Blog
Un arròs per a cada recepta

Un arròs per a cada recepta

Nomen      02/06/2021

L’arròs és un aliment molt versàtil. De l’esmorzar al sopar, del primer plat a l’acompanyament o a les postres, en aperitius, com a piscolabis, en dietes d’aprimament, en dietes per a cuidar la salut…

A tot arreu l’arròs és un dels aliments bàsics. Ok, cuinem amb arròs. Però… amb quin arròs? Si vols que les teves receptes et surtin impecables, no val qualsevol arròs. Equivocar-se al triar la varietat d’arròs pot ser sinònim de fracàs a la cuina. Per exemple, un saltat, una amanida o un acompanyament, et quedaran perfectes amb arròs basmati. O una paella, amb arròs bomba.

Com sempre, a Nomen volem ajudar-te a que els teus plats d’arròs et surtin bé sempre. Per això, volem estalviar-te la feinada d’haver d’anar buscant quina varietat és millor segons cada plat. La nostra gamma Les Teves receptes, per exemple, ofereix una gran selecció d’arrossos per a receptes de cullera i receptes vegetals, amb varietats d’arròs ideals per als teus arrossos caldosos i les teves amanides.

Quin plat amb arròs vols cuinar?

Amanides

Si et ve de gust preparar una amanida ben completa, amb molts vegetals i hortalisses, però també li vols afegir hidrats de carboni per a convertir-la en un plat únic, afegeix-li un bon grapat d’arròs basmati, que a més tindràs a punt en només 10 minuts (si vols anar encara més ràpid, utilitza els vasets d’arròs basmati, que ja està precuinat i només l’hauràs de calentar 1 minut al microones. Després, deixa’l refredar abans d’afegir-lo a les teves amanides.

Una altra opció per a les teves amanides és el producte Les teves receptes vegetals. Inclou un 76% d’arròs vaporitzat, un 7% d’arròs salvatge i un 17% d’arròs integral vermel. Una combinació de grans molt saludable amb un baix contingut calòric, però un alt poder nutritiu. Es cuina en 20 minuts i sempre queda solt i en el seu punt.

Mentre cuines l’arròs, ves preparant i tallant la resta dels ingredients (enciam, tomàquet, pastanaga, formatge, alguna fruita com poma o mango, cogombre, tonyina, blat de moro, algunes llenques de pernil…). Després, refresca l’arròs amb aigua freda per a abaixar-li la temperatura i barreja’l amb la resta d’ingredients de l’amanida. Un bon amaniment i a menjar!

Inspira’t en aquestes receptes: amanida duo d’arrossos amb tomàquet sec, orellanes, parmesà i ruca i amanida d’arròs amb préssec, parmesà i cogombre.

Una altra opció és substituir l’arròs per quinoa, un superaliment que aporta una gran quantitat de nutrients al teu organisme i que és molt recomanable per a tot tipus de consumidors, des de celíacs (no conté gluten) a diabètics (controla el sucre en sang), vegetarians, esportistes (enforteix la musculatura), nens, embarassades… La quinoa té molta fibra, aporta aminoàcids essencials, afavoreix la digestió i ajuda a cremar greixos. A Nomen tenim els vasets d’arròs integral amb quinoa, perfectes per a les teves amanides.

Arroz per a guarnició

Guarnicions i acompanyaments

Imagina’t que avui cuinaràs carn o peix a la planxa o al forn. I vols una bona guarnició, quelcom fàcil de fer que completi el plat. Podria ser un puré de patates o un flamet d’arròs.

Doncs has d’escollir, sense cap mena de dubte, l’arròs basmati. Perquè és ràpid de cuinar (en 10 minuts el tindràs a punt) i perquè és perfecte com a acompanyament, tant de plats de carn i peix com d’elaboracions amb curry o plats orientals i exòtics en general. Després de cuinar-lo queda esponjós i manté el seu sabor i el seu aroma únics.

Quan tinguis l’arròs basmati llest, amaneix-lo al teu gust (també el pots enriquir amb fruits secs, herbes aromàtiques, dauets d’hortalisses, llegums cuits…) posa’l en un gotet untat amb una mica d’oli, pressiona una mica amb el cul d’una cullera, gira el gotet sobre el plat i aixeca’l: tindràs un flamet d’arròs súper vistós i deliciós.

Inspira’t en aquestes receptes: arròs basmati amb albergínia, tomàquet, tàperes i olives i arròs basmati amb pesto i saltat de col kale.

Arrossos caldosos

Per a aquests plats de cullera plens de gust, que combinen l’arròs amb els millors ingredients del mar o de la terra, necessites un arròs que absorbeixi bé els gustos, però que no perdi consistència un cop cuinat, és a dir, que no rebenti o quedi massa cuit.

Per a aquests arrossos que han de quedar caldosos, des de Nomen et proposem que utilitzis el nostre arròs Les teves receptes de cullera, per al qual seleccionem la varietat marisma de gra generós, la més adequada per a aconseguir un plat gustós, amb un brou dens i amb cos i un arròs consistent. I és que entre les qualitats culinàries de la varietat d’arròs marisma estan la seva capacitat d’absorció i la poca pèrdua de midó durant la cocció, que per cert és de 16 minuts.

Ara que ja tens l’arròs, només et falta decidir quins seran els altres ingredients protagonistes del teu arròs caldós: Llamàntol o peix blanc? Gambes o llagostins? Mol·luscs com cloïsses o musclos? Pollastre? Conill? Només verdures? Tens moltes opcions, anima’t amb qualsevol o inspira’t en aquestes receptes: arròs caldós amb gambes i arròs caldós amb carbassa i rovellons.

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.