Canviem d’estació i es nota a la llum, als dies cada vegada més curts, a la temperatura més fresca… I el nostre cos ens demana plats més contundents, calentets, com sopes i cremes o arrossos caldosos. En aquest article et donem 25 idees de temporada per a vestir les teves receptes d’arròs amb ingredients de tardor.
A les fruiteries i verduleries, el panorama també és molt diferent al de l’estiu que deixem enrere. Els préssecs i les síndries deixen pas a les peres, pomes, mandarines, raïm, figues, caquis, xirimoies i magranes, que ara estan al seu millor moment. Aquestes dues últimes, xirimoies i magranes, tenen una temporada molt curta, així que si t’agraden, afanya’t i no perdis l’oportunitat de gaudir-les.
I dins l’univers de les verdures i hortalisses, les mongetes tendres i els tomàquets passen el relleu a les bledes, les carbasses, les albergínies, els espinacs i els bolets frescos, que molts esperem amb ganes des de l’any passat.
També comencen a arribar les castanyes i els moniatos, protagonistes de festes tradicionals a molts punts de la nostra geografia, tot i que a cada lloc té un nom diferent (Castanyada a Catalunya, Magosto a Galícia, Amagüestu a Astúries, Gaztainerre al País Basc, Chaquetía a Extremadura…). En qualsevol cas, són aliments perfectes també per a preparar plats de tardor, un menú de Halloween o un dinar per al dia de Tots Sants.
Després d’aquest repàs pels ingredients de temporada, una reflexió: amb quin altre aliment combinen de meravella tots ells? Amb arròs! Barrejant-los pots preparar receptes dolces i salades, ràpides i fàcils de fer, que et permeten treure el millor partit dels fruits de la tardor. Et proposem 25 receptes de temporada amb arròs, dividides entre primers plats, segons i postres.
Els millors entrants de tardor
Amanides, verdures farcides, risotto, llegums… tots aquests plats tenen l’arròs com a ingredient principal (o secundari, però no per això menys important). Et proposem una variada selecció de primers plats per a assaborir la tardor a la teva taula:
- Arròs amb escabetx tebi de bolets, per al que fem servir els nostres còmodes vasets d’arròs integral Nomen.
- Arròs basmati amb albergínies, tomàquet, tàperes i olives, un plat molt complet ideal per a portar en tupper a la feina.
- Moniato farcit d’arròs integral, una original recepta salada amb moniato.
- Amanida d’espinacs, arròs integral, bolets i pinyons, elaborada amb els nostres vasets d’arròs integral Nomen.
- Amanida de ruca amb figues i feta. La preparem amb els nostres vasets d’arròs Nomen, llestos en 1 minut.
- Llenties caldoses amb arròs integral, un plat de cullera molt nutritiu per al que utilitzem el nostre arròs integral de cultiu ecològic Nomen.
- Arròs basmati amb menta, pernil i ceps, una combinació de gustos espectacular que inclou ceps (boletus) frescos.
- Arròs basmati amb pesto i saltat de col kale, un plat gustós que també porta festucs, pinyons, ceba, pastanaga i formatge parmesà, un arròs cremòs i amb molt de gust.
Et ve de gust un arròs de cullera? Prepara un d’aquests:
- Arròs caldós amb farigola i castanyes, que es prepara, com no, amb el nostre arròs bomba ideal caldosos Nomen.
- Arròs caldós amb carbassa i rovellons, per al que hem fet servir el nostre arròs Les Teves Receptes de Cullera Nomen.
Els millors segons plats de tardor
L’arròs també és un ingredient ideal per a combinar amb carns, peixos i ous, amb els que pots preparar plats principals que et faran gaudir, i molt. Aquests tres, amb un toc oriental, també et poden servir per als sopars d’octubre.
- Arròs amb espinacs, gambes i un toc de coco i curri, una recepta pensada per als amants dels gustos exòtics que es prepara en només 20 minuts gràcies als nostres vasets d’arròs rodó Nomen.
- Bibimbup, una recepta coreana a base d’arròs (amb el nostre Arrozísimo Nomen) combinat amb espinacs frescos, bolets shiitake i ou.
- Curri groc thai amb albergínia i pollastre, perfecte com a plat únic perquè inclou tots els grups d’aliments necessaris per a una dieta equilibrada (cereals, vegetals i proteïnes).
- Arròs salvatge amb bolets i gambes, un plat de mar i muntanya que preparem amb el nostre arròs salvatge Nomen.
- Carbassa farcida amb arròs integral i tocs de tardor, que porta també bolets, magrana i carn picada, i està boníssima.
Les millors receptes dolces de tardor
Poden ser el punt i final perfecte per a qualsevol àpat, però també un berenar fantàstic o un esmorzar diferent. Fixa’t per exemple en aquestes:
- Pastís d’arròs, en format individual, que servim amb grills de mandarina.
- Arròs amb llet i fruites, unes postres tradicionals que actualitzem amb raïm i mores (substituïbles per qualsevol altre fruit vermell si ja no trobes mores al mercat).
- Barretes d’arròs inflat amb xocolata, que agradaran a petits i grans. 100% casolanes, ja no voldràs comprar-les al super.
- Pastís de xocolata amb cafè i espècies, que preparem amb la nostra sèmola d’arròs Nomen.
Més receptes del nostre blog
Si necessites més inspiració per a preparar receptes amb arròs, no et perdis el matambre de vedella farcit d’arròs, espinacs i bolets; o el nostre post Les 3 millors postres amb arròs, on trobaràs la recepta de l’arròs amb llet tradicional amb llimona i canyella, el cheesecake d’arròs amb llet i el “fals brownie” d’arròs. També tens l’arròs caldós mar i muntanya, que porta bolets, llagostins, rap, cloïsses, pollastre, costella de porc i salsitxes i és un festival de gustos.
Descubre toda nuestra gama de productos