amb unes herbes aromàtiques fresques com cibulet, romaní o farigola.

Gall d’indi farcit amb arròs

El gall d’indi farcit és una de les receptes estrella del Nadal. I tot i que necessita bastant de temps de forn, en realitat és molt fàcil de fer. Només cal preparar i netejar el gall d’indi, salpebrar-lo i cobrir-lo amb algun greix (pot ser oli, llard o mantega) per a afavorir la seva cocció i que quedi ben torrat, i farcir-lo amb la barreja d’ingredients que més t’agradin. Nosaltres et proposem un farcit d’arròs amb fruits secs, orellanes, prunes i ceba caramelitzada, una combinació que està per a llepar-se els dits. Per amalgamar una mica aquests ingredients, pots preparar una beixamel espessa.

T’animes a preparar qualsevol d’aquests plats aquest Nadal? T’assegurem un èxit total, així que no ho dubtis i posa’t el devantal… Gaudiràs tant a la cuina com a la taula!

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *