Blog
Les 25 millors receptes de tardor… amb arròs!

Les 25 millors receptes de tardor… amb arròs!

Nomen      06/10/2021

Canviem d’estació i es nota a la llum, als dies cada vegada més curts, a la temperatura més fresca… I el nostre cos ens demana plats més contundents, calentets, com sopes i cremes o arrossos caldosos. En aquest article et donem 25 idees de temporada per a vestir les teves receptes d’arròs amb ingredients de tardor.

A les fruiteries i verduleries, el panorama també és molt diferent al de l’estiu que deixem enrere. Els préssecs i les síndries deixen pas a les peres, pomes, mandarines, raïm, figues, caquis, xirimoies i magranes, que ara estan al seu millor moment. Aquestes dues últimes, xirimoies i magranes, tenen una temporada molt curta, així que si t’agraden, afanya’t i no perdis l’oportunitat de gaudir-les.

I dins l’univers de les verdures i hortalisses, les mongetes tendres i els tomàquets passen el relleu a les bledes, les carbasses, les albergínies, els espinacs i els bolets frescos, que molts esperem amb ganes des de l’any passat.

També comencen a arribar les castanyes i els moniatos, protagonistes de festes tradicionals a molts punts de la nostra geografia, tot i que a cada lloc té un nom diferent (Castanyada a Catalunya, Magosto a Galícia, Amagüestu a Astúries, Gaztainerre al País Basc, Chaquetía a Extremadura…). En qualsevol cas, són aliments perfectes també per a preparar plats de tardor, un menú de Halloween o un dinar per al dia de Tots Sants.

Després d’aquest repàs pels ingredients de temporada, una reflexió: amb quin altre aliment combinen de meravella tots ells? Amb arròs! Barrejant-los pots preparar receptes dolces i salades, ràpides i fàcils de fer, que et permeten treure el millor partit dels fruits de la tardor. Et proposem 25 receptes de temporada amb arròs, dividides entre primers plats, segons i postres.

Els millors entrants de tardor

Amanides, verdures farcides, risotto, llegums… tots aquests plats tenen l’arròs com a ingredient principal (o secundari, però no per això menys important). Et proposem una variada selecció de primers plats per a assaborir la tardor a la teva taula:

Et ve de gust un arròs de cullera? Prepara un d’aquests:

Els millors segons plats de tardor

L’arròs també és un ingredient ideal per a combinar amb carns, peixos i ous, amb els que pots preparar plats principals que et faran gaudir, i molt. Aquests tres, amb un toc oriental, també et poden servir per als sopars d’octubre.

Les millors receptes dolces de tardor

Poden ser el punt i final perfecte per a qualsevol àpat, però també un berenar fantàstic o un esmorzar diferent. Fixa’t per exemple en aquestes:

Més receptes del nostre blog

Si necessites més inspiració per a preparar receptes amb arròs, no et perdis el matambre de vedella farcit d’arròs, espinacs i bolets; o el nostre post Les 3 millors postres amb arròs, on trobaràs la recepta de l’arròs amb llet tradicional amb llimona i canyella, el cheesecake d’arròs amb llet i el “fals brownie” d’arròs. També tens l’arròs caldós mar i muntanya, que porta bolets, llagostins, rap, cloïsses, pollastre, costella de porc i salsitxes i és un festival de gustos.

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *