Segons els experts, l’arròs basmati és un dels més selectes i exquisits del món. De gra llarg i blanquíssim, té un aroma que recorda les nous i dóna un toc exòtic a les receptes.
Si, a més, et diem que l’arròs basmati és perfecte per a amanides i acompanyaments i que només necessita 10 minuts de cocció (gairebé la meitat del que triga en coure’s un arròs rodó)… entendràs per què és l’arròs de l’estiu.
Així que l’objectiu d’aquest post és oferir-te les nostres millors receptes amb arròs basmati Nomen. Algunes també les podràs preparar amb l’arròs basmati Qualitat 1 minut de Nomen (l’última novetat de Nomen, vasets d’arròs en pot de vidre) o els vasets d’arròs basmati Nomen, que ja estan precuinats i només hauràs de posar-los 1 minut al microones per a incloure’ls als teus plats.
Hi ha primers plats, segons i fins i tot unes postres molt fresquetes que també poden servir com a berenar.
L’estiu és temps de figues, una fruita deliciosa que podem trobar durant molt poc temps a les fruiteries, perquè té una estacionalitat molt curta. Aprofita-la per a preparar una amanida gustosa, amb arròs basmati i formatge feta. El contrast de la dolçor de les figues amb el toc salat del formatge és únic.
Una amanida 100% italiana i de gustos intensos però molt ben compensats. Es prepara amb arròs integral i arròs basmati, però podries barrejar el basmati amb arròs salvatge o arròs thai i també quedaria boníssima, amb un punt més exòtic.
Un clar homenatge a l’hort de l’estiu i els seus productes és aquest entrant d’arròs basmati que s’acompanya d’un pisto de verdures sofregides i confitats. Per a acabar, s’hi afegeixen unes ametlles laminades. Visca la cuina mediterrània.
La combinació d’arròs i llenties és un 10 a nivell nutricional, perquè ambdós ingredients es compensen i afavoreixen l’absorció de les proteïnes vegetals. El toc dolç de la ceba caramel·litzada dóna melositat al conjunt. Ja veus, amb només 3 ingredients pots preparar un plat de pel·lícula.
No podia faltar a la nostra selecció un curri d’arròs. En aquest cas, és un plat ideal per als amants dels contrastos de gustos (dolç i salat). Perquè es completa amb un saltat de poma, ceba i panses. Un plat exprés que s’elabora amb vasets d’arròs Nomen i es cuina íntegrament al microones, sense embrutar la cuina!
Vols un plat únic i molt complet? No et perdis aquesta recepta d’arròs amb pollastre, un clàssic renovat que agradarà a tota la família. Aquesta és una d’aquelles receptes econòmiques però que llueixen molt, perfectes per a quan vols sorprendre sense gastar massa.
Per a preparar aquesta recepta d’aire oriental, la tonyina es macera en all, gingebre, soja i llimona i les verdures (carbassó i pastanaga) es tallen en juliana fina i es salten al wok. Ambdues elaboracions es serveixen sobre un llit d’arròs basmati, per al que pots utilitzar qualsevol varietat de la gamma Qualitat 1 minut de Nomen o els vasets d’arròs Nomen.
Una altra proposta marinera i una altra proposta exòtica. I és que l’arròs basmati és ideal per a aquest tipus de plats que ens fan viatjar a l’Orient. Aquesta vegada un arròs amb gambes i bacallà, un toc de curri i anacards, una fusió de gustos única que t’encantarà.
Un saltat facilíssim i amb molt de gust que a més de pernil serrà i ceps porta tomàquet sec a làmines. Mentre cous l’arròs i el deixes reposar, pots anar preparant la resta dels ingredients. Al final només els hauràs de barrejar i servir.
Has deixat lloc per a les postres? Esperem que sí, perquè l’arròs amb llet que t’ensenyem necessita un lloc a la teva taula. Són unes postres fredes, ideals per a l’estiu, amb fruita fresca de temporada, fruites seques i festucs.