Blog
Arròs: l’ingredient clau per a àpats fàcils i barats

Arròs: l’ingredient clau per a àpats fàcils i barats

Nomen      12/01/2022

Ja hem dit adéu al Nadal. I també als grans àpats familiars, a les llistes de regals del Pare Noel i dels Reis d’Orient… És possible que la teva butxaca se n’hagi ressentit, d’aquesta època, en què acostumem a fer excessos, tant amb el mejar com amb els diners.

I arriba gener, i tot costa. Pugen els preus de moltes coses, la llum està pels núvols, el gas va pel mateix camí… com fer quadrar totes les despeses? Doncs intentant estalviar el màxim possible, reduïnt partides que no siguin imprescindibles, ajustant el consum d’aigua i d’electricitat… i amb l’ajut de Nomen! No podem pagar les teves factures, però sí que podem fer que la teva despesa en alimentació baixi, sense afectar a la qualitat nutricional dels àpats familiars.

Perquè l’arròs és un aliment saludable, nutritiu i econòmic. Que a més es pot cuinar de mil maneres, convertint-se en l’ingredient principal del menú, éssent l’acompanyament o la guarnició perfecta per a carns i peixos, transformant-se en unes postres delicioses… No hi ha recepta que se li resisteixi!

El que et volem regalar avui és gairebé un receptari per al mes de gener (i, de fet, per tot l’any). Receptes fàcils amb arròs, del primer plat a les postres, que et solucionaran els menús d’aquest mes.

Entrants fàcils amb arròs

  • Arròs amb escabetx tebi de bolets. Preparat amb els comodíssims vasets d’arròs integral Nomen, és una recepta ideal per cuinar el dia abans i també per portar a la feina en una carmanyola. Veuràs que a la recepta fem servir bolets de temporada, però pots fer servir perfectament un variat de bolets congelats.
  • Arròs pilaf amb oli de coco i herbes fresques. Aquest és un plat per al qual només necessites 20 minuts de preparació. I és original, molt fàcil de cuinar, té un toc exòtic gràcies a les espècies i a l’oli de coco… L’has de tastar! El preparem amb arròs llarg Nomen.
  • Arròs amb verdures d’arrel al forn amb mel. Fes servir verdures de temporada. A l’hivern és temporada de verdures d’arrel, com pastanagues, xirivies i remolatxes. Les fem servir en aquest primer plat vegetarià ple de gust, cuinades al forn i amb un toc de mel. L’arròs Les teves receptes vegetals de Nomen aporta els hidrats de carboni a aquesta recepta que és un plat únic perfecte.
  • Mandonguilles d’arròs salvatge amb salsa de iogurt. Les mandonguilles són un clàssic que mai no passa de moda i que agrada a grans i petits. Les que et proposem són molt originals, perquè a més de carn picada de vedella porten arròs salvatge Nomen i no es fregeixen, es cuinen al forn. Una vegada fetes, es pinzellen amb oli i s’hi afegeixen unes escames de sal.
  • Arròs basmati amb pesto i saltat de col kale. La família de les cols (coliflor, bròquil, col, kale, cols de Brussel.les…) són típiques dels mesos més freds. Aprofitem, doncs, per cuinar amb elles. En aquest primer plat d’arròs saltem col kale i la servim amb un arròs basmati al pesto molt aromàtic.
  • Moniato farcit d’arròs. Pensaves que els moniatos només es menjaven per la castanyada? I que només es feien servir en receptes dolces? No! Els moniatos són tubercles de tardor i hivern, i com a cosins de les patates, són ideals per a preparar receptes salades com aquesta, a les que aporten el seu gust dolç generant un contrast molt interessant. Aquesta recepta també porta espinacs, formatge de cabra i porros. I es prepara amb arròs vaporitzat Nomen, que està a punt en només 8 minuts.
  • Llenties caldoses amb arròs integral. Un plat de cullera no hi pot faltar, en els teus menús de gener. Aquest combina l’arròs amb les llenties, un tàndem ple de nutrients que t’aportarà vitamines, minerals i energia. El preparem amb arròs integral de cultiu ecològic Nomen.

Segons fàcils amb arròs

  • Bowl d’arròs thai amb peix arrebossat, llima i coriandre. Un plat d’inspiració asiàtica que també és un clàssic de la nostra cuina: o no ho és el peix arrebossat amb arròs? Només que, en afegir coriandre, llima i sèsam, té un toc més oriental. El preparem amb daus de rap arrebossat i arròs Thai Nomen.
  • Arròs amb bacallà. Un plat deliciós i molt gustós, al qual hi pots afegir altres verdures d’hivern, com carxofes, fabes, cols de Brussel.les… Si no ets fan del bacallà, prova de fer la mateixa recepta amb qualsevol peix blanc (orada, lluç…). Es prepara amb arròs bomba Nomen.
  • Arròs amb crosta. Un plat d’aprofitament que alimenta i molt. Porta carn d’olla (pots fer servir la que t’hagi sobrat de Nadal), cigrons, salsitxa, pollastre, conill… i, per suposat, arròs, en aquest cas arròs rodó Nomen. El servim en cassoletes i el cobrim amb ous batuts (més clares que rovells), que en gratinar-se al forn formen una crosta deliciosa.
  • Hamburgueses d’arròs salvatge. Només de pronunciar la paraula hamburguesa, molts comencem a salivar. Doncs et proposem que les facis d’arròs, ja veuràs què bones! A més, són aptes per a vegetarians i vegans. Vols afegir-hi una mica de carn? No hi ha problema, barreja els ingredients amb carn picada de porc, vedella, pollastre, conill, i llestos! Es preparen amb arròs salvatge Nomen.
  • Arròs a la cubana amb ou poché. El clàssic arròs a la cubana però amb un toc gourmet, que li dona servir l’ou poché enlloc de ferrat (però si tu el prefereixes ferrat, endavant). El cuinem amb arròs vaporitzat Nomen i també porta salsa de tomàquet i plàtans cuinats a la planxa enlloc de fregits per rebaixar unes quantes calories.
  • Salmó a la planxa marinat amb salsa de soja i guarnició d’arròs. Aquest també pot ser un plat únic per a qualsevol dia de la setmana, o un sopar fàcil i ràpid, perquè el tindràs a punt en només 20 minuts! Mentre es cuina el peix, es cuina l’arròs, en aquest cas és arròs ràpid Nomen, que es prepara en 5 minuts perquè és precuinat. Ve en bossetes individuals que només has d’introduir en aigua bullint. Més fàcil impossible!
  • Arròs saltat amb verdures, pollastre i frikadellen. Les frikadellen són mandonguilles especiades típiques del nord d’Europa, que acompanyades amb un arròs saltat i uns trossets de pollastre estan boníssimes i t’ajuden a passar el fred d’una sola mossegada. Per aquest plat hem fet servir arròs vaporitzat Nomen, però l’arròs basmati Nomen també hi va genial.

Postres fàcils amb arròs

  • Pastís esponjós de llimona. Aquest pa de pessic s’elabora amb farina d’arròs, així que és apte per a celíacs. És molt bo, i un comodí perfecte: et pot servir com a postre, com esmorzar i com a berenar. Si prefereixes el gust de la taronja al de la llimona, es tan fàcil com canviar una fruita per l’altra.
  • Arròs amb llet exprés amb dolç de llet. Si t’agrada l’arròs amb llet, no pots deixar de tastar aquesta recepta, a la que hem afegit un toc de dolç de llet, especial per a llaminers! Prepara’l amb arròs rodó Nomen i serà un èxit.
  • Pastís d’arròs. Si a un cake li canviem la farina per una pasta d’arròs amb llet… tenim com a resultat un pastís espectacular! Segueix la nostra recepta, que elaborem amb arròs rodó Nomen i acompanyem amb uns grills de mandarina.
  • Barretes d’arròs integral inflat. És cert, per elaborar aquesta recepta necessites temps, perquè no és ràpida… però sí fàcil. I després, tindràs un snack d’arròs amb xocolata ideal per a matar el cuquet entre hores, com esmorzar o com a berenar. Guarda’l en un pot hermètic i aguantarà perfectament alguns dies. La varietat d’arròs que hem fet servir per preparar aquestes barretes és arròs integral Nomen.
Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *